Nevíte někdo jak se co nejlépe dopravit ze Zagrebu na Krk či kamkoliv jinam??mimo auto teda .

Doprava Chorvatsko

Založil(a) ve fóru Zájezdy s CK

13 reakcí

Nevíte někdo jak se co nejlépe dopravit ze Zagrebu na Krk či kamkoliv jinam??mimo auto teda

0

Společnost Dalmatian spustila lety z Prahy do Záhřebu. Píše se o tom zrovna i na tomto webu.

http://cestujlevne.com/chorvatsko-levne ... -1-925-kc/

0 Citovat

já vím,právě o tomto letu jsem se tady dočetla ale nevím jak se dopravit potom dál,nevím třeba na Split nebo kamkoliv jinam.

0 Citovat

Mám stejný dotaz - jak se dostat nějak rozumně ze Záhřebu do Splitu? Nebo případně do Dubrovniku?

0 Citovat

Hlavní trasy by neměly být problém, busem z letiště do Zagrebu nebude problém se dostat, dále pak třeba Zagreb-Split-Dubrovnik jezdí několik společností pravidelně, inspirace včetně jízdních řádů do mnoha destinací třeba zde: http://www.buscroatia.com

0 Citovat

Pro mě kolem 20.srpna, na přesném datu moc nezáleží.

0 Citovat

Z FB: Záhřeb-Split stojí 144 kun.

0 Citovat

Chtěli jsme jet první nebo druhý týden v září takže celkem jedno kdy v této době

0 Citovat

Aha - ale jak s tím souvisí Facebook?
Možná se ptám blbě, ale já fakt nevidím souvislost mezi Facebookem a cestou ze Záhřebu do Dubrovniku...

0 Citovat

Nebo vlakem to trva cca 4 hodky a cena je 111 kun na trase Zagreb - Rijeka a odtud asi busem na Krk.

0 Citovat

V pohodě, rád slyším, že ne všichni frčí tak děsně na FB.. Zde je detailní komentář od kamarádky:

Autobusy jezdi kazdy den nekolik, jizdni rady vseho lze vyhledat na strance: http://voznired.akz.hr/

Cena se pohybuje 144 - 180 HRK (Chorvatske kuny). Pozor, nektere autobusy jezdi objizdkou, tedy jizda trva velmi dlouhu, nejkratsi se da dostat za cca 4,5 hodiny, vetsinou take nejlevnejsi. Zpatecni jizdenka ma nejakou malou slevu, kdyz je koupena zaroven s cestou tam na konkretni datum. Minimalne firma Autotrans - muze se koupit listek online, tam je 5 % sleva. Urcite pocitat s prumernou (balkanskou) kvalitou autobusu a zpozdenim. Zastavuje se poceste na dalnici na benzince na zachod. Jinak ok. Jizdenky se normalne kupuji na autobuseovem nadrazi v meste u prepazky. Dosta casto se stava, ze listky na autobus, ktery odjizdi za nekolik minut jsou beznadejne vyprodane, obzvlast v sezone, je lepsi s tim pocitat a koupit si listky na nejblizsi dalsi volny spoj. V cene listku je take poplatek nadrazi, za vytisk jizdenky a za rezervaci sedadla. Rezervace se vetsinou nedodrzuji, je mozne si sednout kamkoliv, ale nekdy ano. Zavazadla velka se davaji do ulozneho prostoru, za kazde zavazadlo se plati - myslim 7 HRK (nemam to ale jiste). Autobusy byvaji vetsinou plne, obzvlast v sezone.

Dale pak ve Splitu se daji hledat autobusove spoje na strance:
http://www.ak-split.hr/HR/vozni.red/Voz ... azaka.aspx

Ohledne vlaku Zagreb-Split - je to trochu pohodlnejsi nez bus. Cena pro dospeleho je 190 HRK. Odjezdy ze Zagrebu: 6:30 (IC), 12:50 (IC), 23:05 - pravdepodobne vsechny dny v tydnu v sezone, ve stredu a sobotu jeste nocak 0:15. Mimo sezonu toho jezdni o mnoho mene - jeden denne v 12:50. Pro vlaky IC je pocitat jeste s povinnou rezervaci na IC - to je 7 HRK. Vlak jede neco pres 6 hodin, ten nocni 7-8 hodin. Zpatecni jizdenka ma slevu, ale je tam nejake omezeni na navrat. Urcite se da ale pouzit ISIC na studentskou slevu 25 %, coz je super, ale musi se vypadat trochu mistne. Vyhledat jizdni rady na vlak je mozne zde: http://www.hzpp.hr/voznired

0 Citovat

Jenom pokud nekdo uvazuje o koupi letenek do Splitu, tak pro srovnani ja letim 13.9. - 21.9. a za jednu zpatecni letenku z Prahy (CSA) platim 5100 za jeden kus (lonska cesta autem 12h a pro 2 to vychazi podobne jako cena letenek). V cene 15kg zavazadlo.

Premyslel sem take o spoji pres Zahreb (nasledne bus / vlak - koukal sem na fora na tripadvisoru) ale nakonec sem to z casovych duvodu vyresil takhle.

0 Citovat

Vlakové spojení Praha-Rijeka !!!

Český dopravce RegioJet v létě zavede přímé vlakové spojení mezi Českem a chorvatskou Rijekou. První vlak by z Prahy měl vyrazit 30. června. V Česku bude stavět ještě v Pardubicích a Brně.

https://www.novinky.cz/ekonomika...a-40326084


0 Citovat

Pro ty co se vydají v září autem do Chorvatska na Lošinj na 7+ nocí, bude trajekt zdarma https://www.croatiaweek.com/isla...-tourists/

0
13 reakcí