Sice  je  tu uz o Thajsku more  informaci,ale presto zalozim nove  tema,za coz se omlouvam. Zacinam chystat cestu na  unor  a rad  bych znal nazor na  par otazek .Prilet mame do Bangkoku a  zvazoval jsem, ze  bychom mesto nechali az  pred  odletem a  tak mi logicky vyplyva , ze bychom nemuseli na druhe letiste, ale mohli odletet  rovnou  s toho,na ktere priletime.  Je tam mozny  primy transfer, nebo se musi do haly  pres kontrlu a zase zpet  a kolik casu je dobre  nechat  na prestup na Krabi ? Koukal  jsem na odlety, na Krabi. je tam vice  leteckych spolecnosti , je lepe se radeji nekterym vyhnout  nebo je  to jedno  ? Dalsi plan zvazuju  takto,  mame  15 noci  chtel bych je rozdelit mezi provincii Krabi. Ko Phi Phi . Ko Lantu a ted zvazuju jestli jeste  Ko Lipe  a  pak se  vratit  do Bangkoku z Langkawi  nebo do toho uz Malajsii necpat nebo vynechat  Ko Lipe  a presunout se na druhou stranu a  dat jese  Ko Samui  Cetl jsem nazor, ze je lepe zustat na jedne strane , nez se snazit udelat obe  strany, priklanim se  k  tomu nazoru  a pak si tedy rikam kdyz uz bychom byli na Ko Lipe,  proc  neudelat  i to Langkawi , no a asi nez  se vracet pak lodi, je mozna  lepsi uz letet s  Langkawi do Bangkoku rovnou. Je mi jasne ze, pak by na Bangkok uz  zbyla jen 1 noc  a  i tak je  to asi moc  nahustene,  nebo to jde  zvladnout  ? Kdyz to shrnu  tak to vidim asi  tak ze  4 noci Krabi , 2 noci  Phi Phi  , 4  noci  Kho Lanta  a kdyby 3 noci  Ko Lipe   a  1 Bangkok  tak zbude  na Langawi   1 noc  , nebo pak  bud v Krabi  nebo  na Lante  1 noc  ubrat , nebo radeji neco s  to tak nehrotit a byt  nekde vice  noci ? Jeste se zeptam k ubytovani, koukal jsem ze  pres booking,com je toho k vyberu  hodne,  o cene mam tak nejak jasno , ale tapu trosku jakou oblast toho ktereho ostrova  vybrat  a ani u toho Krabi  si nejsem jisty kdyz nebudeme mit  tentokrat  urcite  auto .Diky za ino   .

Thajsko itinerar

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

niemandos napsal(a):

 Ko Kradan je pry nejdražší a jsou tam pry nejhezčí pláže,takže tam bych Ja zajel treba jen na vylet. Proste záleží,jak moc se chces pořad stěhovat. Hlavně pokud tam jedes v sezóně,tak je potřeba mít ubytku.


Niemandosi ten dovetok o potrebe ubytka sa tykal specialne len Ko Kradan, ci celkovo tych ostrovov dole na juh od Ko Lanty? Pozeram teraz tie ubytka  na Ko Mook a Ko Ngai a zatial je ich tam dost na obdobie 5-10 prosinec, ale teda v podstate snad ziadne nema storno zdarma, takze ak to booknem teraz, uz budeme "zviazani" terminovo. Myslis ze bude problem riesit tie ostrovy (ubytko)povedzme 2-3 dni dopredu ked uz budeme na mieste a rozhodneme sa podla okolnosti? Je zaciatok prosinca uz top sezona, alebo ta je az od Vianoc dalej?

Edit: pozeram ale teraz napr ubytka na Koh Mook na 29.11.-1.12. a je tam toho dost aj ked je to za dva dni, tak asi to bude ok v tomto smere

0 Citovat

Začátek prosince ještě top sezona není, takže si myslím, že by to zase tak velký problém být nemusel. Všechno se to zaplnuje před vánocemi. Já jsem tam byl v únoru a to je TOP. Jinak se to týkalo všech těch tří ostrovů.  Jak jsem psal. My jsme přijeli někdy v půlce února z Langkawi do Trangu a museli jsme dva dny čekat, než nám něco v cestovce najdou. Na Mooku to bylo prakticky nejhorší ubytování  Rubber Tree Bungalow na západě. Na západě je jediné lepší ubytko Charlie beach resort. Je to takový resort prakticky na pláži s bazénem který má ale jen odhaduju 15 m. Taková typická mastnárna. Jinak jsou tam vždy resortíky s chatkama tak 5 min cesty od pláže. Pokud ti můžu poradit, vyber si ten západ. Je tam lepší pláž naž na jihovýchodě..  Na Ngai pak KO Ngai resort. Tam bylo i spousta důchodců včetně českých, co se smaží na sluníčku celý den. A dost vysoká cena piva :( (myslím 120 batáků). Vzhledem k tomu kolikátého je a když píšeš, že je ubytek dost, tak bych se toho nebál nechat na poslední chvilku.

0 Citovat

Diky, tak to asi necham tak, booknem akurat prve dve noci niekde v okoli krabi townu, resp ao nang plaze a zvysok sa rozhodneme na mieste. Musim este popozerat moznosti na Ko Lante aj co sa tyka pozicania skutru do 50cm, resp auta za nejaku rozumnu sumu a aj podla toho vyberem ubytko tam na nejakych 5-6 dni a ten zvysok necham na tie ostrovy dole na juhu a potom sa spontanne rozhodneme ktore z nich aj podla ubytka.

Inak tym ze si tak vychvaloval ten Trang tak som sa rozhodol ze cestu z Mooku dame po zemi cez trang a a stravime tam aspon par hodin/den, nech mame aj trosku iny pohlad nez na "turisticke thajsko" :)

EDIT: sranda, akurat na "konkurencnom" fore citam ze tebou spominany CHarlie beach resort na Mooku je zavrety od jari 2018, ze uz bol dost zdevastovany. Plus teda ze teraz su tie ostrovy este dost prazdne, ze turisti este nedorazili v plnej sile, tak super

0 Citovat

No to ze je Charlie zavřeny vím.Kdyz jsem tam byl tento květen, tak už byl. Ale z toho si nic nedělej. Aspon tam nebude moc turistu. Mam pocit ze mi místní říkali,ze ho mimo sezónu zavírají, takže možná v prosinci už bude otevřeny.Zjistis na bookingu. Jinak v TraNgu zůstaňte přes noc. Večer a hlavně přes víkend bývá před nádražím noční trh a ráno je trh zeleninovy, ovocný a rybí hned druhou uličkou proti nádraží vlevo. Hotel muzu doporučit Ban ao Thong . Levné, čisté příjemné. 100 metru od nádraží v pravo :). Hned vedle dobra čínská restaurace. Po návratu preferuj jak se ti tam líbilo.

0 Citovat

Diky! Dalsia otazka sem sice nepatri tak uplne, len je to trochu urgent, ked tak prosm modov presunut. Bol som vybavovat medzinarodny vodicak podla zenevskej dohody, zenska na PZ mi tam vyskrtla vsetko okrem Bcka... 10 minut som s nou riesil co v pripade malej motorky do 50cm na ktoru mam narok na zaklade SR vodicaku, nevyriesil som vôbec nic, vraj som prvy ktory sa na to pyta a som divny (nasledovala potom trochu ostrejsia debata z mojej strany, ale nepodstatne). Ako to teda je potom, hlavne v  suvislosti sp zdravotnou poistkou, ak zozeniem skuter do 50cm a nieco sa mne/nam stane? odmietne poistovna krytie lebo v medzinárodnom vodicaku mam len B, alebo sa uznava to ze v ramci B mas na SR automaticky aj AM (mala motorka), akurát ze v memedzinarodnom na to nie je proste kolonka? mozno to tu aj niekde je, hladal som ale priznam sa nie nejak peclivo, tak ma ked tak len nasmerujte prosim


0 Citovat

Řešilo se to tady X-krát, "automatické AM" tě opravňuje k řízení moto pouze na Slovensku a v těch zemích EU, které to rovněž umožňují. V Thajsku ne. Že ti i přesto moto v Thajsku půjčí, je věc druhá. Pokud se pak na moto zraníš, platíš si léčbu (i případné další způsobené škody) ze svého. Pojišťovna odkáže na výluku ve VPP a ukáže ti vztyčený prostředníček.

0 Citovat

hmm, no ja som mal za to, ze to obmedzenie na SR sa tyka len A1, tj do 125cm a automat a ze AM, tj mala moto do 50cm, mozem riadit na zaklade opravnenie B kdekolvek, takze aj v Thajsku. Problem som myslel ze je v tom, ze toto sa zmenilo tusim v 2014 (dovtedy bolo skutocne aj AM len na uzemi SR) a SR urady to len neriesia v suvislosti s medzinarodnym

0 Citovat

Tak jinak. Máš AM zapsáno v národním řidičáku? Pokud ano, můžeš AM řídit i v Thajsku. Pokud ne, nemůžeš.

0 Citovat

Ano, v narodnom samozrejme mam AM zapisane. Blbe je ze mi to odmietla zapisat do medzinárodného, lebo ten nerozlisuje A na AM, A1 atd a tym padom mi vyskrtla komplet A a mam v medzinárodnom len opravnenie na B. A co si tak matne pamatam (ale mozem sa mylit), tak v Thajsku mozes soferovat len to co mas uvedene v medzinardnom  kde mam len B, alebo to co mas  v narodnom (niektore krajiny), ale musi to byt v anglictine, co SR vodicak nie je.

0 Citovat

Tak to neřeš. Moto ti určitě půjčí, pokud se ti podaří sehnat AM, tak jsi krytý i ze strany pojišťovny, pokud dojde k nehodě, stejně budeš jako turista viník ty:-) a jediné rizko tak představuje policejní kontrola. Normálnímu policistovi to snadno vysvětlíš (a pokud ti bude chtít dát pokutu, dal by ti ji za cokoliv jiného).

0 Citovat

Skutr do 50 cm3 ti v Thajsku nepujci. Dnes jsem se ptal v pujcovnach v Chiang Rai (ne kvuli sobe, ja mam A) a rekli mi, ze takovy se v Thajsku neda ani registrovat. V jine mi rekli, ze smi jezdit jen po vesnici, ale ne na silnicich mezi mesty. 

V jinych zemich JV Asie mozna sance na nalezeni pujcovny s padesatkou je, ale nikdy jsem si takove motorky nevsiml. V Hue mi rekli, ze ji nekdy maji, ale ne ten den. Doporucuju vsem, kteri chteji v budoucnu cestovat vice po JV Asii a neriskovat jizdu bez pojisteni, udelat si RP na A1. Moznosti poznavani nekterych oblasti Vietnamu a Laosu jsou bez pujceni motorky  omezene. Na druhou stranu v Indonesii, Thajsku a na Filipinach se da bez motorky cestovat pomerne dobre, i kdyz to nekdy vyjde draze, treba za tuk tuk nebo auto s ridicem (RP nebo hrazeni nakladu po nehode muze byt ale drazsi).

0 Citovat

Hmm, tak potom jedina legalna cesta ako to tam sami pobehat je pozicat auto. To uz teda uvidime ako to vychadza cenovo a ci sa viac neoplati na tej Ko Lante par dni vozit tuk tukmi alebo poriesit auto aj so soferom na par hodin denne

0 Citovat

Na auto se vykašli. Na co auto na ostrově. To se dle mě vůbec nevyplatí. Ja si v Asii nepujcuju nikdy auto a už jsem tam pobyl dohromady téměř 6 měsíců.Bud vezmete tuktuk,nebo treba jezdí po Lante i nějaké minivany.To ale nevim.Nebo si domluvíte na nějaký den auto s řidičem.  Pro mě je fajn se svézt s místními a ne se uzavřít v autě a vyjizdet z turistického ubytka po turistických atrakcich. Je to do značně míry zážitek nasoukat se do minivanu a z místními posedět a popovidat :).

0 Citovat

Nehledě na to,ze tam zřejmě budou pro turisty pořádané výlety po těch nejlepších místech na ostrově,takže muzes jezdit s turisty.Ale to hádám.

0 Citovat

no podobnu dilemu sme riesili par rokov dozadu na Bali, ci pozicat auto na cely cas alebo vzdy na mieste riesit nejaky odvoz. Nakoniec sme vybrali to druhe a vzdy na mieste dohodli odvoz bud z bodu A do B ked sme sa presuvali, alebo sa dohodli s nejakym miestnym chlapikom ze nas na par hodin povozi po okoli a bolo to fajn, aj si pokecal s nim o zivote, aj si sa nemusel sustredit na soferovanie a cumel si po okoli a cenovo to tiez nebol nejaky masaker. Takze hej, aj na Ko Lante sa asi skor priklonime k niecomu takemuto

0 Citovat

Ranny kayaking do Emerald cave za nami, ranajky v restike na skale zasluzene (diky za tip niemandosi). Ak sa chystate niekto teraz na juh Thajska, Ko Mook je zatial s minimom turistov a dost kludny, pohodicka


gopr8696.jpg

0 Citovat

Doufám, že vám chutnalo? Mě nejvíc krevety na bílém popři. Vyzkoušej. Charlie pořád nefunguje?  Jojo, ten pohled z té restaurace mám moc rád :)

0 Citovat

Na Ko Mook koncime , ale az  v pulce  unora  to  tam asi bude uz  plno ,ta Ko Lanta me taky zajima , jak to tam poresite , nevim ,jestli ty minivany jsou az takove stesti , na Jamajce jsme se parkat takovym prepravili , jednak se cekalo az bude obsazeno a pak tam nakoenec  ridic  nacpal jeste o  3 lidi vic nez byla kapacita  , jinak nas vylety na Jamajce a prepravy zrejme vysly vic  nebo minimalne  stejne , jako bychom si pujcili auto , Na Mauritiu jsme pak zvolili auto na celou dobu a bylo to lepsi  

Nevim jak v Thajsku , ale vzh;edem k nasemu programu , pripada v uvahu pujcit auto jedine  na Ko Lante  , tak na 1 nebo max 2 dny 

0 Citovat

Na Koh Lantě zase tak moc aut nejezdí a nikde jsem neviděl možnost si auto půjčit. Tam je ideální půjčit si skůtr a cena na den je 250 Bahtů. Řidičák neřeší. Neni tam moc velká doprava. Minivany tam jezdí především takové, které vozí lidi z Krabi, letiště a tak. Prostě transfér. Necpou tam víc lidí než je kapacita.

Někdo tady psal 5-6 dní na Lantě. To je až moc, pokud se nechcete jenom válet. Z vlastní zkušenosti stačí tak 4 dny. 2 dny výlety po ostrovech, jeden den půjčení skůtrů a 1 den relax.
0 Citovat

Muzes upresnit  ty vylety po ostrovech ? Prave tam budeme 4 noci vcetne  prijezdu z  Ko  Phi Phi  a  odezdu na Ko Mook

0 Citovat

Já jsem byl na Koh Rok a Koh Ha. 3x šnorchlování, oběd na pláži a relax na pláži.

Druhý výlet je 4 islands . Návštěva ostrovů Ko Mook, Ko Chueak, Ko Waen, Ko Kradan a Ko Ngai. U Ko Mook je návštěva Emerald Cave do který se proplave tunelem.

0 Citovat

Diky  na Ko Mooku budeme pak 3 noci  tak chceme pak z nej  udelat  Ko Kardnan    samozrejme  ty cave , na to ostatni mrknu 

0 Citovat

Tie vylety su take, no... my sme teda dali jeden poobedny v ao nangu, "Sunset 7 island" co bolo po X rokoch prvy krat nieco organizovane na com sme sa zucastnili a zase sme sa len utvrdili ze to nie je pre nas. Specialne tu emerald cave by som skupinovo nesiel, pozri si Mikire videa ci to je pre Vas ok alebo nie ako to tam funguje ked ides cez tour.  

Minivany (plus lode) a preprava nimi je pohode, my sme sli z ao nangu na lantu za 700thb za nas dvoch, 13 ludi v 13 miestnom vane, vyzdvihnu Vas na hoteli v cca stanovenom case a dovezu do hotela ak uz mate booknuty, inak kde im povies v ramci ostrova. V tomto smere za mna spokojnost, lacne, celkom rychle a z miesta na miesto,neriesis nic. Z Lanty sme sli na Mook s ferry (minivan z hotela k molu), to bolo 1000thb za dvoch a zajtra ideme z Mooku do Trangu za 700thb za dvoch longtailom plus minivan. Da sa ist aj ferry plus minivan za 500thb, ale je to rano o 8mej co je skoro,chceme trochu pospat,prvy krat mame nie uplne tvrdu postel :) . Inak vsetky tieto ceny su bez zjednavania, dalo by sa urcite aj lacnejsie, ale nechcelo sa mi to vobec riesit tento krat. 

Inak na Lante sme boli 4 noci a viacmenej 3,5 dna, z toho 2 dni sme mali skuter (200thb den) a presli sme to zo severu az dole na juh do NP. Premavka na ostrove celkom pohode, hlavne dole na juhu je to uplne v klude a minimum aut (ale teda to je teraz, v januari to bude asi trochu ine). Celkovo ta Lanta (a teda aj Mook) su teraz uplne kludne,malicko ludi, poloprazdne plaze a dobre ceny

Niemandos: chutnalo veruze, presne na tvoje odporucanie som si dal krevety, ale tie "cele" tiger v tamarind souce, vyborne. My sme tam potom ostali este asi hodinku len tak sediet, dali sme kavu a tak, je to tam velmi prijemny posed. Inak najlacnejsie pivo zatial za 9 dni vThajsku prave na Mooku, restika presne v strede "City centre", 80 thb za velku Singhu, 70thb za Chang

0 Citovat

@Kilecko

Jojo. Mook je v pohodě. Sak jsem to ríkal :). Doufám, že i v Trangu se vám bude líbit :). Jenom asi noční trh nebude, což je škoda. To s těmi organizovanými výlety máš svatou pravdu. Já se tomu taky vyhýbám. Dostal bych z toho kurděje :))) Jestli chce vidět Mikir lidský řetěz čínanů jak ve vestách plovou do nebo z jeskyně, popřípadě jsou uvnitř,  tak je organizovaný výlet to pravé ořechové. Za mě jedině brzo ráno. To mělo atmošku. Jo a Chang je lepší ;)

0 Citovat

Trochu odbocim od temy.. vo februari letime s priatelkou 1x do thajska. Priletime v sobotu o 7:15 rano na letisko v Phukete. Ako najjednoduchsie sa da dostat na Koh Lanta? Co som hladal tak z toho letiska je pristav vzdialeny  30-40km a ceny mi pridu dost prehnane. Zaroven po dlhom lete mam obavy ci nieje lepsie zostat 1 den na phukete a vyrazit nasledujuci (i ked nechcel by som stratit jeden den, domov poletime taktiez z phuketu tak ten by som chcel pozriet  pred odletom, asi 1 noc staci ako "povinna jazda" ) nejaky tip?  vdaka

0