Ahoj - chtěla bych poprosit o radu ohledně itineáře v září do Malajsie. V Asii jsem procestovala už Srílanku a Filipíny, vždy na doporučení někoho, kdo tam byl a bylo to super. Bohužel neznám nikoho, kdo byl v Malajsii a proto píšu sem. V Malajsii máme 18 dnů, přilet/odlet Singapur. Určitě nechceme být celou dobu na jednom místě, ale ani nechceme strávit půl dovolené na cestách. Četla jsem, že v září je vhodnější východní pobřeží kvůli počasí. Moje představa je začátek a konec dovolené větší relax - někde u moře (zaujalo mě třeba Langkawi-ale to je na západě nebo Perhentiany na východě), uprostřed dovolené bych chtěla  např. Cameron Highlands a Taman Negara. Máme rádi především přírodu - vodopády, laguny, jezírka, moře, pláže, čajové plantáže....města a památky nás tolik nelákají, ale nějaký půl den/den klidně něco omrkneme, co za to stojí. Co všechno  je reálné stihnout za 18 dnů, v jakém pořadí a s jakou dopravou ? Nějaké přelety nám nevadí, ale máme studenský rozpočet :)Předem moc díky.Aneta .

Itineář Malajsie v září

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

3 reakce

Ahoj - chtěla bych poprosit o radu ohledně itineáře v září do Malajsie. V Asii jsem procestovala už Srílanku a Filipíny, vždy na doporučení někoho, kdo tam byl a bylo to super. Bohužel neznám nikoho, kdo byl v Malajsii a proto píšu sem. V Malajsii máme 18 dnů, přilet/odlet Singapur. Určitě nechceme být celou dobu na jednom místě, ale ani nechceme strávit půl dovolené na cestách. Četla jsem, že v září je vhodnější východní pobřeží kvůli počasí. Moje představa je začátek a konec dovolené větší relax - někde u moře (zaujalo mě třeba Langkawi-ale to je na západě nebo Perhentiany na východě), uprostřed dovolené bych chtěla  např. Cameron Highlands a Taman Negara. Máme rádi především přírodu - vodopády, laguny, jezírka, moře, pláže, čajové plantáže....města a památky nás tolik nelákají, ale nějaký půl den/den klidně něco omrkneme, co za to stojí. 

Co všechno  je reálné stihnout za 18 dnů, v jakém pořadí a s jakou dopravou ? Nějaké přelety nám nevadí, ale máme studenský rozpočet :)


Předem moc díky.

Aneta

0

Ahoj, podrobne vam to nenaplanuju, jen zakladni voditko. Langkawi urcite ne, ale vychodni ostrovy ano, treba D'Lagoon na Perh. Kecil a z pristavu jezdi primo minivan na Cameron H. Pak pres KL (tam aspon Petronas Towers) bud na Tioman, kde je mj. i prales s koupanim pod vodopadkem, nebo do Taman Negara a pak na Kapas Island. Pri dostatku casu i Cherating, kde je velmi levne, ale neda se to zase srovnat s ostrovy, i kdyz je tam asi nejhezci plaz poloostrova. Malajsie je levna, me ted stala bez letenek 460 Kc denne (snazte se vyhnout poplatku 10 MYR za pokoj pro cizince bud spanim v dormitory nebo v malych ubytovanich typu homestay v odlehlejsich mistech) krome zaverecneho NP Mulu, ktery velmi doporucuju kazdemu s trochu vyssim nez studentskym rozpoctem. Koupani v Garden of Eden Valley pod vodopadem by se vam ale jiste libilo. Busy jsou velmi komfortni, casto sedacky 2+1 vedle sebe, i kdyz bez WC a moc casto nestavi.

Ted vidim ten Singapur, takze prejezd do Johor Bahru a pak bus do Mersingu a lodi na Tioman je pro vas optimalni zacatek (primy bus ze Sing. je drahy).

0 Citovat

Můj itinerář pro Malajsii byl Singapore - Melaka - KL - Cameron Highlands - Penang - Taman Negara - Mersing - Tioman - Singapore.

Flákat na pláži se můžete klidně už v Singapuru na Sentose nebo na Lazarus Island, v Penangu a na Tiomanu. Pokud vás nebaví města a památky, můžete vynechat Melaku a Penang a prodloužit si Camerony a Taman Negaru. Taky můžete přeskočit letecky do Kota Kinabalu a podívat se na malajskou část Bornea, ale pokud máte jen 18 dní, tak bych to Borneem nekomplikoval. Určitě bych doporučil nechar pár dní na Singapur, zoo a botanická zahrada stojí za návštěvu, stejně jako projít si Gardens bay a Marina Bay nebo zažít Universal Studios. A večerní Singapore Sling cocktail v hotelu Raffles to je taky něco, co nelze vynechat.


0 Citovat

Kdybys chtěla tak my jsme sepsali několik článků o Malajsii (Taman Negara, Cameron Highlands, Langkawi) - https://etabroad.com/cs/tag/malajsie/ 

0
3 reakce