Ahoj cestovatelia, potreboval by som nejake prakticke rady, co sa tyka cesty do Izraela. Som tak trochu zmateny, co sa tyka platenia v Izraeli. Na internete som sa docital, ze bezne sa tam da platit v americkych dolaroch, ale pritom maju vlastnu menu, izraelsky sekel. Vyplati sa zamienat si na americke dolare, alebo sa vsade da platit v sekeloch? Nie je nieco z toho vyhodnejsie? Dalej som cital o tom, ze sa pri vstupe do krajiny musite preukazat nejakou financnou hotovostou. Mate s tymto nejaku skusenost? My totizto planujeme peniaze vybrat az na letisku, z bankomatu, kvoli vyhodnemu kurzu. Nebude v tom problem ze nebudeme mat v podstate ziadnu hotovost, iba platobne karty? A posledna otazka, ci v Izraeli plati slovensky vodicsky preukaz (plastova karticka formatu platobnej karty). Diky moc za akukolvek radu .

Cesta do Izraela

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

Spoločnosť sa volá Egged. K mŕtvemu moru sa dostaneš, ale len pár krát denne a po ceste naspäť sa ti môže stať, že ak je bus plný, ani nezastaví. 

0 Citovat

Budeme v prosinci v tel-avivu a chtěli jsme taky jeden den vyjet k mrtvému moři. Hromadná doprava se zdá podle zdejších komentářů nejistá. Nezkoušel někdo touristisrael.com? Garantujou místo v busu a cena 55 USD RT oproti 42 ISL OW není zase tak rozdíl. Nevýhoda asi bude že se nedá odjet kdykoliv.

0 Citovat

A nebolo by najjednoduchšie riešenie požičanie auta na 1 deň?

Budget (na HaYarkone, v centre mesta) má v decembri ceny 21 eur za malé auto na jeden deň, limit km 250, za km navyše 0,22 eur.

Z Tel Avivu na Kalia Beach  je 102 km, čiže v limite.

Na juh na Ein Bokek je to 171 km,  čiže cca 350 km tam aj nazad. To je 21 + 22 = 43 eur.

Plus benzín na Kaliu cca 90 ILS, na Ein Bokek cca 150 ILS, teda 22 alebo 37 eur.

Celkové náklady pri Kalia Beach 43 eur, pri Ein Bokek  80 eur.

Ak ste minimálne dve osoby, tak je to lacnejšie ako kupovať si lístky (plus oveľa pohodlnejšie, nie ste viazaní na žiadne pevné časy odchodu z pláže).

0 Citovat

Máš recht. Aspoň si odbydu premiéru 😉

0 Citovat

Ještě můžu doporučit již zmíněnou cestovku touristisrael.com. Za srovnatelnou cenu jako výlet po vlastní ose mají celodenní tripy z Tel avivu/Jeruzaléma, několik míst, kde vás vyzvednou a jedete jednu destinaci za druhou(všude se zdržíte cca 1-2h), celou dobu máte skvělý komentář o Izraeli a těch konkrétních místech od průvodce, zastávky u fast foodů, vstupy zdarma na místa, kde se normálně platí.. (hotelové pláže u mrtvého moře)

0 Citovat

Mám prosbu, nevíte někdo jak se dostat z letiště Ovda večer do Tel-Avivu , taxi je dost drahé a ten bus z letiště jede jen do Eliatu a na večer jsem už nenanšel žádný spoj. Díky

0 Citovat

Jaký je přístup celníku v Ejlat k dovezenému vlastnímu alkoholu - chci koupit před odletem v duty free 2 - 3 lahvínky vína.

Co jsem četl, tak je tam víno docela drahé a večery u vínka must be :-)

0