- Fórum
- Vyhledávače hotelů
- Airbnb.cz - soukromé apartmány
Airbnb.cz - soukromé apartmány
Dnešní článek ohledně Airbnb na idnes.cz
http://ekonomika.idnes.cz/airbnb-rust-v ... nomika_rny
Malý tip jak na ušetřit za platbu na airbnb:
1. V nastavení si nastavte zemi trvalého pobytu na některou ze zemí kde se platí 0% DPH (Hong Kong, Gibraltar...), sníží se tím servisní poplatek o DPH.
2. Při platbě vyberte jako zemi fakturace tu zemi, ve které se nachází ubytování a dále v typu platby zvolte paypal a hned poté zvolte vaši zadanou kartu (jinak neproběhne aktualizace ceny). Takhle vám to umožní platit ve stejné měně, jako je ubytování a vyhnete se zlodějskýmu kurzu airbnb na přepočet na koruny a 3% poplatku za převod.
Zkoušeli jste někdo tento tip? Funguje to? Nebude s tím při případné reklamaci problém, když tam píšou, že je země trvalého pobytu i pro právní účely?
je to obyčejný za 750Kč, ale když jsem dal při platbě fakturace itálie :D tak to skočilo do mínusu :D tak nevím zda to půjde nebo ne.... www.airbnb.cz/c/martins78296
Dal jsem fakturaci Itálii, a adresu normalne z ceska a pustilo to... cena - 12226Kč, tak jsem zvědav, čekám na schválení od hostitele.
Vypadá to, že ty jejich nemalé poplatky za platbu v jiné měně se už nedají nijak obejít, ani výše DPH.
Už ani nepíší, že je tam 3% poplatek, už jen napíší, že je to přepočet "přes upravený směnný kurz" a zaplatit musíš v měně své karty.
Takže jestli dobře počítám, při platbě ubytování v hodnotě 18 970 HUF mi naúčtují 1 736 CZK, přitom dle kurzu Mastercard nebo mé banky je tam rozdíl kolem 100 CZK
200USD kupón SINGAPORE bez minimálnej ceny rezervácie, platný na celom svete
Zjavná chyba u nich, som zvedavý či to budú rušiť. Rezervácia potvrdená, 12USD strhnuté z karty za rezerváciu v hodnote 212USD.
Nejdriv klikni na : rezervovat. A az se ti nacte dalsi stranka tak pod servisnim poplatkem je pridat kupon...tak tam.
nedarilo se mi u vybranyho ubytka provest dalsi overeni s aktualni fotkou a nez mne napadlo booknout neco jineho, vyprselo to, to nastve :D
Přihlášení
Ještě nemáš účet? Zaregistruj se!