Sice  je  tu uz o Thajsku more  informaci,ale presto zalozim nove  tema,za coz se omlouvam. Zacinam chystat cestu na  unor  a rad  bych znal nazor na  par otazek .Prilet mame do Bangkoku a  zvazoval jsem, ze  bychom mesto nechali az  pred  odletem a  tak mi logicky vyplyva , ze bychom nemuseli na druhe letiste, ale mohli odletet  rovnou  s toho,na ktere priletime.  Je tam mozny  primy transfer, nebo se musi do haly  pres kontrlu a zase zpet  a kolik casu je dobre  nechat  na prestup na Krabi ? Koukal  jsem na odlety, na Krabi. je tam vice  leteckych spolecnosti , je lepe se radeji nekterym vyhnout  nebo je  to jedno  ? Dalsi plan zvazuju  takto,  mame  15 noci  chtel bych je rozdelit mezi provincii Krabi. Ko Phi Phi . Ko Lantu a ted zvazuju jestli jeste  Ko Lipe  a  pak se  vratit  do Bangkoku z Langkawi  nebo do toho uz Malajsii necpat nebo vynechat  Ko Lipe  a presunout se na druhou stranu a  dat jese  Ko Samui  Cetl jsem nazor, ze je lepe zustat na jedne strane , nez se snazit udelat obe  strany, priklanim se  k  tomu nazoru  a pak si tedy rikam kdyz uz bychom byli na Ko Lipe,  proc  neudelat  i to Langkawi , no a asi nez  se vracet pak lodi, je mozna  lepsi uz letet s  Langkawi do Bangkoku rovnou. Je mi jasne ze, pak by na Bangkok uz  zbyla jen 1 noc  a  i tak je  to asi moc  nahustene,  nebo to jde  zvladnout  ? Kdyz to shrnu  tak to vidim asi  tak ze  4 noci Krabi , 2 noci  Phi Phi  , 4  noci  Kho Lanta  a kdyby 3 noci  Ko Lipe   a  1 Bangkok  tak zbude  na Langawi   1 noc  , nebo pak  bud v Krabi  nebo  na Lante  1 noc  ubrat , nebo radeji neco s  to tak nehrotit a byt  nekde vice  noci ? Jeste se zeptam k ubytovani, koukal jsem ze  pres booking,com je toho k vyberu  hodne,  o cene mam tak nejak jasno , ale tapu trosku jakou oblast toho ktereho ostrova  vybrat  a ani u toho Krabi  si nejsem jisty kdyz nebudeme mit  tentokrat  urcite  auto .Diky za ino   .

Thajsko itinerar

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

Ja bych radeji jel znovu na Railay s vylety po ostruvkach nez na Ko Samui, pokud bych tam jel mimo sezonu (v sezone radeji ne). Pripadne nekam jinam v te oblasti. Rozdil v pocasi neni podle statistik tak vyrazny. 200 mm deste za mesic je spis prijemne v tom horku, pokud netrva moc dlouho a neni cele dny zatazeno. To se ale muze stat i na vychode. Pocet hodin se sluncem je stejny:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Krabi#Climate

https://en.m.wikipedia.org/wiki/...ui#Climate

Ja mel v zari (nejdestivejsim mesici) 5 dni v kuse na Railay slunecno a pak po trochu deste cestou vetsinou zatazeno na Ko Phanganu. Ale pred tim na Railay prselo dost, takze mozna by bylo lepsi nechat si flexibilitu a rozhodnout se podle thajske predpovedi pocasi (nekdy i norska funguje).

0 Citovat

Osobne sa mi Railay  pozdáva viac, no počet hodín slnka si myslím bude na Phangane viac. Na Krabi som dosť teraz čítal, že kvôli počasiu sa nedalo ani len kúpať a často krát nemožnosť výletov na okolité ostrovy. Je to asi naozaj o náhode.

0 Citovat

pokud plánuješ dopředu, tal Samui/Phangan/Tao by TEORETICKY měly být chráněny před monzuny a v letních měsících se tam doporučuje jet. Nemám osobní zkušenost, vždy jsem tam byl jen v zimě. Samui má 2 sezony - jednu přes evropské léto a druhou přes evropskou zimu, čili ceny budou určitě výš za srovnatelné ubytko než třeba v Andamanském moři, které je za mě zajímavější než Thajský záliv. Pak si vyber, že.

0 Citovat

@Daniel, áno v Thajskom zálive je vtedy sezóna. Ceny ubytovania sú skoro rovnaké takže to je jedno. Mňa od Phanganu/Samui odrádza dengue (nie že by som to pri Krabi a okolí nemohol chytiť), box jellyfish a ceny výletov.

0 Citovat

Ahoj,kdyz to ctu(dengue,jelly fish)tak nevin,jestli brat syna (12let)v cervenci na KoSamui...? Jasne,koupani v mori omezit na minimum,kousek od brehu,neco jako neopren atd,ale vic mam obavy o dengue, proste to clovek nemusi ohlidat na 100%. V Thajsku uz jsem byl 2x,znam klasicke mista od severu (Cnx) az na jih (krabi,KohLipe,lanta atd) ale na KohSamui jsem nikdy nebyl. Pocasi tam bude asi fajn v lete,ale mam blbej pocit, ze muzu ohrozit syna...kdybych letel sam,tak to neresim, to se ohlidam, ale mit dite na starost, to uz je jine... mam kohSamui vypustit?, prebezne tam mam Bangkok, Ayutthaya, erawan vodopady a chtel jsem na par dni samui s airAsia...

0 Citovat

Taky se chystáme na Phangan, ale v červnu, a teda taky mně trochu znepokojuje ta dengue. V Thajsku jsem byla už 3x ale nikdy jsem nevěděla že tam jde tuto horečku chytit...blbé je, že přes léto v thajsku nějak jiné místo u moře kde by mohlo být hezké počasí nejde vybrat...asi je malá pravděpodobnost dengue dostat, ale furt tam je...

0 Citovat

Pravdepodobnost asi neni velka, ale pri cteni toho odkazu z HS prece jen clovek nevi. Stat se to muze ale i jinde v tropech.

0 Citovat

@dzejna

No tak je tam ale pravděpodobnost, že ji člověk chytne, je podle mě menší, než že ho přejede auto. Ale na to je odborník Libor. Ten to určitě vyhledá. Každopádně není jenom Thajsko, ale klidně můžete do Malajsie na východní pobřeží nebo i Indonésie.To je ke zvážení i pro guessWhu. Přece se dá přeletět do Malajsie, pokud se bojíš. Při 21 dnech v Thajsku je na to času dost si odskočit na pár dnů k moři . Jak už tu některí psali, stejně se Ko Samui nebo Phangan s ostrovy v Andamanském moři nedá srovnat. Já bych to řešil tak, že pokud by byla dobrá předpověd, tak klidně navštívím ostrovy v Andamanském moři a kdyby pršelo, tak si přeletím v klidu do Malasjie a navštívím Perhentiany nebo Tioman či Redang.  

0 Citovat

Keby niekto ešte riešil otázku leto & Thajsko tak pridávam moje postrehy. 

-v Thajsku sme strávili cca 25 dní v júli (červenec)

-itinerár v presnom poradí 4x noc Chiang Mai, 1x noc Surat Thani, 7x noc Koh Samui (+ Ang Thong NP), 4x noc Hua Hin,  3x noc Kanchanaburi, 4x noc Bangkok

-pršalo nám dokopy asi len 5x z toho 4x to bolo do pol hodiny dážď a jeden deň bolo takýchto dažďov niekoľko, takže čo sa týka počasia absolútne super, nie je sa až tak čoho obávať :) Zamračenej oblohy bolo občas viac (hlavne na severe), ale zasa aspoň toľko nesmažilo slnko, ale určite sme si užili aj dosť slnka & jasného počasia.

-v NP Ang Thong odporúčam ostať na noc, ostáva tam minimum turistov a máte celý ostrov pre seba, na ďalší deň je fajn požičať kajak a odplávať na nejaký ďalší väčší ostrov a tiež ho budete mať iba pre seba

-box jellyfish - človek by musel mať asi naozaj smolu, ale riziko tu je.., cedule varujúce proti nim sme videli hlavne v Ang Thongu NP, ale keď o tom človek vie tak to kúpanie je psychicky horšie :D 

-dengue - pokiaľ človek používa sprej tak komáre si dávali celkom dosť odstup (v Malajzii sa mi to zdálo byť horšie)

-Hua Hin - tak špinavé a zlé more som už dlho nevidel :D takže to odporúčam sa vyhnúť i keď trochu južnejšie by to malo byť o niečo lepšie, ale kvôli Khao Sam Roi Yot NP sa tam oplatí spraviť zastávku :)

-jazdenie v premávke - na bicykloch sme boli v Chiang Mai

-ceny základných jedál 40/50 THB

0 Citovat

Ta barva moře v Hua Hin je od řek v období dešťů (i když vám třeba moc nepršelo, tak v nedalekých pohraničních horách prší dost). S ostrovy se nedá srovnávat, zažil jsem to i jinde. Neměla by to být ale opravdová špína a plasty, alespoň ne nic mimořádného na poměry JV Asie.

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

Ta barva moře v Hua Hin je od řek v období dešťů (i když vám třeba moc nepršelo, tak v nedalekých pohraničních horách prší dost). S ostrovy se nedá srovnávat, zažil jsem to i jinde. Neměla by to být ale opravdová špína a plasty, alespoň ne nic mimořádného na poměry JV Asie.

Aha, ono ale aj to morské dno bolo miestami akoby "bažina" :D 

0 Citovat

guessWho napsal(a):

Aha, ono ale aj to morské dno bolo miestami akoby "bažina" :D 

To je "quicksand" - tekoucí písek. Asi kilometr jižně od hlavního vstupu na pláž jsem si natáčel, jak se mi postupně zabořuje noha na malém ostrůvku kousek od pláže. Zažil jsem to i na jedněch z nejpanenštějších plážích jako Doughboy Bay a Ninety Mile na NZ nebo nedávno na pláži Kvalvika na Lofotech. U Hua Hin to bylo ale asi nejlepší.

https://science.howstuffworks.co...ksand1.htm

0 Citovat

Vďaka za vysvetlenie ;)

0 Citovat

Navazují na staré vlákno. Nechce se mi zakládat nové. V zimě budu mít nějakou slavnostní akci (vlastní pohřeb ani svatbu  neplánuji) a potrebuju nějaký lepší oblek, možná i dva. Když jsem se poptával  co to dnes stojí, tak při cenách okolo 15 tis za slušnou kvalitu za oblek se mi trošku zvedl žaludek. A tak mě napadlo , že pokud to situace dovolí, že bych zaletěl do Bangkoku a 2 kousky i s nějakýma košilama a kravatama si tam nechal spíchnout. Proste aby byla záminka pro manželku , proč tam zase letět. Obzvláště když vidím ty nabídky v současnosti na 5* hotely za par drobných. Zrovna jsem hledal ubytko na Mykonosu v srpnu a postel v dormu tam vychází za podobne peníze, možná i dráž. Teď k věci. Vím, že tu pár lidí psalo, že si oblek v BKK nechali šít. Hledám nějaký kompromis ceny a kvality. Rozhodně nechci něco na Khao San za 2 tis Kč, ale ani nic hogo fogo za 15- 20 tis Kc. Prostě něco mezi, aby se mi aspon trosku zaplatila ta letenka :-) (teda hlavně pro argumentaci manželce).  Už jsem trošku sondoval, ale nic kloudného jsem nenašel. Proto se obracím na ty, co si nechali ušít a na jejich zkušenosti s kvalitou, přístupem a cenou.

Díky za doporučení

0 Citovat

Já jsem si nechal ušít oblek + 2 košile z lehce nadprůměrných materiálů u firmy The Wall Street Tailor Co.,Ltd.

https://www.google.cz/maps/@13.7616478,100.4952346,19z?hl=cs

Je to kousek od KSR, dá se tam dobře dostat lodí, platil jsem před 2 roky cca 11 000 bahtů, kvalita šití fakt dobrá.

0 Citovat

Už jsem tady (nebo na FB skupině o Thajsku) doporučoval Overseas Tailor, taky kousek od KSR, dotyčný pak byl spokojen stejně jako já... rychlost, kvalita, dobrá cena.

0 Citovat

@niemandos - To bys mě mohl vzít sebou jako výstrojního poradce😎 Jen sleduji situaci a tedy na cesty tam to moc nevypadá. Nedostanou se tam ani s dlouhodobými vízy. 

0 Citovat

@cali

To by bylo jistě skvělé Cali. Taky sleduju situaci. No jen se tak poptávám, kdyby se to náhodou v lepší obrátilo. Ale asi budu rád, když odletím na ten Mykonos v druhé polovině srpna ;-). Začátkem září jsem si tam nacpal ještě Rhodos, ale tomu už moc nevěřím. Ono když to zase propukne, tak i ta moje “ sláva” se maličko oddálí :-) Ale Andrej se teď do toho opřel, takže možná zůstaneme zelení ať se děje, co se děje :-). “Rozkaz zněl  přece jasně”. Ale fakt mě ten dorm na Mykonosu za 1 tis Kč v dnešní době překvapil :-). A to uvažuji o širší posteli za 1,4 tis, pac se bojím, že z te za 1 tis bych v noci spadl, pokud vyfasuju horní palandu.  No vyzkouším to a dám vědět. Rozdíl oproti levnému dvojlůžáku, což činí min. tak 1,5-2 tis investují do chlastu a snad usnu. Jen doufám, že to při jejich cenách bude stačit ;-)))) Asi to raději pojistím už ve Vídni na letišti. Nejsmutnější na tom je, že jsem to koupil jen proto, že odlet není v 6 hod, ale  krásných 12,40 hod :-))))))))) Ale to je úplně mimo téma. Každopádně díky všem za tipy.

0 Citovat

@niemandos: To musíš umět šetřit. My kolenovrti si před koupí letenky v sezóně nejdřív prolustrujeme ceny ubytování. U mě tak šel Mykonos z kola ven :-D Každopádně si ho užij. Do dormu bych teď nešel bo zvýšené riziko karantény.

Rakousko (snad) nezavřou, protože kudy by pak jezdili paštikáři do všemi zbožňovaného Chorvatska. Strana by pak měla problém s velkým "P".

0 Citovat

@Michal

Kolenovrt sice jako ty nejsem a cestuji tam kam chci, ne kam je levná letenka či v tomto případě levné či drahé ubytko, ale blbej taky ne. Ja si to samozřejmě taky “prolustroval“ a o cenách ubytování přečetl a věděl. Mě jen prekvapuje cena toho dormu. 1 tis za uzoučkou postel v pokoji pro 30 lidi, to je fakt mazec.  Taky bych tam normálně nikdy neletěl, ale teď je vše jinak.  A mám namířeno na Tinos. Na Mykonosu jen přespím po příletu. To je nevýhoda toho odletu 12,40 hod. Ale abych se přiznal, tak jsem se podíval, kam letí Wizz do Řecka z Vidne jinak než v 6 hod a tam jsem to koupil. Že to vyšlo na Mykonos je vlastně náhoda :-).

A pokud se situace dramaticky zhorší, jako že na to je dle mého v posledních dnech nejen u nás pěkný náběh a to se ještě dovolenkáři pořádně nezačali vracet domů a neprojevila se inkubační doba, tak se i to Rakousko klidně zavře. Ale zlobit se samozřejmě nebudu, jestli to vydrží.


0 Citovat

Dovolím si oživit toto téma... Díky všem za předchozí tipy, jedeme v srpnu na 3 týdny. Hledám na 6 nocí odpočinek u moře. Úplně by stačilo jedno místo, přejezdů bude i tak dost. Vyjíždět budeme z Trangu, zpět opět tam. Neřídíme, nic si tedy půjčovat nebudeme (maximálně tak kolo). Výlet do přírody, rozumný přístup do obchodů nebo restaurací, nějaké koupání, odpočinek na hezkém místě. Lanta? Mook? Zvládneme bez vlastního skůtru? Itinerář máme jinak Bangkok, Khao Sok + přehrada Ratchaprapha, Trang, Kanchanaburi, + nějaké to moře.

Hlavou nám trochu vrtá ještě jedna věc - místní autobusy. Na netu dohledatelný zřejmě jen zlomek, tak stačí se místních pozeptat, když tuším, že něco jezdí?

Předem všem díky.

0