Budeme mít základnu na 3 celé dny v Dillí a pohrávám si s myšlenkou, respektive ona je už asi potvrzená, o jednodenních výletech.Ágra by se měla dát otočit v rozumných časech vlaky 8:10–9:50 a zpět 17:50–19:30. Případně by se dalo jet ještě dřív v 6:00. Tudíž máme 8 (10) hodin na Taj Mahal a nahuštěnou lokalitu památek okolo pevnosti. Dá se stihnout? Nějaké tipy od těch, kdo podobný rychlo–turismus podnikli?Stejný dotaz pak k Jaipuru. K výběru je několik letů, takže tady je to s časem více flexibilní.  Z letiště taxíkem přímo k Amberu, cestou zpět přes Jal Mahal a zbytek času strávit v Pink City. Znovu, je někdo kdo město střihl taky za nějakých 6–8 hodin?Upřímně nemám představu o čase, v Indii jsem nikdy nebyl. Jaké budou fronty, dopravní průjezdnost, orientace ve městech... No, po delší době zase trocha zmateného cestování :) .

Jednodenní výlety do Ágry (Taj Mahal) a Jaipuru – ano/ne?

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

Libore, do té Indie nepoletíme z Evropy, ale z Emirátů. Zas takový masochista určitě nejsem, abych letěl z Evropy na 4 dny do Indie. Vím, že takoví mezi námi existují, ale já mezi ně fakt nepatřím. 

I smogová sezóna může být zajímavá, a jako správný chachar ze začuzené Ostravy mám se smogem a polétavým prachem celoživotní zkušenosti :-D


0 Citovat

Hele "Chachare", až zase příště poletíš do Indie, tedy pokud teď po první navštěvě budeš patřit do té skupiny - Indie jednou a už navždy, další lety plánuj z Vídně. Air India má super přímé noční 7 hod.lety do Dílí :-) Zdravím z Jaipuru, v Agře jsme se minuli jen o dva dny :-))))

0 Citovat

Do Indie se rozhodně vrátím!

Přílet v pohodě načas, na pasovce nebyli zrovna nejrychlejší, ale nejvíce času nám zabralo čekání na Uber, ale i tak jsme dojeli na nádraží Nizamuddin s velkým předstihem. Cena z letiště na nádraží takhle v ranních hodinách byla vyšší, 430 INR.

Na nádraží je dobré zalézt do waiting lounge, na NZM to stálo 10 INR za hodinu, musí se předložit jízdenka. Čekali jsme tam skoro 3 hodiny, bylo tam teplo, toalety a samozřejmě stánek s občerstvením.

První vánoční dárek - Tádž Mahal jsme viděli odpoledne na Štědrý den před západem slunce, druhý den jsme dali Agra Fort a zpět do Dillí jsme jeli "lepším" vlakem..  

V Dillí jsem se snažil vyhnout čtvrti Paharganj, jak tu někdo varoval, takže jsme nakonec vzali hotel 700 metrů od nádraží Nizamuddin, čtvrť Jangpura. Nikde nikdo neotrovaval, měli nás všichni absolutně na háku, tuktukáři taky. Pokud člověk dojede k turistické památce, je všechno najednou jinak, ale to mě nějak nepřekvapilo, nehnul jsem ani brvou. 


Kromě Tádž Mahalu jsme si nadělili druhý vánoční dárek v podobě upgrade do C s Oman Air na trase DEL-MCT v 789. 

Když přišla nabídka od Oman Air na možnost upgrade, tak jsem vlastně s vůbec žádným očekáváním přihodil nejnižší možnou částku, tj. 100 USD na osobu. Letenka DEL-MCT-DXB v Y stála 2.600 Kč. 25.12. přišel mail s gratulací k upgrade. Mně to udělalo obrovskou radost, neboť to byl můj první let v céčku v životě a vůbec jsem nečekal, že by mohli tak nízkou nabídku akceptovat.

Po těch stovkách letů s lowcosty to pro mě byl opravdu nevšední zážitek. Nevím, jak by se k tomu stavěli ti ostřílenější, co už mají možnost srovnávat různé C od různých společností, ale za mě to byl hlavně dobrý kauf.

Po příletu do Maskatu byla možnost jít do salónku, ale my jsme spěchali na hotel, tak snad jsem o nic extra nepřišel :-)


img-0119.jpg
img-0121.jpg
img-0128.jpg
img-0134.jpg
img-0139.jpg
img-0140.jpg
img-0143.jpg
img-0144.jpg
img-0145.jpg
img-0151.jpg
img-0152.jpg

0