Zdravím, letos v srpnu se chystám na svou úplně první dovolenou v životě (ve 23 letech!) a určitě si umíte představit, jak se těším:) Jenže stále nevím jakou zemi si vybrat. Všude je něco krásného. Nejvíce mne lákají řecké ostrovy - Lefkada, Karphatos a další a také Španělsko. Jenže o Španělsku nic moc nevím a tak tedy ani netuším, jaké místo ve Španělsku bych měla zvolit. Jde mi spíše o aktivní dovolenou - určitě nechci jen týden ležet na pláži u moře, ráda bych podnikla výlety do okolní přírody, na zajímavá místa/památky i prozkoumala místní města. Zkrátka toho chci hodně vidět:) Mám moc ráda přírodu, tam vydržím celé dny, ale zajímá mne vše, co jsem vypsala:) Máte někdo nějaké tipy na oblast ve Španělsku, která toto splňuje? Kde se líbilo vám?:) Děkuji předem:) .

Španělsko - kam se podívat

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

18 reakcí

Zdravím, letos v srpnu se chystám na svou úplně první dovolenou v životě (ve 23 letech!) a určitě si umíte představit, jak se těším:) Jenže stále nevím jakou zemi si vybrat. Všude je něco krásného. Nejvíce mne lákají řecké ostrovy - Lefkada, Karphatos a další a také Španělsko. Jenže o Španělsku nic moc nevím a tak tedy ani netuším, jaké místo ve Španělsku bych měla zvolit. Jde mi spíše o aktivní dovolenou - určitě nechci jen týden ležet na pláži u moře, ráda bych podnikla výlety do okolní přírody, na zajímavá místa/památky i prozkoumala místní města. Zkrátka toho chci hodně vidět:) Mám moc ráda přírodu, tam vydržím celé dny, ale zajímá mne vše, co jsem vypsala:) Máte někdo nějaké tipy na oblast ve Španělsku, která toto splňuje? Kde se líbilo vám?:) 

Děkuji předem:)
0

V srpnu by mohla byt fajn Sierra Nevada. Kousek od Granady a pak orazit na par dni u more, Nerja, Malaga ....

0 Citovat

Kúsok od Malagy je aj Caminito Del Rey :) A ak nemáte pevne daný dátum, kedy môžete cestovať, koniec augusta/ začiatok septembra bude možno lepší čas ako hlavná sezóna uprostred leta. 

0 Citovat

Andalusie bude v srpnu horká (klidně i přes 40°), takže bych se nebál mířit víc na sever a zkusit třeba Barcelonu (2-4 dny) a pak za přirodou do Pyrenejí. Z Barcelony se dá autobusem pohodlně dojet do Andory a lze se cestou zastavit v Gironě (ocení fanoušci Hry o trůny) na den dva. Pak se buď můžeš vrátit zpět do Barcelony nebo pokračovat do Tolouse ve Francii.


Méně navštěvovaný je server Španělska, Basque Country. V létě bude nebude tak horké a méně deštivé než jindy. Je to oblast známá pro svou hornatost, útesy, hrady ale i moře. 

0 Citovat

Kdyz jsme u tohoto tematu. Nema nekdo nejaky tip co v okoli Alicante? Jedeme se tam valet s pritelkyni, ale jeden den ( mozna ) chceme podniknout nejaky vylet do okoli. Letime na konci Srpna. 

0 Citovat

Myš Calp a hrad Guadalest. Palmový háj v Elche (ten je mimochodem v Unescu) nebo blízké město Murcia. 

0 Citovat

Ahoj. Ja som precestovala len sever Spanielska (od Picos de Europa na vychod), takze sa neviem vyjadrit k inym castiam, ale za mna bol sever super. Doobeda mozes behat po horach (napr. Picos de Europa) a poobede uz mozes lezat/surfovat na plazi. Vacsinou tam nie je ani v lete uplne mega teplo.  Ak lezies, tak kusok za Ramales de la Victoria je fajn miesto. Potom som nejaky cas stravila v Pyrenejach a tie tiez stoja za to. Kamarat (spaniel) nam doporucil trek na Monte Perdido a potom niekolkodnovy v NP Aigüestortes i Estany de Sant Maurici (super ak mas rada jazera v horach), ale my sme sa tak odrovnali pri treku na Pica d'Estats, ze sme isli len light verzie tychto dvoch. V Pyrenejach sa robi aj canyoning, ale konkretne miesta si nepamatam.  Cesta medzi Andorou a Toulouse je nadherna.


Co sa tyka miest (San Sebastian, Pamplona, Bilbao, Santander), tak ma asi najmenej zaujalo Bilbao, ale to len preto, ze je tam casto pochmurne/prsi. Inak je to asi jedno, nam skor ide je o to, akych ludi stretneme :)


Nutno podotknut, ze ja som tam najprv dobrovolnicila a potom som sa tam vratila autom. Medzi mestami sa da v pohode presuvat blablacarom, ale neviem ako je to s tymi horskymi oblastami.

0 Citovat

Šoupnu to sem...

Tip na výlet, pokud se motáte někde okolo nejjižnější části Španělska/Gibraltaru. Díky státní dotaci lze udělat za relativně pár kaček RT z Algeciras do Ceuty, ale hlavně a to je to TOP - vrtulníkem AW139. Na některé termíny lze najít údajně za 40 EUR, já našel jen za 60, ale i tak za ten zážitek, navíc s 15 kg zavazadlem to je super. Ten heliport je údajně jen kousek od nádraží. Být tam, neváhám ani vteřinu...

https://helity.es/index.php  sleva se ukáže až ve finální fázi při platbě. Tip je z t-d.de

0 Citovat

Cali díky, tohle top info. 

0 Citovat

Ahoj, nemáte někdo zkušenost s koupí vstupenky na Caminito del Rey na místě v daný den ráno? Trochu jsem žil v bludu, že tam teď takový nával kvůli covidu nebude, ale online vstupenky jsou vyprodaný na 3 týdny dopředu, takže mám smůlu.

0 Citovat

matej15 - zde   https://reservas.caminitodelrey....s/?lang=en

píšou, že každý den ráno v 9 mají k dispozici pár vstupenek bez rezervace, ale ...

asi bych jim zkusila napsat email.

0 Citovat

Ano o tom vím, spíš jde o to, že někde píšou že těch pár vstupenek je 50, někde 100, někde cokoliv mezi 0-1100 s tím že poušti v jednotlivých slotech maximum lidí, tj. když se nenaplní lidma s online vstupenkama, tak můžeš dokoupit na místě a jít. Pokud bych se tam nedostal, tak pro mě nemá smysl tam zajíždět a upravil bych plán cesty po Andalusii a jel z Malagy rovnou do Rondy. 

0 Citovat

matej15 - myslela jsem zkusit u nich objednat vstupenky mimo systém e-mailem, třeba by ti je potvrdili...

0 Citovat

Ta nakonec jsme se na Caminito dostali. Hotely v okolí nejsou schopný sehnat lístky ani pro ubytovaný, takže tam ani nemá smysl přenocovat. Občas se uvolňuje pár lístků online den nebo dva předem, takže to chce kontrolovat na webu. Jinak tedy platí, že nějaké lístky se dají koupit na místě v 9 ráno. My jsme přišli zhruba 8:20 a byli jsme asi desátí v pořadí. Postupně pak začalo chodit víc lidí a v 9 už ta fronta měla určitě víc jak 50 lidí, nicméně nikoho z fronty nevyhodili i když si počítali kolik lidí tam stojí, takže asi jich prodávají i víc než uvedených 50. V 9 nám ihned prodali lístky a vyrazili jsme i před těmi kdo měli online lístky, takže jsme šli celou cestu úplně sami a potkávali jen zaměstnance co šli z druhé strany.

0 Citovat

Ahoj, mohl bych se zeptal jaká já časová náročnost na celou stezku? Chtěl bych to otočit vlakem z Malagy,  tak ať vím kolik počítat,  ať stihnu spoj. Děkuji 

0 Citovat

V srpnu bych cestu do Španělska nedoporučovala, protože tam mají všichni dovolenou, je tam draho a všude plno. Navíc na jihu u Středozemního moře bude hrozné vedro. Pokud srpen, pak kromě severu Španělska  (viz shora) třeba Portugalsko Algarve nebo něco u Atlantiku.

0 Citovat

Já to plánuji začátek července.  Bohužel syn musí do školy,  jinak bych to taky dal dříve 😁

0 Citovat

Fion napsal(a):

Ahoj, mohl bych se zeptal jaká já časová náročnost na celou stezku? Chtěl bych to otočit vlakem z Malagy,  tak ať vím kolik počítat,  ať stihnu spoj. Děkuji 

Samotná stezka je cca na 2,5 hodiny pohodovým tempem. Od nádraží je ale ještě potřeba přičíst 20 minut autobusem k začátku stezky a 20 minut pěšky od autobusu ke vstupní bráně. Raději bych si tedy dal 4 hodiny mezi přijezdem a odjezdem. Kdyžtak u nádraží je hospoda kde mají studený pivko ;D. V červenci to určitě chce hned ráno na 9. jinak bude ukrutné horko, ale nevím jestli se to dá vlakem takhle brzo stihnout. 

0 Citovat

Zkuste se podívat na průvodce největšími španělskými městy (Madrid, Barcelona, Granada, Sevilla, Malaga, Valencie) na https://www.a-espana.com/cs/ . Je tam dost zajímavých tipů na památky, typická jídla či levnější ubytování.

0
18 reakcí