Ahoj,hledáme s nastávající ženou tropický ráj  pro cca 14denní líbánky na léto 2019. Jsme hodně omezeni termínem a můžeme letět opravdu jenom v červenci či srpnu 2019 - nedoporučujte mi proto, prosím, jarní / podzimní destinace typu Thajsko (btw na Koh Samui a Tao jsme byli letos v červenci)... Chceme kýčové pláže a ideálně i třeba nějakou možnost zajímavých výletů po okolí.  Budgetově bychom se rádi vešli do cca 40 - 45 tisíc na osobu za cca dvoutýdenní dovolenou . Nejsme baťůžkáři a nechceme během 14 dní navštívit co nejvíc různých lokalit. Chceme se hlavně válet na krásných plážích u moře a občas si udělat nějaký výlet a mít u toho nějaké solidní bydlení, přičemž klidně můžeme bydlet na 2 třeba i 3 různých místech během pobytu - nepotřebujeme all inclusive luxusní resorty, ale něco 3* -4* by pro nás byl ideál - naopak nechceme nějaké super low-cost chatrče.    Nějakou dobu už hledám možnosti dle výše uvedených požadavků a jako nejlepší varianta se mi zatím v poměru cena / výkon jeví Indonésie, resp. Bali / Lombok / Gili ostrovy. Co si o tom myslíte? Měli byste případně nějaké další typy? A není tu někdo, kdo letos v létě v těchto místech byl? Trošku se bojím toho, jak to tam je s plasty / odpadem v moři a na plážích, či s případnými zemětřeseními / erupcemi sopek... Nerad bych zaplatil 80 tisíc za to, že budeme mít kolem sebe samý plast a ještě do toho, nedej bože, přijde zemětřesení jako letos na Lomboku... Chápu, že mi nikdo dopředu neřekne, jestli bude zemětřesení, ale jak to vidíte, myslíte, že se bojím oprávněně, nebo byste do toho klidně šli? .

Kam do tropického ráje v létě 2019? Indonésie?

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

23 reakcí

Ahoj,


hledáme s nastávající ženou tropický ráj  pro cca 14denní líbánky na léto 2019. Jsme hodně omezeni termínem a můžeme letět opravdu jenom v červenci či srpnu 2019 - nedoporučujte mi proto, prosím, jarní / podzimní destinace typu Thajsko (btw na Koh Samui a Tao jsme byli letos v červenci)...

Chceme kýčové pláže a ideálně i třeba nějakou možnost zajímavých výletů po okolí.  Budgetově bychom se rádi vešli do cca 40 - 45 tisíc na osobu za cca dvoutýdenní dovolenou . Nejsme baťůžkáři a nechceme během 14 dní navštívit co nejvíc různých lokalit. Chceme se hlavně válet na krásných plážích u moře a občas si udělat nějaký výlet a mít u toho nějaké solidní bydlení, přičemž klidně můžeme bydlet na 2 třeba i 3 různých místech během pobytu - nepotřebujeme all inclusive luxusní resorty, ale něco 3* -4* by pro nás byl ideál - naopak nechceme nějaké super low-cost chatrče.    

Nějakou dobu už hledám možnosti dle výše uvedených požadavků a jako nejlepší varianta se mi zatím v poměru cena / výkon jeví Indonésie, resp. Bali / Lombok / Gili ostrovy.

Co si o tom myslíte? Měli byste případně nějaké další typy? A není tu někdo, kdo letos v létě v těchto místech byl? Trošku se bojím toho, jak to tam je s plasty / odpadem v moři a na plážích, či s případnými zemětřeseními / erupcemi sopek... Nerad bych zaplatil 80 tisíc za to, že budeme mít kolem sebe samý plast a ještě do toho, nedej bože, přijde zemětřesení jako letos na Lomboku... Chápu, že mi nikdo dopředu neřekne, jestli bude zemětřesení, ale jak to vidíte, myslíte, že se bojím oprávněně, nebo byste do toho klidně šli?

0

Togian island, sulawesio


Plna penzia od 250k rupii, plaze biele, snorchlovacka super 

0 Citovat

Na Togianske ostrovy ale radeji ne v srpnu a nevim, jestli tam jsou 3* a 4* resorty. Letos v srpnu tam lidi nemeli kde prespat, spali na matracich na terase nebo cekali v pristavu v Ampane. Neda se tam snadno rezervovat (jen nejak zdlouhave neprimo), protoze krome hlavniho pristavu neni telefonni spojeni, natoz internet. Asi to preplneni bylo zpusobene uzavrenim casti Lomboku a celych Gili po zemetreseni a pristi rok to muze byt lepsi. Cervenec byl jeste v pohode bez rezervace. Puvodne jsem tam chtel jet v srpnu, ale vybral jsem si nastesti Moluky, kde temer zadni turisti nebyli a byla to jedna z mych nejlepsich destinaci.

Ondro, muzu asi doporucit Kei Islands, letiste LUV a toto ubytovani:

https://coastercottages.wordpress.com/

Nebyl jsem primo v nem, jen na plazi u nej, tak nevim jak s pozadovanou kvalitou, ale lepsi tam asi neni. Je treba rezervovat dlouho dopredu (emailem). Zajimavych vyletu po ostrove Kei Kecil a hlavne po okolnich ostruvkach je spousta, ale muze to prekazit silny vitr, ktery je v srpnu bezny (cervenec je asi jeste horsi). Plastove odpadky jsou v Indonesii vsude, ale tady je to spis jen na rozhrani plaze a lesa a neni to tak videt. Sem tam neco i na plazi nebo ve vode. Sopka je daleko, ale zemetreseni a pripadne i tsunami u more se nikde v Indonesii vyloucit neda. 

Dalsi moznost je ostrov Sangihe, o nemz sem casem napise cestopis pavlina.minibull a diskuze o nem je na hedvabne stezce.

0 Citovat

 Zajimavych vyletu po ostrove Kei Kecil a hlavne po okolnich ostruvkach je spousta, ale muze to prekazit silny vitr, ktery je v srpnu bezny (cervenec je asi jeste horsi.

Dalsi moznost je ostrov Sangihe, o nemz sem casem napise cestopis pavlina.minibull a diskuze o nem je na hedvabne stezce.

[/citace] 

Tak Libor nabizi jistě super mista.Jen si nejsem úplně jistý,jestli to splňuje zadání a to,ze to maji byt lepší ubytování. To tebou zminovane nevypada na 4 hvězdy a na Sengihe už bych byl úplně skepticky. Možná se pletu, ale Odra zřejmě hledá trosku jine destinace.Spis víc pohodlne a asi i víc turistické. Aspon podle toho výrazu “kýčovité plaze” teda on psal kycove, což nevim co je :)a lepšího úbytka.



0 Citovat

Ráj na zemi je jen v málo zemích, např. Severní Korea. Pokud má být ještě tropický tak Kuba, nebo Venezuela. 

0 Citovat

Nadezhda Konstantinovna Krupskaya napsal(a):

Ráj na zemi je jen v málo zemích, např. Severní Korea. Pokud má být ještě tropický tak Kuba, nebo Venezuela. 


Dlouho jsem se tak od srdce nezasmal.
0 Citovat

4* to urcite nejsou a jak tak koukam, nemaji tam ani klimatizaci a ani sprchu (jen indoneskou mandi). To jsem ve Villa Monica pobliz jizniho okraje teto plaze mel (vybral jsem si ale pokoj bez klimatizace), ale tam je zase sdilena koupelna (2 koupelny na 4 nebo 5 pokoju v pekne vile).

Na toto zadani bude jakz takz pasovat z Indonesie asi jen Bali a Gili, ale ohledne tech plazi z meho pohledu s velkymi vyhradami. Podle fotek na internetu nejsou podle me plaze na Bali zas tak kycovite (mozna jsem moc narocny) a ty nejhezci plaze jsou na Bali asi hure dostupne (je treba jet taxikem a pak jit mnoho schodu) a v lete s velkymi vlnami, protoze jde o surfarske plaze v dobe hlavni surfarske sezony (nejhezci jsou na jihu, kde jsou nejvetsi vlny). Nemam s tim ale osobni zkusenost (mozna by se nejaka vhodna nasla). Tu mam jen s jednou z nejosklivejsich ze znamych plazi, co jsem kdy videl (Kuta, Bali, koncem zari se tam kvuli vlnam nedalo ani koupat a ani se mi nechtelo), a s plazemi u Padangbai, ktere maji osklive okoli s odpadky, kudy se tam musi projit.

Vychod Gili Trawangan ma hezkou plaz a pokud ji zrovna dobrovolnici z Evropy atd. uklidi, tak i bez odpadku (asi je uklid pravidelny, ani pred nim odpadku moc nebylo, voda cista, pekne snorchlovani - velke zelvy, murena, morsky had, ale korali jen mimo hlavni plaz). Krome useku asi 10-20 metru sirokeho na SV ostrova je lepsi kvuli skalnatemu dnu a zbytkum koralu chodit v botach do vody. Jine Gili jsem nenavstivil, ale asi to bude podobne.

Na Lomboku by se asi tezko nasla kombinace patricne kvalitniho ubytovani pobliz krasne plaze s koupanim v lete (vlny na jihu, kde jsou plaze nejhezci). Ani fotky plazi z Lomboku me nijak nepresvedcily, i kdyz lidi nektere z nich chvali. Ja tam byl ale jen na Rinjani.

Zadani nema moc vhodnych reseni. Napada me napr. Sri Lanka, ktera ma v lete vhodne klima a hezke plaze, byt jen zlute barvy. Deste na plazich na JZ moc nejsou, zvlast v srpnu. Vychodni pobrezi je uplne suche, tam bud Uppuveli nebo Nilaveli. Doporucil bych kombinaci JZ a Uppuveli s nejakymi vylety, ale za 1-denni vylet se tam da stihnout jen par mist. Vhodnejsi by bylo najmout si na par dni prejezdu z JZ na vychod ridice s autem a neco cestou navstivit.

Vhodne by byly i ostrovy vychodne od Malajsie napr. Perhentian Besar nebo Redang. Klima v te dobe idealni a ceny celkem nizke a odpadku malo. Mozna i Karibik, ne vsude tam v te dobe prsi. Jinak bude treba bud slevit z kvality ubytovani, z krasy plazi nebo navysit rozpocet, aby bylo treba na Maledivy, Seychely, Havaj ci Jizni Pacifik.

Jeste dodam k otazce na zemetreseni, ze to posledni ponicilo zrovna Palu, pres ktere se nejcasteji leta na Togianske ostrovy. Tsunami ale byla asi jen na zapadnim pobrezi Sulawesi a Togian se tak nedotkla. Na zemetreseni a tsunami je lepsi nemyslet, pravdepodobnost je velmi mala. To by clovek nemohl jet treba ani do Italie nebo na JZ USA. V kazdem pripade ale zemetreseni nezpusobi nasledky nekomu, kdo bude v male drevene chatce na rozdil od vetsiho betonoveho resortu. U tsunami je to naopak, takze radeji chatku na mensim kopci.

0 Citovat

Ja by som odporúčal Karibik. To pravda znamená, že termín by musel byť čím skôr začiatkom vášho rozsahu. Sám také niečo na leto 2019 zháňam a zatiaľ mám vo výhľade Curacao, alebo Barbados. Kde by začiatkom júla nemalo byť zlé počasie a ceny dobrého ubytovania (3-4* hotel / apartmán) by nemali byť cez 100eur/noc.

Viem, že je to čisto subjektívne. Ale pláže v Karibiku sú jediné, čo mi prídu v reálne ešte úžasnejšie, ako na fotkách cestovných kancelárií.
0 Citovat

ja dufam, ze v lete 2019 navstivim tuto vychodnu exotiku :)


iamjycs-1.jpg

0 Citovat

Bali - pláže na Nusa Dua mi zasa nepripadali až tak zlé, sú chránené  koralovým útesom /Geger beach Nusa Dua / - ubytko asi na Tanjung  Benoa - mrknite sa na bývalú Ramadu - dnes The Tanjung Benoa Beach Resort. Ceny balíkov cez nich nie sú až tak vysoké.

Pre Honeymoon je Bali nedostižná. 

0 Citovat

Co Hawaii? To by mohlo vyhovovat, ne?

0 Citovat

tonic napsal(a):

ja dufam, ze v lete 2019 navstivim tuto vychodnu exotiku :)

Kde to je?
0 Citovat

Tonic, dufam ze tam pojdes peso, ziadny trajekt

0 Citovat

Zpáadní Sri Lanka - Hikkaduwa loni v červenci - pláž hezká, ale celkem velké vlny. Plavat se dalo, ale letošní Egypt jsme si užili více. Také moře mělo dost zvířený písek, takže pod vodou nebylo nic vidět.

0 Citovat

Afleben napsal(a):

Kde to je?

stara dobra ukrajina, ostrov Dzharylhach

0 Citovat

Leoš Literák napsal(a):

Zpáadní Sri Lanka - Hikkaduwa loni v červenci - pláž hezká, ale celkem velké vlny. Plavat se dalo, ale letošní Egypt jsme si užili více. Také moře mělo dost zvířený písek, takže pod vodou nebylo nic vidět.

 

V Egypte kde? A pred tim utokem zraloka? Na JZ Sri Lanky spis Bentota nebo kousek na zapad od Tangaly, vlny jiste v tu dobu jsou. U Uppuveli a Nilaveli ale temer zadne vlny nejsou (v lete, min. do zari).

0 Citovat

Abu Dhabab. A jeden sežraný turista z miliónů, to je furt lepší skóre než D1.

Sri Lanka - díky za tip, já hledal pozvolnou pláž, ale s velikost vln mě nenapadla.

0 Citovat

tonic napsal(a):

stara dobra ukrajina, ostrov Dzharylhach

To už je úchylka u Tebe s tou Ukrajinou.

Doufej, že ho do té doby neosvobodí...

0 Citovat

Já momentálně přemýšlím nad něčím podobným - cenově i obsahově. Čili kombinace krásných plážích + výletů do přírody v okolí. U mě by zhruba v poměru 50:50. Akorát termínově jsem jinde: únor/březen. Malajsii jsem pomalu zavrhl (na východě ještě není sezóna, západ co se týče pláží moc nenadchl). 


Přemýšlím taky nad Bali v kombinaci s Lombokem - daný termín tady ještě není sezóna = méně turistů. Občasný déšť přežijem. Nejsem si, ale jistý právě plážemi, nakolik by to bylo "koupací" = bez velkých vln a pěkné (bez odpadků). Jako druhou variantu momentálně zvažuju Filipíny (Palawan v kombinaci s nějakým menším ostrůvkem s pěknými plážemi nebo v kombinaci s Boholem a něčím kolem). 


Dál nevím co by v JV Asii stálo za to - Thajsko bych chtěl nyní pokud možno vynechat :-) Každá varianta má něco pro a proti, ale ani jedna mi furt nepřijde ideální. :-)  

0 Citovat

Nadezhda, tak sorry ze sa napytam na TYPY co na Mallorce a levne ubytovani v Londyne :D

Rozsirujem obzory smerom na vychod a sam(a) vies, ako tomu UIA napomaha :D

No a k otazke OP ... mozno keby ste sli trosku skor ako v lete, tak by sa aj Filipiny dali poriesit, tam vsak tie biele plaze su a pomer cena vykon je super, az na to jedlo :D


No a v lete by som isiel trosku severnejsie.. co tak japonske ostrovy? staic si vygooglit Kerama Islands a zabudnes na cele Bali :))

0 Citovat

Já bych pro tento účel volil Karibik. Kuba může být ideální. A pokud nemáte potřebu nějak moc cestovat, tak si kupte u cestovky dva týdny ve Varaderu a máte vyřešeno. Pokud vás pláže začnou nudit, můžete si zajet do Havany na den či dva. Cenově se kolem těch určitě 40kKc/osoba dostanete. Alternativně Dominikána.

0 Citovat

toncek napsal(a):

Dál nevím co by v JV Asii stálo za to - Thajsko bych chtěl nyní pokud možno vynechat :-) Každá varianta má něco pro a proti, ale ani jedna mi furt nepřijde ideální. :-)  

Muzes zvazit Andamany (Indie neni JV Asie, ale tyto ostrovy geograficky spise ano). Je treba vydrzet nesmyslnou byrokracii pri vstupu a ubytovavani se a slozitejsi nakup jizdenek na trajekty (nemluve o Jolly Buoy, ale zase je to jedno z nejlepsich mist na snorchlovani na svete). Odmenou jsou krasne plaze s malo lidmi (zvlast na koncich 4 km dlouhe plaze Radhanagar) a pralesem hned vedle (nejturistictejsi ostrov Havelock) a moznosti vyletu treba na kole po sousednim ostrove Neil za skalnimi mosty na pobrezi a i nejakymi plazemi (na SZ cipu ostrova je krasna a mimo zapad slunce bez lidi, ale na koupani pri odlivu na Neilu neni zadna na rozdil od Havelocku). Pripadne jet i na Long Island (trek do Lalaji Bay 6 km 1 smer) a pak treba do Rangatu a busem zpet do Port Blair.

Pro cestovatele se vyplati narocnejsi cesta busem na sever mj. s vystupem na nejvyssi horu a vyletem na pisecny pruh spojujici 2 ostrovy. Jezdi i nocni trajekt, ale asi jen 1x tydne. Nebo na jih na Little Andaman.

0 Citovat

Ahojte,

díky moc všem za reakce a zároveň se omlouvám, že jsem doposud nijak nereagoval, když to je moje vlákno, ale nějak nestíhám... Spousta z vás mi nasadila řadu brouků do hlavy. O zde několikrát zmiňované Srí Lance jsem též přemýšlel, ale letos jsme byli v Thajsku na Koh Samui a Koh Tao a líbilo se mi to víc než ta letní Srí Lanka, kde nebude pršet. A tím honeymoonem bych rád přebil právě letošní Samui a Tao :-) 

Sice to trošku jde proti mému původnímu příspěvku, ale aktuálně začínáme zvažovat, že bychom možná nakonec dali Maledivy v únoru - nastávající je totiž učitelka a proto jsme fixováni jejími prázdninami, takže ideálně léto, ale v únoru má aspoň jarní prázdniny a zrovna ty Maledivy v únoru by z hlediska počasí měly být ideál. Navíc po těch letošních tsunami, zemětřesení, sopkách, plastu v moři atd. drahá polovička začíná Indonésii odmítat. Co jsem tak předběžně koukal, tak zpáteční letenka se dá koupit kolem 15-16k / osoba a ubytko na nějakých 8 nocí se dá najít za cca 12k / osoba, byť to teda nebude 4* hotel, ale tak zas to jsou Maledivy :-) 

Jinak díky za tipy na Karibik, na to určitě mrknu, zatím jsem to spíš neřešil, protože jsem myslel, že se cenově nemáme šanci vejít... Stejně tak mě velmi zaujaly Andamany, ale tam to vypadá, že by právě v červenci asi dost pršelo. 

Každopádně mám teda o čem přemýšlet, případně budu rád za další tipy. 

0 Citovat

Na Andamany v lete radeji ne. Maledivy by ale mely byt OK. Pri 211 az 226 h. slunce za mesic trocha deste nevadi:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mal%C3%A9

0
23 reakcí