Ahoj, je tu někdo se zkušeností s ostrovem Menorca? Ráda bych nějaké praktické rady...Kde nejlépe vzít ubytování? Tip na seriózní autopůjčovnu? Jaké jsou ceny jídla v obchodech, restauracích (jsou výrazně dražší než u nás)? Předem moc děkuji za Vaši ochotu se podělit se svými zkušenostmi a radami. .

Menorca

Založila ve fóru Co vidět a navštívit

15 reakcí

Ahoj, je tu někdo se zkušeností s ostrovem Menorca? Ráda bych nějaké praktické rady...Kde nejlépe vzít ubytování? Tip na seriózní autopůjčovnu? Jaké jsou ceny jídla v obchodech, restauracích (jsou výrazně dražší než u nás)? Předem moc děkuji za Vaši ochotu se podělit se svými zkušenostmi a radami.

0

Proc jedete do destinace, o ktere nic nevite? Tady Vam dovcu nikdo nenaplanuje, googlujte a ctete recenze. 

0 Citovat

Doporučuji se podívat na wikitravel.org a wikivoyage.org. Najdeš tam všechny tyhle informace od lidí co tam byli. Sám tyhle weby používám, pokud chci zjistit hodně o konkrétním místě.

0 Citovat

Mám rád lidi, kterým se nechce nic hledat a raději napíší pět věty, ať se ostatní snaží :) Snad abych nebyl úplný rýpal můžu napsat, že Menorca je opravdu podstatně dražší než naše republika.

0 Citovat

niemandos napsal(a):

Mám rád lidi, kterým se nechce nic hledat a raději napíší pět vět, a ať se ostatní snaží :) Snad abych nebyl úplný rýpal můžu napsat, že Menorca je opravdu podstatně dražší než naše republika.

0 Citovat

Matej15 - děkuji za tipy, večer kouknu a zkusím načíst. Sarah - googluju a recenze čtu, dovolenou od nikoho naplánovat nepotřebuji. Niemandos - můj dotaz nebyl proto, že se mi nechce nic hledat, číst, ať se snaží ostatní... Hledala jsem praktické rady od lidí, kteří s ostrovem mají zkušenost. Myslím, že tento web se svým fórem byl založen i z toho důvodu, aby zkušenější cestovatelé předávali (pokud se jim chce 😉) své rady a zkušenosti cestovatelským nováčkům. Už jen úvodní věta "Žádná otázka není..." má slova potvrzuje. A já takový cestovatelský nováček jsem, navíc limitovaná svým věkem a "množstvím" dětí 😉.

0 Citovat

Oživím tohle téma. O Menorce toho na CL moc není. Nemáte nějaké tipy na hidden gems , na nějaká místa která nejsou až tak známá a stojí za vidění? A naopak místa, která jsou profláklá a doporučovaná, ale kterým byste se příště vyhnuli? Dělám itinerář na podzimní výlet a každá osobní zkušenost se hodí. Díky.

0 Citovat

Já tam nebyl, ale myslím, že Katka to tady popsala dost podrobně:

https://www.cestujizakacku.cz/po...ka%C4%8Dku

0 Citovat

@Libor_S: díky, Katčin cestopis znám a čerpám z něj, ale hledám většinou víc zdrojů informací a udělám si z nich nějaký výcuc, průměr nebo jak to nazvat. Mezitím jsem narazil na obsáhlý web s detailními a vesměs velmi praktickými informacemi https://www.alongdustyroads.com/menorca. Tedy zdroje jsou , teď už to jen dát dohromady.

V každém případě pokud se najde někdo, kdo tam byl a podělí se o poznatky co (ne)navštívit, rád si je přečtu.

2 Citovat

Kolik budete mít času? My jsme Menorku objeli za 4 dny prakticky celou a líbilo se mi asi všude, těžko bych vybíral co vynechat nebo co naopak určitě nevynechat... 

0 Citovat

Díky za názor. Budeme mít 5 dní. Asi to vezmeme nějak tak jak píšeš: co se na webech doporučuje, to navštívíme a nebudu bádat nad tím, co za vidění nestojí, protože se to jeví, že za vidění stojí všechno.

0 Citovat

Už nějaký pátek to je, ale za mě: jít na drink do Cova n Xoroi, vidět nějakou prehistorii, zajet na Cap de Cavalleria a Fornells (oblast-ne jen městečko) a dát si pozor na navigace a google mapy - tehdy jsme často skončili v kamení (dle map běžné cesty k pěkným plážím naprosto nesjízdné), u brány se zákazem vjezdu a změti jednosměrek. Sever se mi zdál zábavnější než jih.

Foto s popisky:

https://eu.zonerama.com/beliw/Album/4526640

 

 

0 Citovat

Díky za doporučení, na foto kouknu.

0 Citovat

Menorcu jsem vloni obešla pěšky dokola. takže znám všechny pláže. Nejhezčí je sever, kde není žádná civilizace , ale nádherné pláže. 

0 Citovat

Ahojte, 

chcel by som ist v datume cca 24.8. až 5.9. na ostrov Menorca a dať si tam trail okolo ostrova GR223 + pár dní relax na pláži. Pozeral som že priamy let z Viedne a blízkeho okolia nelieta, tak som našiel s jedným prestupom buď cez Miláno alebo Barcelonu/Valenciu za 139€ tam aj naspäť. Čo hovoríte na cenu, kúpiť ? Býva vôbec v tomto období aj lacnejšia? 

Ak tu ktosi bol viete mi odporučiť nejakú dobrú autopožičovňu? Na cca 3-4 dni by som chcel auto :) 

ďakujem krásne :) 

0 Citovat

Auto jsme loni v říjnu měli od https://www.autosmenorca.com/en a naprostá spokojenost.

0
15 reakcí