Ahoj v období leden - únor bych rád navštívíl Filipíny a Vietnam. Pro každý stát jsem si rezervoval měsíc. Co myslíte, že bude lepší pro Vietnam? Vím, že asi ani jeden z těch měsíců není ideální, ale nemám příliš na výběr. S hekticnosti ohledně Tet svátku nějak počítám.  .

Vietnam v lednu nebo v únoru?

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

6 reakcí

Ahoj v období leden - únor bych rád navštívíl Filipíny a Vietnam. Pro každý stát jsem si rezervoval měsíc. Co myslíte, že bude lepší pro Vietnam? Vím, že asi ani jeden z těch měsíců není ideální, ale nemám příliš na výběr. S hekticnosti ohledně Tet svátku nějak počítám. 

0

Rid se radeji podle Filipin, kam je lepsi jet v unoru (vychod ale radeji ne, ten az kolem pulky brezna). Ve Vietnamu je to asi jedno, ale kvuli Tet je stejne lepsi leden. Spis je otazka, jestli vubec ma smysl jet do Vietnamu, zvlast v zime. Jedna z mala oblasti, ktera stoji za to, je na uplnem severu v provincii Ha Giang (odkud zdravim), kde muze v zime i snezit. Na plaze asi nepojedes, ty si uzijes mnohem lepsi na Filipinach. Pak teda jeste ostrov Cat Ba a vylet na lodi mezi okolni ostruvky (podobne ale mnohem mene turisticke nez Ha Long Bay) nebo nejaka historicka mesta. 

Jinak moc nevim, proc lidi jezdi do Vietnamu, pokud nejezdi na motorce po odlehlych oblastech, coz neni pro kazdeho. Za me zatim po navsteve Sapy a okoli asi nejmene atraktivni zeme z JV a vychodni Asie z mnoha duvodu a navic drahe (s masem stoji 90-150 Kc) a nijak zajimave jidlo (ve meste se da najit i levnejsi kolem 50 Kc). Do Sapy jsem jel, protoze to byla jen mala odbocka cestou z Ciny. Jinak bych toho litoval, zvlast kdyz ryze na terasovych polich v okoli je uz sklizena.

0 Citovat

Ahoj, mám stejný dotaz. Když počítám s oslavami jejich nového roku - je vhodný období k návštěvě třeba únor+březen? Dá se ve středu a jihu koupat v moři? A hlavně - není tam zrovna v tu dobu moc turistů? Pro upřesnění - nehodlám ve Vietnamu moc cestovat, spíš relaxovat na pláži, uchlastat se k smrti a užívat si dobré společnosti :D  

0 Citovat

https://www.selectiveasia.com/vi...ther/march


0 Citovat

V polke februara tohto roku sme mali v Nha Trang tak cca 27, ale silny vietor od mora, takze pocitovo chladnejsie ... sice sme sa valali na plazi, ale ideal to nebol. To v Saigone bolo 32, takze vylihovanie vo Vietname jedine na Phu Qoc, inac radsej na Filipiny, kde to bolo koncom februara tak ako ma byt :)

0 Citovat

Doplnim k tomu, co jsem sem napsal drive, ze severni Vietnam nema moc vhodne pocasi v zime (mj. na horach moc zima, v nizinach casto zatazeno), ale na jizni a snad i stredni Vietnam je to vhodna doba (aspon tam neni monzun). Jak jsem napsal k cestopisum, v dalsich destinacich Ha Giang a Cat Ba uz se mi libilo a ceny jsou na ostrove Cat Ba i v sezone velmi nizke, takze s ohledem na krasy prirody, ceny, snadnost cestovani a pohodove lidi radim Vietnam (aspon ten severni a zajimave vypada i stredni, kam se chystam po navsteve Ninh Binh) k atraktivnim destinacim (jen je lepsi vyhnout se Sape).

0 Citovat

ano, sever Vietnamu (Hanoi alebo Ha Long) uz v polovici decembra bol celkom studeny

0
6 reakcí