Ahoj všem, chtěl bych tady poprosit o radu co vidět a případně o návrh itineráře na květnovou cestu do LA. Jsme 3. Přílet do LA v sobotu cca 13.30 hod. a odlet desátý den v 15 hod. Samozřejmě chceme ctít heslo "cestujlevne". Počítáme s půjčením auta. Co se ubytka týče, rád si nechám poradit, zda je lepší buknout něco dopředu nebo to řešit až na místě (motel6 apod)?? Nějaké příspěvky jsem tu samozřejmě pročetl, ale moc chytrý z toho nejsem. Vzhledem k příletu v 13.30, jeli by jste hned z letiště do Las Vegas, kde by mělo být levnější ubytko, ikdyž v sobotu si tím nejsem jist. Nebo zůstat v LA?? Na LA jsem tak počítal 1,5 dne. Nevím, zda by byl rozumný okruh LA - LV - SFO a při tom projet národní parky a ze SFO vzít (pokud se najde) letenku zpět do LA. Určo chceme vidět Grand Canyon. Po cestě asi Hoover dam, pak asi Monument Valley, možná Horseshoe Band, pak nevím zda zařadit či vynechat Death Valley a zda se dá nějak rozumně stihnout i to SFO s GGB, CableCarem apod. V LA asi Universal Studios, Walk of fame, plus dle času etc. Chtěli by jsme toho vidět, co nejvíc, ale bohužel nemůžeme nikdo na delší dobu.  Budu rád za každý postřeh či radu. A nakonec chci chci smeknout před partou CL, kteří dělají neskutečnou práci (y). Díky PetaS .

LA a okolí co vidět za necelých 9 dní, květen 2019

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

23 reakcí

Ahoj všem, chtěl bych tady poprosit o radu co vidět a případně o návrh itineráře na květnovou cestu do LA. 

Jsme 3. Přílet do LA v sobotu cca 13.30 hod. a odlet desátý den v 15 hod. Samozřejmě chceme ctít heslo "cestujlevne". Počítáme s půjčením auta. Co se ubytka týče, rád si nechám poradit, zda je lepší buknout něco dopředu nebo to řešit až na místě (motel6 apod)?? Nějaké příspěvky jsem tu samozřejmě pročetl, ale moc chytrý z toho nejsem. 

Vzhledem k příletu v 13.30, jeli by jste hned z letiště do Las Vegas, kde by mělo být levnější ubytko, ikdyž v sobotu si tím nejsem jist. Nebo zůstat v LA?? Na LA jsem tak počítal 1,5 dne. Nevím, zda by byl rozumný okruh LA - LV - SFO a při tom projet národní parky a ze SFO vzít (pokud se najde) letenku zpět do LA. Určo chceme vidět Grand Canyon. Po cestě asi Hoover dam, pak asi Monument Valley, možná Horseshoe Band, pak nevím zda zařadit či vynechat Death Valley a zda se dá nějak rozumně stihnout i to SFO s GGB, CableCarem apod. V LA asi Universal Studios, Walk of fame, plus dle času etc. 

Chtěli by jsme toho vidět, co nejvíc, ale bohužel nemůžeme nikdo na delší dobu.  Budu rád za každý postřeh či radu. A nakonec chci chci smeknout před partou CL, kteří dělají neskutečnou práci (y). 

Díky PetaS

0

Do hotela v Las Vegas choďte z nedele na pondelok , cez víkendy sa nedoplatíte

0 Citovat

teraz je prave v USA kamos s ktorym sme davali dokopy itinerar. doletel na obed, hned bral auto a do Vegas. Jeden den Vegas, druhy den Hoover Dam a South Rim Grand Canyon. Tam prespali niekde blizko. Odtial na dalsi den rano Monument Valley a Horseshoe band - naspat do Vegas - 900km dali v jeden den ale dalo sa. Znovu prespali vo Vegas a cestou naspat Udolie smrti. Teraz su v LA, taku uz len pobehaju nieco tam a okolie. Leteli na tyzden.

Ak by som mal dva dni naviac, tak by som este sa od Monument Valley vratil cez Utah naspat (tam ten Zion je super).

Ubytko klasika - LA a SF su drahe, LA mimo vikendu a konferencii zase lacne. kedze budete mat auto, je to jedno. 



0 Citovat

Díky oběma ;-) 

To SFO bude asi spíše zbožné přání než realizovatelné, že? Rozumnější bude asi okruh v okolí LA a LV. Kruciš, ale ten Golden Gate láká jak sviňa :-( 

0 Citovat

ale vies co, je velka sanca ze tam prides a bude most zahaleny v hmle :) a pri tychto cenach leteniek nebude asi problem tam zaletiet na 3-4 dni :D

0 Citovat

Jak to ze nikdo nemuze na dele nez neco pres tyden dovolene? 2 tydny jsou minimum ze zakona.

Prohlidku LA si holt date na uvod a pak dle tonica (posledni LA melo byt LV). Horseshoe Bend (ne Band) urcite nevynechte. Je to pri ceste a jen kratsi prochazka.

Tioga road pres Yosemite NP bude asi jeste zavrena, takze cestou z Death Valley do SF budete muset hory dost objizdet. Koncem kvetna uz by byla sance lepsi. I rychly prujezd pres DV s par odbockami stoji za to.

Pokud bych byl na vasem miste, nechal bych si SF na jindy a zustal dele v NP. Pak je to ale slozitejsi s ubytovanim bez stanu ci obytneho auta, zvlast pokud mate tesny itinerar.  NP Arches se spanim v Moab by se asi bez SF dalo v pohode stihat a cestou zpet kratsi zastavka v Bryce Canyon (a jsou tam v okoli i dalsi krasne parky na kratsi vylety). Zalezi taky, kolik z vas bude ridit, jestli budete brzo vstavat a treba i jist cestou v aute.

0 Citovat

Jj, snad se ještě někdy zadaří. Ty jo, ale 900 km za den asi nedáme. Sme sice 3 dobří řidiči, ale... když budu počítat rychlost 100km/h, tak budeme 9 hodin na cestě, no uvidíme, co na to ostatní. Jinak ten první den asi budeme v LA, pokud je v LV o víkendu dražší ubytování, než v LA, tak to asi nemá smysl. A přesuneme se asi v neděli odpoledne, kdy už by to mělo vycházet líp, doufám tedy. 

0 Citovat

PetaS napsal(a):

 Sme sice 3 dobří řidiči, ale... když budu počítat rychlost 100km/h, tak budeme 9 hodin na cestě,

Dosáhnout na amerických dálnicích průměr 100 km/h je absolutně mimo realitu.  

K itineráři si jen dovolím obecnou poznámku, pokud nechcete strávit 10 dní sezením v autě, tak méně je nikdy více a vyplatí se zakomponovat do plánů jednosměrné pronájmy auta v rámci Kalifornie a mezi Kalifornii a Nevadou. Stejně tak jednosměrné letenky mezi LAX-LAS a LAX-SFO/OAK  a někdy i LAX-SFO/OAK.

0 Citovat

Díky za podnět, tím hůř. Kolik je tak reálná průměrná rychlost? 80-90?

0 Citovat

Zacatkem kvetna tam den trva od svitani do soumraku 14,5 h., koncem kvetna pres 15 h. Je to jen o prioritach. Rychlocestovani neni zadna odpocinkova dovolena. Ja jsem jednou dal sam 3000 km za 3 dny s prumerem asi 100 km/h (ne kvuli rychlocestovani, byla to cesta na vic nez 10 mesicu, ale zdrzely me opravy auta a pospichal jsem z Darwinu do Brisbane na letiste).

Asi nejedete 25.5., ale kdyby ano, tak maji prodlouzeny vikend az do pondelka.

0 Citovat

V okoli LA  a SF se jezdi pomaleji a u LA jsou bezne zacpy, i kdyz v nedeli po poledni to snad bude lepsi. V Nevade, Arizone a Utahu neni problem jezdit v prumeru blizko limitu, ktery je mimo mesta a NP pres 100 km/h. A to i mimo dalnice, po kterych se mezi NP v teto oblasti vetsinou ani nejezdi. Provoz je minimalni a silnice vetsinou rovne krome okoli Bryce Canyonu. Tedy pokud nebudete casto zastavovat a fotit.

0 Citovat

Naklikaj si trasu do google map, a zistis, kolko casu budes potrebovat na presuny. Aj s obcasnymi prestavkami na fotenie sa mi darilo prist do ciela v case, ktory odhadli na zaciatku. Vacsina ciest medzi parkami su pustiny, kde nehrozia zapchy.

0 Citovat

S tím víkendovým ubytováním v LV bych to neviděl tak tragicky, pokud to bukneš co nejdříve. Např. termín 11-12.5. (so-ne) se dá na booking.com pořídit od 700 Kč pro 2 osoby. To mi přijde jako velmi dobrá cena. A můžete přitom stihnout i Hollywood Walk of Fame :-)  SF bych asi v tomto případě nechal na jindy, kdy se to bude dát spojit s něčím dalším, např. Yosemite. Nemá smysl se honit stovky kilometrů jen kvůli fotce na GG. :-)

0 Citovat

ono hlavne si uvedomte, ze prve 2-3 dni budete mat pekny jetlag, zobudite sa kludne o tretej-stvrtej rano. tak mozte kludne vystartovat skoro.  Tych 900km mali na plane len jeden den, vystartovali z GC o piatej rano a deviatej odpadli vo Vegas do postele :)

Zapad USA je hlavne o tej prirode a roadtripoch - myslim, ze ked z LA uvidite len napis Hollywood a date si burger v In-N-Out tak az tak o vela nepridete. A osobne myslim, ze tych 90-100km/h priemer sa da dat mimo miest - na tempomate date 5 mil nad limit (70-75-80 Kalifornia-Arizona-Nevada) a frci sa.

0 Citovat

mirjur napsal(a):

S tím víkendovým ubytováním v LV bych to neviděl tak tragicky, pokud to bukneš co nejdříve. Např. termín 11-12.5. (so-ne) 

Přílet máme o týden dřív :-) 

Díky za vyčerpávající informace 👍

0 Citovat

tonic napsal(a):

myslim, ze ked z LA uvidite len napis Hollywood a date si burger v In-N-Out tak az tak o vela nepridete.

Jediný In-n-Out Burger, kvůli kterému stojí za to se v LA zdržovat je ten u letiště.  Jinak In-n-Out je i ve Vegas... podle google přes deset poboček. 


tonic napsal(a):

Tych 900km mali na plane len jeden den, vystartovali z GC o piatej rano a deviatej odpadli vo Vegas do postele :)

Kdysi jsem absolvoval na silvestrovský přejezd  Lake Tahoe - Vegas.  Do LV jsme přijeli tak dobití, že jsme padli do postelí a zaspali i to kvůli čemu jsme tam jeli... půlnoční ohňostroj.

0 Citovat

Letíme v podobném termínu, 1.5. - 10.5. S cestováním do této oblasti mám bohaté zkušenosti, byl jsem tam 10 x.  Můžu ti poradit s trasou, doporučit hotely. Jestli budeš mít zájem, tak vše můžeme konzultovat přes můj mail JSLIWKA@SEZNAM.CZ My máme přílet/odlet Las Vegas a svým přátelům chci ukázat vše na východ od LV.  Za tento daný počet dní není možné objet celý klasický okruh, takže vypouštíme Yosemite NP, San Francisco a Sequoia NP.  Obecné zkušenosti z našich cest mám sepsané, můžu ti to poslat mailem. Pro tuto naši cestu mám už hotový podrobný itinerář s časovým rozvrhem. Program máme následující:

1.5.  přílet las Vegas, převzetí auta, krátký relax na hotelu, večeře All You Can Eat v kasinu Boulder Station, projíždka po Stripu.   noc LV

2.5. seznámení s nákupními možnostmi, po 12.00 na Hoover Dam, pak Kingmann /Route 66/, dojezd do Kingmannu.     noc Kin.

3.5. Kingmann - Grand Canyon - Monument Valley - Blanding   noc Bl.

4.5. Blanding - Moab - Arches - Canyolands - Moab -  Blanding   noc Bl.

5.5. Blanding - Moki Dogway - Muley Point - Hite - Fruita - Escalante - Bryce    noc Tropic

6.5. Tropic - Zion NP - St. George - Las Vegas  noc LV

7.5. Las Vegas pobyt celý den  noc  LV

8.5. Las Vegas - Death Valey - Victorville /před Los Angeles/  noc Vic.

9.5. Victorville - dojezd do Los Angeles, prohlídka Santa Monica, Rodeo Drive, Hollywood Blvd, večer zpět do Las Vegas  noc LV

10.5. Las Vegas ještě dopoledne, odpol. odlet

11.5. přílet  domů

Když budeš mít zájem, tak ti napíšu itinerář pro váš přílet/odlet do/z Los Angeles.

0 Citovat

Tak tomuto pánovi (JSLIWKA) věřte každičké slovíčko. Sám jsem s ním konzultoval a ladil kdysi svůj trip. Vše sedlo a ušetřilo mně  spoustu času a nervů. Navíc i detaily a doporučení některých  neprofláknutých míst, scénických silnic atd. Dodnes na to vzpomínám. A dětičky na jahody ve fontáně v GC v St.George:-)  Má to u mě.

0 Citovat

Tak to zní úplně skvěle. Budu moc rád a určitě Vám písnu mail. V něco takového jsem ani nedoufal. Už dopředu děkuji. Ostatním taky patří velké díky za snahu pomoci či poradit.

0 Citovat

ahoj, byli jsme loni a celý itinerář mám sepsaný tady :) doufám, že vám to pomůže :) popřípadě klidně napište, když bude něco nejasné :)

https://www.nebudvorvan.cz/2017/...dream.html

0 Citovat

@petr76 - jasné že in-n-out pri LAX

0 Citovat

Heh, tak v tom termine nas tam bude asi viacero :D My letime 28.4-12.5  a zatial je to s nami takto:

1. prilet 13:30 LAX   2. LV   3. Zion

4. Zion   5. Bryce   6. Grand Canyon

7. LV (Cirque de Solei)   8. Death Valley   9. Sequoia

10. Yosemite   11. SF    12.LA

13. 15:30 Let domov


Dlho sme rozmyslali ako to navrhnut, takmer nikto z nas sa uz potom do USA velmi nechysta, a preto sme sa rozhodli skrtnut nejaku prirodu na vychode a radsej to potom potiahnut na sever do SF nech to mame roznorode (priroda, mesta, kultura). Kvoli tomu sme prisli o dvoch clenov, ktori po skrtnuti Monument Valley (tretie casove pasmo) a Antelope (podla recenzii predrazena tlacenka)  usudili, ze sa im kvoli takemu itineraru plneho betonu a konzumu neoplati letiet. Radi by sme to stihli vsetko, ale google a mapy nas vratili do reality. Nechceli sme byt 12 dni len v parkoch, a tak sme co-to ako pisem zoskrtali (snad nebudeme lutovat). Uz toto bude nahrane co sa tyka kilometrov, ale sme 3 vodici, tak snad to dame.

0 Citovat

Z osobnej skúsenosti mi príde cca 4000 km za 13 dní pri 3 vodičoch ako ťažká pohoda :)

0 Citovat

Podobne, v podstate rovnaky okruh som si za 11 dni odsoferoval sam :) Ale na konci uz toho bolo dost, pri 3 vodicoch by to malo byt v pohode ;)

0
23 reakcí