Ahoj, na začátku července jedeme na 5 dní do Gdaňsku a plán je projet tady okolí. Mám pár otázek. Přečetl jsem si cestopis od Tonica, tímto děkuji za tipy na mléčné bary :-) Jeden den chceme věnovat Helu. Je lepší tam vyrazit autem - jak s parkováním na Helu? Nebo raději tou lodí? Na Helu je plán mrknout k majáku, projít si městečko, půjčit si kola a trošku si to tam projet. Nějaký tip na něco dalšího?Další den bychom se taky chtěli podívat na písečné duny u Leby. Přemýšlím jestli auto nechat v obci Rabka, odkud by měly jezdit elektrobusy rovnou k dunám - předpokládám, že tam bude hodně lidí. Nebo druhá možnost je, trošku popojet a auto nechat na parkovišti v Czołpino Leśny. Jednak je mnohem levnější a jednak odsud to je jen cca 3 km k dunám, takže to člověk dojde v pohodě i pěšky.Z Gdansku přes Sopoty až do Gdyně by měla vést cyklostezka. Nevíte jestli je vhodná taky pro in-line brusle? Z dalších věcí co je v plánu - centrum Gdaňsku, Westerplatte, Malbork, atd. Nějaký další tip na nějaké zajímavé místo, které není v každém průvodci nebo článku? Budeme autem, takže není problém někam popojet. Nebyli jste třeba někdo na vyhlídce "Orange Góra Donas"? Jestli stojí za to se tam stavit.  .

Gdaňsk a okolí - co vidět v 5 dnech

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

3 reakce

Ahoj, na začátku července jedeme na 5 dní do Gdaňsku a plán je projet tady okolí. Mám pár otázek. Přečetl jsem si cestopis od Tonica, tímto děkuji za tipy na mléčné bary :-) 


Jeden den chceme věnovat Helu. Je lepší tam vyrazit autem - jak s parkováním na Helu? Nebo raději tou lodí? Na Helu je plán mrknout k majáku, projít si městečko, půjčit si kola a trošku si to tam projet. Nějaký tip na něco dalšího?


Další den bychom se taky chtěli podívat na písečné duny u Leby. Přemýšlím jestli auto nechat v obci Rabka, odkud by měly jezdit elektrobusy rovnou k dunám - předpokládám, že tam bude hodně lidí. Nebo druhá možnost je, trošku popojet a auto nechat na parkovišti v Czołpino Leśny. Jednak je mnohem levnější a jednak odsud to je jen cca 3 km k dunám, takže to člověk dojde v pohodě i pěšky.


Z Gdansku přes Sopoty až do Gdyně by měla vést cyklostezka. Nevíte jestli je vhodná taky pro in-line brusle? 


Z dalších věcí co je v plánu - centrum Gdaňsku, Westerplatte, Malbork, atd. Nějaký další tip na nějaké zajímavé místo, které není v každém průvodci nebo článku? Budeme autem, takže není problém někam popojet. 


Nebyli jste třeba někdo na vyhlídce "Orange Góra Donas"? Jestli stojí za to se tam stavit. 

0

Druhý krát by som už na Hel autom v sezóne cez víkend nešiel. Radšej trajektom.

0 Citovat

Jo to je mi jasné, že o víkendu to musí být peklo. V plánu je, jet mimo víkend (čtvrtek nebo pátek) ať už lodí nebo autem. 

0 Citovat

Za mě spíš tip kam NEJÍT - Gdyňské mořské akvárium. Je tam jen pár malých akvárek a pro nás dost velké zklamání. Malbork je hodně velký takže na ten si vyhradit velkou část dne. 

0
3 reakce