Zdar,začátkem července odjíždíme do Zakopaného,kde jsem ještě nikdy nebyl.Zajímaly by mě tipy na nějaké lehčí,hezké tůry.Stačí tak 3-4.Případně co zajímavého v okolí vidět v případě špatného počasí,dík. .

Polské tatry

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

9 reakcí

Zdar,začátkem července odjíždíme do Zakopaného,kde jsem ještě nikdy nebyl.Zajímaly by mě tipy na nějaké lehčí,hezké tůry.Stačí tak 3-4.Případně co zajímavého v okolí vidět v případě špatného počasí,dík.

0

Ahoj, tam je hezky. Určitě doporučuji Kasprov vrch, který kdysi navštívil tuším i Jan Pavel II. Z něj vede krásná hřebenovka dál na Svinicu a pak na Kozí vrchy a do údolí Piati stawov polskich. Tam se dá nocovat. Samozřejmě se lze vrátit do Zakopaneho mnohem dříve, např. kolem jezera Czarny staw gasienicowy. Cesta se dá zkrátit výjezdem na Kasprov vrch lanovkou. Známou stezku Orla perč za Kozími vrchy nedoporučuji, když chceš něco lehčího... :-)

0 Citovat

Nebol som, ale mám v hľadáčiku"hala gąsienicowa"

0 Citovat

@mirjur:dík,rozhodně neplánujeme nikde nocovat.Na to už jsme příliš pohodlní a navíc už taky něco pamatujeme.Ještě mi bylo doporučováno "mořské oko".Když ještě někoho něco napadne,napište:-) 

0 Citovat

Není nutno nocovat, lze si to libovolně zkrátit, jak jsem psal... Jo, Morskie oko je taky hezké, to je na opačné straně té doliny a dá se k němu dojet autem. Jen se připrav na stovky dalších svátečních výletníků. Taky se dá kolem něj pochodit. Kdybych tam jel s manželkou, tak určitě bych ho nevynechal.

0 Citovat

@mirjur: můžeš,prosím,hodit tu trasu Zakopane-Kasprov vrch-Zakopane někde na google maps?Dík

0 Citovat

http://www.tatry.cz/cs/kasprowy-wierch-1987-m

0 Citovat

Tu mate turisticke chodniky celeho Slovenska a prilahle hranicne oblasti (vratane Zakopaneho)

https://www.freemap.sk/?map=12/4...947739&;layers=T


Trasu si viete naplanovat, vyexportovat do gpx a za pomoci aplikacie ako oruxmap ci Locus  sa potom "lesom" aj navigovat :)
0 Citovat

Dík všem:-) 

0 Citovat

Bohatě stačí mapy.cz... nebo tištěné mapky přímo v Zakopaném

0
9 reakcí