Zdravíčko,v půlce září se chystám s ženou do SFO, koukám po bookingu, že uybtka jsou dost drahý na naše poměry. Mohli byste mě někdo poradit nějaký tip?-Znáte někdo YMCA? Jedna známá mi říkala, že pres ně bydlela v NYC, ale bohužel nemám víc podrobností - je to nějaké občanské sdružení nebo co, už jsem psal i dotaz na SFO "pobočku", ale bez odpovědi-Podmínka je hajzl a neljépe i sprcha v pokoji, takhle sme bydleli v NL i UK s cenovym stropem 1500/noc/pokoj - přes booking a bylo to vcelku super za tu cenu. To ale v SFO nemůžu moc najítCo airbnb? nikdy jsem nezkusil zatím?Dále bych chtěl pujčit auto alespon na pár dní a udělat výlet do yellowstone (nebo yosemite) - ted nevím, kterej je ten blíž SFo a protáhnout to až do LAX s tím, že to je daleko, tak asi s přespáním poblíž LAX a  pak zpět do SFO, čili nejlépe asi na začátku tripu a pak zbytek nocí strávit už v SFO.Vplytí se tam úůjčit atuo - prý sou drahý pojištění? ale když budu rezervovat přes rentalcars, tak by to mělo být vše vidět, co platím ne?Díky  .

SFO týdenní dovolená, kde přespat

Založil ve fóru Tipy na ubytování

My jsem bydlely tady, žádnej luxus, ale cena a poloha fajné.

0 Citovat

V SF mame odsvedceny Town House Motel primo na Lombard street 140$/ noc. Maji parkoviste, tudiz pekne parkovani zadara. Pesobusem na Pier je to 20min a zpet po narocnem dni sdilenym uberem za par $. Naproti hotelu je super vietnamska restaurace :D


Na LA bych se taky vykaslal, akorat budes travit cas v dopravnich zacpach a pritom tam nic extra neni. Strategictejsi by treba bylo omrknout dostupnost nektereho kempu v Sequoia / Kings Canyon parku. To stoji par dolaru a na podzim by se tam mohlo neco najit. Tam by se urcite dalo ztravit nekolik dni. Kemp v Yosemitu je marnej, to je plny mesice dopredu a terminy v lete zmizi za par minut. Ubytovani kolem hodiny cesty do Yosemitu taky neni zrovna lacinne a casto dost probrane. V pripade, ze prekousnes treba 2 hodiny jizdy do parku, by davalo smysl zakempovat ve Fresnu a provadet hvezdicove vylety do obou parku. Vyhoda je, ze se nemusis furt tahat s batohama a vecer mas k dispozici bazen, pivko a neco na zub.. Kazdopadne, jak uz zde spousta lidi zminilo, bez auta to nejde.
0 Citovat

Rudá Marta napsal(a):

2)Naplánuj si okruh (co chceš vidět) - na týden tak 2,000 - 3,000 km max.


Když pojede jednosměrný  itinerář, např. San Francisco - Las Vegas (přes Yosemite a Údolí smrti) nebo San Francisco - San Diego po pobřeží a na konci vrátí auto, tak stráví v autě polovinu času a místo toho může dělat něco zábavnějšího. To co by propálil v benzínu ($60 - $ 80) na cestě zpět  mu v pohodě zaplatí min jednu letenku LAS/SAN - SFO

0 Citovat

Je to okruh, nevrací se stejnou cestou. Může si ho upravit jak potřebuje a nemusí kupovat další letenky a platit příplatek za vrácení auta jinde. Z Vegas se dá pokračovat ke Grand kaňon, ze San Diega do Tijuany...nestihne vše.

0 Citovat

eště dotaz, v yosemitu jsou požáry nyní, máte s tím někdo zkušenosti před návštěvou? to asi nebude za měsíc otevřené co?


0 Citovat

ptám se vzhledem k tomu, že ty motely bookuju ted a podle toho plánuju cestu, ale jestli to bude stále zavřené, tak se tím mění celý road trip. Jde mi jen o odhad, esi to už někomu překazilo plán nebo jak dlouho ty uzyvření můžou trvat v příápadě požáru... naštěstí ty pokoje lze zrušit téměř před příjeudem...

0 Citovat

V Yosemite NP nás požiar nezachytil, ale North Cascades NP sme navštívili asi týždeň po uhasení požiaru. Pomohla Ti táto informácia? Ak nie, navštív vešticu alebo sleduj stránky NP. Na webe parku zistíš aktuálny stav. Momentálne je časť parku pozdĺž Tioga road otvorená.

0 Citovat

Je dobry napad spravit si z Las Vegas "zakladnu" na daily trip do Udolia smrti /200km/ a Grand Canyonu/200km/ ?  Mame tam totizto podla mna dobru ponuku na hotel za 20 usd na noc,  ale 200 km jednym smerom mi uz pride dost, aj ked podla google je to zvladnutelne za cca 2h ?

0 Citovat

Já bych do toho nešla, Grand Canyon i Death Valley jsou natolik zajímavé, že zaslouží dost času, nejméně jeden celý den, neosekaný o dlouhou cestu. V Death Valley jsme strávili několik hodin, ale připadalo mi to málo, oblast je velká.

Nějaké osobní zkušenosti zde

https://cestytamazasezpatky.word...nd-canyon/

https://cestytamazasezpatky.word...th-valley/

0 Citovat

Zjisti si, zda ten hotel je včetně fíčka. Jinak za 2 h to rozhodně zvládnutelné není...

0 Citovat

hugonovak napsal(a):

V Yosemite NP nás požiar nezachytil, ale North Cascades NP sme navštívili asi týždeň po uhasení požiaru. Pomohla Ti táto informácia? Ak nie, navštív vešticu alebo sleduj stránky NP. Na webe parku zistíš aktuálny stav. Momentálne je časť parku pozdĺž Tioga road otvorená.

super, díky, to sem přesně myslel takovou zkušenost, takže ok

0 Citovat

Grand Canyon se za 2 hodiny zvládnout nedá a GC West Rim je nestoudně drahá past na turisty. South a hlavně North Rim jsou daleko zajímavější a výhledy úchvatnější.

0 Citovat

voughne

I v GC se da bydlet “levne”. Tusayan 7 Mile Lodge, mezi Best Western a Holiday Inn. Nejsou na bookingu, takze je to trosku loterie, ale posledne (cca 15. zari 2017) byla pulka pokoju jeste v 9 vecer prazdna. Cena cca $100 pro 3. 

Na dojeti do GC je i Flagstaff daleko :)) nebo kemp v GC Village. Jet rano z LV a vecer zpet, to opravdu nechces absolvovat.

0 Citovat

Dakujem vsetkym za rady, ja si osobne myslim ,ze z LV je to daleko, aj ked doma robime vylety kde sa ide 2-2,5h autom a 8h trek ... ale akosi sa z 2 cestujucich stalo 6 :D a polovica chce trcat vo Vegas 5 dni. Po prilete do LA mame asi 3 dni "volne" ,takze minimalne Udolie smrti bude s prenocovanim v blizkosti narodneho parku a Grand Canyon premyslime, ale tych "rimov" som nasiel niekolko, ten west bol tusim ku Vegas najblizsie, ale myslel som si ,ze to bude aj najvecsia past na turistov.


Som prekvapeny, ze narodne parky maju celkom dobre weby a z tych hiking routes 90% nepresahuje viac ako 5h, co by bolo zvladnutelne aj z LV, ale so vstavanim o 5 rano a prichodom o 10 vecer :) To bude vasniva debata, vyzeralo to, ze si zobereme 1 minivan, ale lepsim riesenim bude asi zobrat 2 mensie auta
0 Citovat

U Grand Canyonu na západní straně mohu doporučit ubytování v Meadview. Je tam camp, kam jsme jeli se stanem, ale na místě nám majitel, který tam bydlí v přívěsu, nabídl plně vybavenou uni-buňku - s parádním dvoulůžkem, sprchou, kuchyňským koutem i TV - za nějakých 20-30$, úplně super. Jinak byli jsme taky na Skywalk, ale podruhé už bych takovou blbost neudělal - fakt vyhozené peníze. Samotný okruh busem kolem vyhlídek a na ranč Hualapai byl docela fajn.

0 Citovat

Jeste muzete stravit noc na dne GC. Potrebujete k tomu jen stan. Tepla dole bude dost, pokud nejedete v zime a jedna noc bez karimatky se prezit da, byt to bylo dost nepohodlny 😃 Cena 10$ za stan a 8$ za osobu budget nezruinuje. 

Za me doporucuji Indian Garden. Trek je jednoduchej a kemp fajn. Jinde jsem ale noc netravil. 

Jediny, co pro to musite udelat, je, vyridit si permit na danou noc par dni dopredu po telefonu.

https://www.nps.gov/grca/planyou...permit.htm



0 Citovat

Ideme od 28.4 - 12.5, mame len light tarif, cize iba prirucna a celkovo na takuto kratku dobu sa stan asi neoplati, nakoniec tie ubytka ako vas tak citam nie su ziadna financna tragedia. Vyzera, ze nakoniec si v LA poziciame minivan, a my ktori budeme chciet ist obehat Grand Canyon si v LV poziciame na 3 dni auto.


Este musim poriesit Sequoiu a Yosemit, SF pravdepodobne odrezeme lebo vela kilometrov a hore ste uz spominali, ze mesto je tak na 1 den.  Uz len zohnat annual pass? lebo v USA to v narodnych parkoch asi nefunguje ako doma v CSSR ? :D

0 Citovat

Annual pass si kup tady od někoho za polovic už použitý...

0 Citovat

Kúp stan a spacáky vo Walmarte a potom vráť. Šikovne a lacno :))

0 Citovat

@tonic - I ty Brute?

0 Citovat

cali napsal(a):

@tonic - I ty Brute?

 

:)


0 Citovat

Hahaha. Takto sme to spravili my. Ale spali sme v aute na nejakom zasitom parkovisku, lebo bola hrozna kosa :D  Teraz mi to pride celkom stupid, ale ked si to tak vezmem, asi by som to vtedy neurobila inak. So stipendiom  10k Kc mesacne sa tam ledva dal zaplatit najom, nieto este cestovat :)

0 Citovat

cali napsal(a):

@tonic - I ty Brute?

My sme len hifi vežu tak vracali počas work and travel :)) na cestovanie sme stan aj spacáky kúpili aj doviezli domov. To len tak som dal ako nápad pre nejakého blogera, alebo niekoho kto rád vyj*bava so systémom a potom napr. plače, že z bookingu neprišiel 27 korún cashback 

0 Citovat

Já vím, že ty víš, že my víme... Toho blogera:-))))))

0 Citovat

Takhle jsem nevracel ani hifi věž. Ale budou tu určitě jiní, co takhle koupí foťák a vrací ho po dovolené.

0