Dobrý den všem. Mám dva horké kandidáty na dovolenou trvající dva týdny, kterou bych chtěl podniknout letos na podzim nebo na začátku roku příštího. Cestovat budu s mojí přítelkyní ve dvou. Jsou jimi ostrovy Reunion a Mauricius. Zajímá mě, který z těchto dvou ostrovů poslouží lépe pro komprmis mezi pěší turistikou a užíváním si pláže, slunce a koupání v oceánu. Zajímá mě hlavně to, co na ostrově mohu dělat a na co všechno se na něm mohu těšit. Samozřejmě neočekávám jednoznačnou odpověď nebo zaručenou radu. Očekávám spíše věrohodné komentáře k jednotlivým ostrovům, které mi pomohou při výběru :)Předem děkuji za každou rekaci. .

Mauricius nebo Reunion?

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

18 reakcí

Dobrý den všem. Mám dva horké kandidáty na dovolenou trvající dva týdny, kterou bych chtěl podniknout letos na podzim nebo na začátku roku příštího. Cestovat budu s mojí přítelkyní ve dvou. Jsou jimi ostrovy Reunion a Mauricius. Zajímá mě, který z těchto dvou ostrovů poslouží lépe pro komprmis mezi pěší turistikou a užíváním si pláže, slunce a koupání v oceánu. Zajímá mě hlavně to, co na ostrově mohu dělat a na co všechno se na něm mohu těšit. Samozřejmě neočekávám jednoznačnou odpověď nebo zaručenou radu. Očekávám spíše věrohodné komentáře k jednotlivým ostrovům, které mi pomohou při výběru :)


Předem děkuji za každou rekaci.
0

Ještě mě napadla jedna věc: myslíte, že je rozumné týden být na Reunionu a pak přeletět na Mauricius?

0 Citovat

Přesně to bych doporučil. Pěší turistika na Mauriciu neexistuje a na Réunionu naopak skoro neexistuje plážová pohoda kvůli vlnám a žralokům. Naopak jsou tam krásné treky v horách, kam se ani auta nedostanou, ale pořád je to dostatečně civilizované.


Ani na jednom ostrově bych ale netrávil čas ve městech. Nestojí to za to. Mauricius je také super na potápění, hlavně západní pobřeží. 

0 Citovat

Taky mam myslenku Mauricia  na podzim, v zari tam podle udaju prsi nejmene  a  taky me napadlo to  spojit s necim  Eurowings ma  letenky od 400 euro zpatecni   treba pujde najit  i lepsi cenu  , ten prelet  by sel s kym ?

0 Citovat

Co jsem stačil zjistit, tak se tam pravidelně pohybuje Air Mauritius. Předpokládám, že to bude jedna z mála možností, jednosměrná letenka pro jednoho pak vychází kolem 5000 CZK.

0 Citovat

Ahoj, plánuji vánoce a silvestr na Mauritiusu. kdy nakoupit letenky.?

Raději z Prahy nebo Dráždan . Koukal jsem na ceny a ty jsou od 18500Kč a víc 

ledy 18-24 hod. děkuji za radu.

0 Citovat

Na Mauritiu je to spíš než o pěší turistice o tom půjčit si auto s řidičem a projet si ostrov a jeho přírodní i technické zajímavosti a zkombinovat to s koupáním anebo výletem na katamaránu. Každopádně za osm dnů člověk vidí všechno a ještě si užije moře. Je to hodně levná destinace.


Oproti tomu Reunion je hornatý ostrov, dají se tam dělat parádní náročné i lehčí treky, projet ho autem. Nicméně i na Reunionu jsme byli na skvělých plážích, které se v ničem nelišily od Mauritiu, např. v Saint Gilles les Bains. Bylo to ideální spojení vyrazit brzo ráno na trek, vrátit se kolem 16. hodiny a ještě se vykoupat v moři. Na Reunionu jsme měli co dělat celých 14 dnů, které jsme tam strávili, nicméně doporučuji bydlet na dvou místech, ty vzdálenosti už jsou větší a na silnicích ve větších městech se tvoří kolony. A samozřejmě Reunion je také výrazně dražší, ceny jsou prakticky srovnatelné s pevninskou Francií.

Oba ostrovy jsou ale super a líbilo se nám na obou.

0 Citovat

Nacházím na netu články, jako je tento:

https://www.atlasandboots.com/hi...iewpoints/

Vím není to tolik tras a tolik kilometrů, ale dalo by se říct, že Mauricius nabízí víc treku než Reunion moře? :)


K letenkám: Mauricius aktuálně na přelomu října a listopadu vychází Praha cca na 16 000 CZK zpáteční jedna osoba.

A rozhodně bych sledoval ceny u Austrian Airlines. Z Vídně lítají přímo.
0 Citovat

Ondra napsal(a):

Ani na jednom ostrově bych ale netrávil čas ve městech. Nestojí to za to. Mauricius je také super na potápění, hlavně západní pobřeží. 


Teda šnorchlování na Mauriciu pro mě bylo totální zklamání. A s potápěním to má být údajně podobné. Pokud se někdo někdy potápěl/šnorchloval v Rudém moři, bude zákonitě zklamaný.


Na Mauriciu mě v podstatě nadchli jen kaloni a skutečnost, že se jednalo o služební cestu a tudíž jsme byli ubytování v luxusních hotelích. Byla to super zkušenost, ale už bych se tam nevrátil. 

0 Citovat

Mauricius je katalogová plážová destinace (stejně jako Maledivy, nebo Seychely) - má však výhodu, že je oproti ostatním velmi levný, není to takové turistické ghetto, tolik Vás tam neoholí za předraženou dopravu, alkohol a další služby.

Reunion je cenově úplně někde jinde a nemá smysl se tam trmácet jen kvůli koupání, nebo potápění - na to je lepší a levnější Egypt all inclusive.

0 Citovat

padrino11 napsal(a):

Mauricius je katalogová plážová destinace (stejně jako Maledivy, nebo Seychely) - má však výhodu, že je oproti ostatním velmi levný, není to takové turistické ghetto, tolik Vás tam neoholí za předraženou dopravu, alkohol a další služby.

Reunion je cenově úplně někde jinde a nemá smysl se tam trmácet jen kvůli koupání, nebo potápění - na to je lepší a levnější Egypt all inclusive.


Asi je levnější než Seychely nebo Maledivy,  ale není "velmi levný".  Ceny potravin jsou například vyšší než v ČR.

0 Citovat

Je opravdu levný, stačí porovnat ceny ubytování, vzhledem k tomu, že je to prakticky jen hlavní ostrov odpadají lokální přelety a speedboaty, které mají nesmyslně vysoké ceny odpovídající monopolu. Porovnávání cen potravin je problematické, protože např. na Maledivách na většině ostrovů nelze koupit vůbec žádné a turista je odkázán jen na služby resortu a pokud by trval na osobním nákupu, za dopravu do obchodu a zpět zaplatí více než za samotný nákup.

U ostrovů i v rámci jedné země (např. Havaj a kontinentální USA) platí všeobecně, že importované potraviny jsou dražší, kdo chce ušetřit, kupuje lokální produkty, nebo nelétá na ostrovy.

0 Citovat

Jana napsal(a):

Na Mauritiu je to spíš než o pěší turistice o tom půjčit si auto s řidičem...


Proč s řidičem? Je to jen tip nebo je v tom nějaká velká výhoda mít najmutého i řidiče? Osobně jezdím velmi rád a raději se jedu po svém, mým tempem a nemusím se s nikým domlouvat stylem ,,tady zastav, chci fotku" nebo ,,tady nás nech hodinu na pokoji, dáme si piknik" apod.
0 Citovat

Taky me to zarazilo, proc bych mel najimat auto s ridicem , pokud nechci auto, tak jezdim verejnou dopravou nebo taxikem . ale po zkusenosti na Jamajce , kde jsem mel umysl si auto pronajmout a nakonec kvuli cene pronajmu i depozitu jsme zustali na te verejne doprave a taxicich ,toho trochu lituju i kdyz ta jejich jizda byla dost divoka

0 Citovat

@padrino 11 ,hele taky jsi psal ,jak je na Jamajce levne , bylo uz vlastne po hlavni sezone a ty ceny nebyly zadna slava , tak verim spis ,ze Mauricius na tom bude obdobne

0 Citovat

Řekněme, že na doprava na Mauriciu není z těch, kde by si člověk řízení užíval, je to takové dost zmatečné, navíc se jezdí vlevo. My jsme třeba do Port Louis jezdili busem, z Trou aux Biches do Grand Baie na kole, ale když jsme chtěli jet do centra ostrova, objet víc věcí, tak jsme měli auto s řidičem. Na den stálo snad 1500 korun, řidič nám ukázal spoustu zajímavých věcí, co v průvodci nebyly, zastavil všude, kde jsme chtěli, nebyl s ničím problém. Lidi jsou na Mauriciu všeobecně hrozně fajn a milí, takže za mě auto s řidičem dobrá varianta.

0 Citovat

S těmi žraloky je to na Reunionu zřejmě opravdu zlé, že? Ja to tak googlím, tak těch případů je hromada a podle různých zdrojů je celý ostrov obklopen jejich přítomností. Což mě přivádí k myšlence, jak to, že na Mauriciu to není tak zlé?

0 Citovat

@Jana chapu ,ale ja jezdim vlevo 17let , tak  je to pro mne spis vyhoda,  na Jamajce  jsem asi zavahal ze jsme si auto nakonec nepujcovali, ale s tim, kdyz mistni neco ukazou, co v pruvodci clovek nevycte,  tak to spatne byt nemusi , presto si program radeji vytvorim sam

0 Citovat

@EnzeCZ pohyb žraloků se těžko vysvětluje. Pořád není známo, proč zrovna u Kuby žijí ty největší exempláře. Má to ale co dělat s tím, kde nachází potravu, kde je jaké mořské dno a kde jsou vhodné podmořské proudy. Každopádně je známo, že u Mauriciu se nevyskytují moc. Udělal jsem tam spoustu ponorů, ale nepotkali jsme ani jednoho na rozdíl od jiných destinací.

0
18 reakcí