Ahoj,Trochu narychlo jsem se rozhodl v listopadu odletět někam do tepla... Vzhledem k tomu, že to bude jen týden mi z toho tak nějak vypadly UAE.Plánuju to tak 50/50 pláž a výlety. Co se těch pláží týče, ty veřejný jsou OK ? Nebo mám podle toho vybírat hotel ? Např. 3 dny Hilton Dubai Creek a využívat pláž u Hilton Jumeirah ? Jinak bych se samozřejmě spokojil s podstatně levnějším ubytováním, nakolik nejsem moc náročnej - stačí mi vlastní koupelna, balkon a aby to bylo čistý.Dále jsem se  chtěl zeptat jaká část Dubaie by byla vhodná s ohledem na to, že preferuji spíš klid + rozumně dostupné pláže ? Pokud to jde dohromady ? Veřejná doprava / metro je použitelná nebo je pohodlnější půjčit auto ?Na výlety budeme mít tak 4 dny, přemýšlel jsem o:Návštěvě Mall of the Emirates + lyžování.Miracle Garden + večer fontána event. Burj Khalifa.Půjčit auto a vyrazit na výlet do Abu Dhabi a podívat se do mešity Zayed + nějaký zajímavosti okolo.Pouštní safari.Je to takhle OK, nebo jsou k vidění zajímavější věci ? Je to dost na rychlo, tak jsem bohužel nestihl důkladně naplánovat...Předem díky za rady a tipy. .

Dubai na jeden týden

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

Takže v rámci Dubaie budu cestovat metrem + taxi, auto půjčím na výlet do Abu Dhabi + Dibba .


Groupon si ještě nechám projít hlavou, případně to Safari by mi asi i zajistili v hotelu, ne ? Předpokládám, že budou mít nějkou osvědčenou agenturu a nebudou spolupracovat s někým, kdo vysí*á jejich klienty... :-)


Co se týče nákupu jednotl. voucherů z Dubai Entertainer, kde jsou k dispozici ?

0 Citovat

Jde o to, že na Grouponu to stojí 2-3x méně, což je akceptovatelné, za plnou cenu to podle mě nestojí . Těm gastarbeiterům na recepci hotelu to je srdečně u (_|_)... Kupóny třeba ebay nebo cestovatelské servery. Pokud tam budete déle nebo vás bude víc, kup to komplet a nevyužité prodej.


0 Citovat

kajamarik723 napsal(a):

případně to Safari by mi asi i zajistili v hotelu, ne ?

Samozřejmě.  Za násobky toho co zaplatíš pokud vyvineš minimální vlastní iniciativu. 

0 Citovat

Co se tyce Grouponu, tak se mi vyplatilo oslovit firmy primo s otazkou ohledne terminu. Psal jsem asi do 3 a jedni mi odepsali prakticky hned, vse jsme domluvili a to podstatne: platil jsem cash ridici cenu dle Grouponu, ale nemusel jsem mit kupon - tzn. kdyby neprijel, tak jsem sice nasrany, ale neprisel jsem o prachy.

0 Citovat

Honzy: Jo, tohle mně taky napadlo, díky za tip. Jen se zeptám, o jakou firmu se jednalo ?

0 Citovat

Cooper Tourism, tehdy (01/2017) me to stalo 240 AED pro 2 - z hotelu do hotelu. Vim, ze za to byl celkem velky priplatek, ale komu by se chtelo nekde k nakupaku...


-----

Koukam, ze to maji stale na Grouponu - dokonce za 235 :))

https://www.groupon.ae/deals/coo...-1-3 


----

V emailu jsem nasel i misto ubytovani: Auris Metro Central Hotel Apartments - treba to pomuze

0 Citovat

aha, lebo ja som teraz bookoval Luxury tours za 235 pre styroch (este nejaka 15 percentna zlava bola na prvy groupon)

0 Citovat

David Eiselt napsal(a):

Prý jsou super pláže v Mamzar Beach Park (vstupné 5 AED). Jen jsme tu byli v pondělí, kdy byl „ladies day only“ :D

Pěkná veřejná pláž je La Mer, v okolí postavenou spoustu krámků, restaurací i barů. Na pláži čisté veřejné záchodky, sprchy...


ano, na Manzar park se platí vstup 5AED a je tam několik propojených pláží. uprostřed areálu je možnost za poplatek využít i bazén. My jsme bydleli v Deiře a hotel nám tam na víkend zařizoval svoz zadarmo dodávkou i odvoz zpět do hotelu, jinak tam jel i busm , číslo si už nepamatuji. cesta trvala cca 20-30min
0 Citovat

je to bus C28, my sme nan nastupovali na Union Metro Bus Stop C. Len tie busy nechodia nejak casto.

Inak o tom bazene som ani nevedel, tak to otestujeme

0 Citovat

Netřeba jezdit až do Mamzar Parku, stačí vystoupit kdekoliv o pár zastávek dříve, okolo celého zálivu Mamzar je  široká písečná pláž, kde je vstup zdarma.

0 Citovat

jasne to viem, len som si nikdy nevsimol ci su tam napr. sprchy, len take tie piknikove budky som videl

0 Citovat

Díky za info.  Hotel jsem předběžně zarezervoval tenhle: https://www.booking.com/hotel/ae...i.cs.html?


Kousek od toho je metro a lokalita snad OK. Sice bez balkonu, ale tak aspoň nebudu chodit tak často kouřit...

0 Citovat

Tak jsem ještě udělal drobnou změnu, ohledně lokality: https://www.booking.com/hotel/ae...ts.cs.html


Nakonec bychom asi zůstali na jednom místě, uvažoval jsem, na poslední dva dny půjčit auto a udělat výlet do Abu Dhabi + další den Dibba a následně se odvézt na letiště a tam auto vrátit. Je to proveditelný ?


Veřejný pláže se sprchama (po koupání ve slaný vodě se musím osprchovat) mám prozatím na seznamu tyto: Kite Beach, Mamzar Park, La Mer... 


Co se týče hotovosti, co jsem tak koukal na kurzy CZK/USD/AED a CZK/EUR/AED, tak je asi celkem jedno jestli si s sebou vezmu USD nebo EUR, nebo se pletu ? Podle informací na TA, by to tam mělo být poměrně bezhotovostní ? Přes Revolut si můžu vybrat z bankomatů cca 730 AED, tak přemýšlím, jestli by to mohlo stačit... Mám ještě neomezený výběry přes Erste, ale kurz CZK/AED bude děsivej, tak bych si případně vzal nějaký USD/EUR v hotovosti...


Ještě jedna věc, dají se v duty free po příletu na T2 koupit cigarety za nějakou rozumnou cenu ? Nebo si mám radši vzít karton s sebou ? :-) Zahlídl jsem informaci, že tam relativně nedávno po příletu uvalili na cigarety nějakou dodatečnou daň...


Díky

0 Citovat

Ono jde nakupovat po příletu v duty free? Po mně vždy chtěli palubní lístek.

Přece to osvobození od daně je podmíněno vývozem ze země ne?

0 Citovat

ano, je to mozne, tiez sme tak kupovali vino, aj ked ceny nie su tam velmi privetive, najma pre nas z vychodnej Europy.

0 Citovat

K těm kursům: AED je fixováno na USD v hodnotě 3.67. Ale kartou se dá opravdu platit skoro všude, takže hotovosti v reálu není potřeba tak moc.


0 Citovat

Taxiky jsou kartou celkem problem...

0 Citovat

Díky za info.


Ještě ohledně voucherů, kde konkrétně kromě eBay se dají ještě sehnat ? Ani Google moc nepomohl...


Zkusil jsem Ski Dubai a nabídka nic moc... https://www.ebay.com/sch/i.html?...at=0 


Akorát Polar Pass, ale v tom není lyžování o který mi jde především...

0 Citovat

No já myslím, že tě to dost zklame. Ta sjezdovka co tam je má parametry naší běžné dětské sjezdovky. Na lyže asi spíš do Alp než do Dubaje.

0 Citovat

Mně lyžování jako takový moc nebere, spíš to beru jako takovej zážitek, v tomhle ohledu to je pro mně asi zajímavější než ty Alpy :-)

0 Citovat

este ja pridam otazku, je v Dubaji niekde dobra vyhliadka okrem Khalify? Zatial sa mi pozdava Frame, aj cenovo, ale ci nieco nie je aj napr. v okoli Mariny. A este ohladom auta ... pri navsteve Khalify a okolia, je asi najlepsie zaparkovat v Dubai mall a pri Marine asi Dubai Marina mall, nie?

0 Citovat

Parkování by mělo jít v obchodních centrech, ale není to na celý den, protože po pár hodinách zdarma roste cena exponenciálně.

Já budu asi střídat Dubai mall a Mall of Emirtes, Marina nevím - na webu nejsou informace. 

0 Citovat

hej to ano, zvycajne 3-4 hodiny zdarma, to by malo stacit.

0 Citovat

Tak musím říct, že auto by tady asi fakt bylo na obtíž, s výjimkou dneška, resp. pátků, je tady poměrně hustej provoz a parkování taky nic moc, navíc snad všude zpoplatněný, aspoň co jsem tak koukal... Takže metro + taxi opravdu ideální kombinace...


Jinak alkohol v dutyfree po příletu vychází cca o třetinu levněji než u nás (v porovnání s nejnižší cenou v eshopech). Mají tam akce 1+1 / 2+1 zdarma apod., takže jsem si tam vzal i pár lahví na doma :-)



0 Citovat

V Dubaji je možné nakoupit alkohol v duty free po příletu?

0