Zdravim, Ma nekdo tip na dobre ubytovani  v Izraeli - zejm. Tel Aviv? Zvazujeme zde letni dovolenou ;) Diky .

Izrael – letní dovolená u moře v Tel Avivu

Založil ve fóru Tipy na ubytování

15 reakcí

Zdravim, 

Ma nekdo tip na dobre ubytovani  v Izraeli - zejm. Tel Aviv? Zvazujeme zde letni dovolenou ;) Diky

0

Ahoj, kolik lidi?

0 Citovat

Pro dva lidi :)

0 Citovat

Oživil bych toto vlákno.

Jedeme Tel aviv přes letošní vánoce - není holt dovolená ( ano počítám s tím, že to bude dražší ). Doporučí někdo ubytko? Šetřit vyjímečně nebudeme :)

Dále bych se chtěl zeptat jestli má smysl se ubytovat v Bat Jam nebo lpět na centru Tel Avivu?

Případně na nějáké "tajné tipy co navštívit". Masové atrakce nemusíme. Spíše nějaký streetfood v zapadlé uličce.

Díky

0 Citovat

Eclectic ApartHotel bylo výborné ubytování.

0 Citovat

Ahoj, Izrael je super, doporučuji. Přijde mi ale škoda strávit dovolenou jen v Tel Avivu, když je toho v Izraeli tolik co vidět. Osobně jsem tam byl necelý týden, půjčil si auto a stihl objet to nejlepší z Izraele. Takže samozřejmě Jeruzalém, koupání v Mrtvém moři, Negevská poušť, kde to vypadá jak v nějakém scifi filmu, pevnost Masada, zahrady v Haifě a výlet do Palestiny - Betlém. To jsou podle mě izraelská NEJ. Tel Aviv k nim patří, ale spíše ten žebříček uzavírá. Co se týče ubytka v Tel Avivu, doporučuju hotel Ruth Daniel, je to pěkná tříhvězda s dobrým jídlem u starého přístavního města Jaffa https://www.etravel.cz/izrael/te...-residence Dobrý výchozí bod pro poznávání.  Co se týče tipů na jídlo, tak prostě stačí jít do nějaké zapadlé uličky a dát si hummus a falafel. Fakt si nepamatuji jména podniků, ale jídlo je tam všude skvělý :-)

0 Citovat

Díky Romane, my máme tři a půl dne ale určitě vyjedeme do Jeruzaléma a k mrtvému moři. Možná to nakombinujeme s tou Masadou. První a poslední den se budeme spát falafelem v Tel Avivu 😉

0 Citovat

Jen jestli neni škoda jezdit v létě kdy je tam vedro... a navíc jellyfish season...

0 Citovat

Cestou k Mrtvému moři se stavte v rezervaci Ein Gedi projít se k Davidovu vodopádu

0 Citovat

Ein Gedi by som odporučil aj ja.

Len pre zaujímavosť, pred pár dňami sme sa tam zastavili; v októbri je rezervácia otvorená do 16:00 (dosť prísne sa to kontroluje, keďže je to jediný zdroj pitnej vody pre púštnu zver, aby mala kľud, keď sa príde napiť), dorazili sme tam cca 15:20 a strážnik nám oznámil, že nás pustí len po ten prvý vodopád. Snažili sme sa ho presvedčiť, že pôjdeme rýchlo, že to do 16:00 stihneme po Davidov vodopád a nazad, ale nedal sa presvedčiť.

Tak sme trochu sklamaní kráčali k tomu prvému vodopádu (ja som Ein Gedi už videl celé v minulosti, ale manželka tu bola prvýkrát), boli sme už sami na tej cestičke hore, a zrazu sa asi 5 metrov pred nami vynoril kozorožec, prešiel cez cestu, za ním ďalší a ďalší, mláďatá, staré kusy, ako sme kráčali k tomu prvému vodopádu, prakticky za každou skalou sa vynáral ďalší a ďalší kozorožec. Boli síce trochu plachí, viac ako na tých 5-10 metrov sa nepriblížili ale aj tak. Pri tom prvom vodopáde obsadili všetky okolité skaly a prezerali si nás ako exponáty v zoo :), asi že kedy už od tej vody odídeme... navyše nad vodopádom sa vynorili dva damani a tiež nás očumovali... no proste super ... len my, vodopád , kozorožce a damani :) Do 16:00 sme sa od toho prvého vodopádu vrátili nazad, a myslím, že to bol ešte krajší zážitok, ako keby sme sa dostali až k Davidovmu vodopádu.


gedi1.jpg
gedi2.jpg

0 Citovat

Dalo se tam chodit bokem mimo hlavní vchod, tedy i večer, kdykoliv, zadarmo......

0 Citovat

Nebo jít opačným směrem. Já se nechtěl vracet skrze ty davy, tak jsem šel dál a dál, až jsem došel na silnici. Po ní jsem se vrátil zpátky k oficiálnímu vstupu. Psal jsem o tom ve svém cestopisu na www.literak.cz.

0 Citovat

Mimo hlavný vchod a hlavne večer (mimo otváracích hodín) by som tam nešiel; nepríde mi to zrovna slušné a fair, ak je to naozaj jediné miesto, kde sa chodí napájať večer púštna zver z okolia (a kvôli tomu je tam ten zákaz). 

0 Citovat

Kdybych měla v Izraeli 3 a půl dne, našla bych si ubytování v Jeruzalémě. Je mnohem zajímavější než Tel Aviv, do pouště, k Mrtvému moři, do Betléma je odtud blíž... bydlet v Tel Avivu mi přijde jako zbytečná ztráta času.


0 Citovat

Ahoj/dobrý den. Prosím má někdo zkušenost s výletem k moři do Izraele, Egypta nebo Jordánska navazujícím na letecké spojení do Eilat/Ovda. Nástrahy na  hranicích, ubytování, doprava. Děkuji Michal

0 Citovat

michalteslaeu napsal(a):

Ahoj/dobrý den. Prosím má někdo zkušenost s výletem k moři do Izraele, Egypta nebo Jordánska navazujícím na letecké spojení do Eilat/Ovda. Nástrahy na  hranicích, ubytování, doprava. Děkuji Michal


Byli jsme loni v listopadu, přílet odlet na letiště Ovda, ubytování přímo v Eilatu - skromnější - naproti autobusového nádraží, ale pokoj měl vše, co jsme potřebovali - klimu, lednici, soukromou koupelnu. Po příletu kontrola běžná, nezabrala času moc, při odletu doporučuji být na letišti opravdu s větším předstihem, kontrola už důkladnější.  Z a na letiště jsme měli objednaný shuttle bus, ale jezdí i linkový bus. Město se dá projít pěšky, veřejnou dopravu jsme využili jen k návštěvě podmořské observatoři směrem na hranice s egyptem a zpět a na dolphin reef ( stejný směr). Pláží několik, moře mělo příjemnou teplotu. Přes místní CK jsme si sjednali půldenní výlet do Timna parku, doporučuji. Jídlo na každém kroku, ceny vyšší, ale s tím člověk musí počítat.

1
15 reakcí