Zdravim, jelikož cestuji v zimě-prosinec až únor, zajímalo by mě jaká evropská destinace má nejteplejší klima a při tom člověka na tuto delší dobu nezrujnuje. Letenky jsou věc jedna, ale ubytování a jídla pak danou zem zcela posunou jinam do astronomických výšin. Ideál je klidné místo, teplo, u moře, vinice a levněji, klid. Je něco takového, má prosím někdo nápad? .

Kam za teplem v Evropě

Založil(a) ve fóru Tipy na ubytování

14 reakcí

Zdravim, jelikož cestuji v zimě-prosinec až únor, zajímalo by mě jaká evropská destinace má nejteplejší klima a při tom člověka na tuto delší dobu nezrujnuje. Letenky jsou věc jedna, ale ubytování a jídla pak danou zem zcela posunou jinam do astronomických výšin. Ideál je klidné místo, teplo, u moře, vinice a levněji, klid. Je něco takového, má prosím někdo nápad?

0

Neni to sice Evropa, ale z Prahy dobre dostupne. Ejlat v Izraeli, u Rudeho more. Tam neni uplne nejlevneji, blizko je ale o dost levnejsi Jordanska Aqaba.

0 Citovat

Pokud jde o Eilat, tak kromě Aqaby je také lepší (a výrazně levnější) přejít do Egypta, do Taby. Byli jsme tam minulé vánoce a pohoda, teplíčko, koupačka... Přímo v Evropě bych doporučil Maltu, tam jsme byli v lednu a taky paráda - krásné počasí, málo lidí, památky, víno....

0 Citovat

V Evropě může být všude zima, a to i na tom úplném jihu. Jde-li ti jen o teplo, můžeš zkusit Tropical Islands 60 km od Berlína.

Pak bych zkusil ty lokality kousek od Evropy - Maroko, Kanárské ostrovy, Libanon, Jordánsko, Egypt (přejetím z Izraele), kam létají lowcosty a je celkem vysoká šance na teplo. Zárukou jsou Emiráty. Sice se tam dá dost často dostat za pár zlotých z Polska, ale je tam hlavní sezóna a ubytování bude dost drahé. Nehledě na kulturní specifika ubytování párů. 

0 Citovat

Nebo můžeš na tu dobu do klasických exotik jako Mexiko, Kuba, Dominikána nebo jihovýchodní Asie. Letenka sice vyjde na víc, ale náklady na místě jsou mnohem nižší než v Evropě nebo jejím okolí (samozřejmě i v tamtěch lokalitách už najdeš drahé výjimky). Nebo může přijít akce / chyba a můžeš tam letět za 200€.

0 Citovat

Eilat a okolí taky můžu doporučit, co se počasí týče,  i Dubaj doporučuji, když se sežene levná letenka, hotel, jde si tam udělat pěknpu dovolenou za rozumný peníz. Jen je tam brzy tma


0 Citovat

Israel zní zajímavě, a jak je tam draho?-člověk tohle musí řešit, neboť je něco jiného letět tam na dva týdny a něco jiného na dva měsíce... do muslim.zemí nemám moc odvahu a proto Emiráty vyškrtávám, nemluvě určitě o cenách... dle teplot by mělo být nejvíce v Evropě na Kanárech, Krétě, Kypru a jihu ESP, vše jsou vinařské země, avšak asi i všude draho

0 Citovat

Jestli tím "prosinec až únor" myslíš to, že chceš cestovat 2-3 měsíce, tak si vyber rozhodně JV Asii. Ta tě vyjde zdaleka nejlevněji. Taba i Agaba je fajn na pár dnů, to samé Emiráty (jestli vůbec)., ale ne na týdny či měsíce. Kup si letenku do Kuala Lumpuru nebo Singapuru   a můžeš za pár švestek přelétat do dalších zemí, nebo cestovat po zemi a vrátit se z jiného města.  Několikaměsíční pobyt nikde v Evropě ani okolí v teple levněji neuděláš. Ani zdaleka ne. To se vyplatí, když letíš tak max na 1 možná dva týdny. Pak ti levná letenka za pár stovek kompenzuje náklady na místě.  

Pokud ti můžu radit, tak se na okolí Evropy vykašli a let do Asie, pokud máš tolik času. Teda jestli netrváš na těch vinicích. Mají tam zase čajové plantáže, což je dost podobné :) Pokud bys cestoval po tebou jmenovaných zemích, tak za 3 měsíce utratíš řekněme hrubým odhadem tak třikrát tolik jako v JV Asii. Víno je tam ale drahé, to tě musím upozornit.

A na závěr. Malajsie je taky muslimská země, ale tak příjemné lidi jsme snad kromě Thajska a Nepálu nikde jinde nepotkal, takže s tím úsudkem o muslimech bych by maličko opatrný. Izrael je pekelně drahý. Na ten radši zapomeň. 

0 Citovat

Ja bych se nebranil ani Kanarskym na mesic dva ,  samozrejme by to bylo v jinem duchu nez kdyz tam clovek leti  na 1-2 tydny .litame tam vetsinou na konec roku a  pak od brezna . protoze ten leden, unor uplne na koupani nemusi  byt  ,ale  z hlediska porovnani  s exotikama to zase  tak nejak  nepokulhava  , letos jsme ten jarni termin vymenili za Jamajku  , Dominikana byla i za 100 euro let , ale na miste  jsem to cekal levnesi

I Oman byl na Silvestra fajn , ale na tech Kanarech  sezenes treba  dvojpokojovy apartman vcetne  pausalu za elektrinu vodu a odvoz odpadku  za 450 euro na mesic , verim ze pri kompromisu by se dalo sehnat i neco levnejsiho  no a supermarkety vsude Evropa a sluzby na co jsme zvyk;li , byt tam 2 mesice tak asi  neletim ale v Nemecku koupim  nejakou ojetinu a koupim jednosmerku na trajekt a pak na konci to tam prodam a zpet letim


0 Citovat

Ja som bola 2x v decembri na Kanaroch, ale pokial chces byvat ako normalny clovek a nie v stane (je tam mnozstvo kempov zdarma, ale su tam max zachody, gril a nejake lavicky), tak to lacne asi nebude.  Aj ked pozeram na Airbnbda sa tam zohnat ubytko na mesiac ubytko za rozumnu cenu. Co sa tyka jedla, tak si ceny nepamatam, ale mozem sa pozriet na moje rozpocty ked pridem domov. Jeden rok som tam bola na ultra low cost vylet, druhy rok s priatelom sme chodili dost casto do restauracii, tak aspon budes moct porovnat.

0 Citovat

toho jsem se bál, že asi v Evropě nic kloudného nebude,uz jsem byl v TH a Sri Lance a Filipínách, také uvažuji nad Mauriciusem, ale asi to bude též dražší, zatím ta Evropa mě mrzí, asi dám hold 2 měsíce Asii či Mauricius a mesic Madeiru, kterou už znám a financne me nezrujnuje

0 Citovat

Z Evropy mě ještě napadá pobřeží Albánie. Nic levnějšího tu už asi neseženeš. Otázka je, jak tam bude teplo a co služby. Z Asie se podívej na Kambodžu - Sihanoukville, než to tam obsadí Číňané anebo Vietnam. Levná je taky Indie, ale není to pro každého.

0 Citovat

Osobne si myslím, že také off season vnútrozemie na severnom Cypre musí byť za 5 korún. Takisto Turecká riviéra. 

0 Citovat

Kypr muze ale i nemusi vyjit  byli jsme  tam na Silvestra a koupali jsme se  ale da se tam i v unoru lyzovat  par dnu  ten sever asi bude hodne levny kdyz uvazujes o Madeire tak pak klidne i Maroko  , je to sice davno ale projel jsem ho kdysi az k Mauretanii a v Atlase jsme vylezli  na Troubkal  (4175 m)  asi to tam ted je jine ale zase letenky  byvaji z Bruselu za par euro   Mauricius jsem koupil tady v akci na konec zari a zacatek rijna  kdy tam  nejmene prsi  leden uz nebude dobry 

0 Citovat

Zdravím, no, jak už tu zaznělo, tak z Evropy jsou asi nejteplejší Kanáry, ale napadají mě ještě Azory a třeba Madeira. Vinice tam jsou určitě a krásně taky. Draho tam snad moc není, ale samozřejmě není to Balkán ani Asie. Jestli chceš znát ceny, dobrý přehled najdeš tady: https://www.etravel.cz/ceny Jinak za extra nízkými cenami bych jel podobně jako ostatní do jihovýchodní Asie. Třeba Srí Lanka je cenově dostupná a navíc bezpečná a pohodová.

0
14 reakcí