Ahoj, na začátku roku budu mít cca 12 hodin ( 9 - 21 hod.) mezi lety v Osace a chtěla bych toho využít. Máte někdo osobní zkušenost, jak z letiště do města, co vidět a případně kde se najíst? Je potřeba si sebou brát nějakou hotovost nebo to zvládnu s kartou? Dík! :) Eliška   .

Layover v Osace

Založila ve fóru Co vidět a navštívit

14 reakcí

Ahoj, na začátku roku budu mít cca 12 hodin ( 9 - 21 hod.) mezi lety v Osace a chtěla bych toho využít. Máte někdo osobní zkušenost, jak z letiště do města, co vidět a případně kde se najíst? Je potřeba si sebou brát nějakou hotovost nebo to zvládnu s kartou? Dík! :) Eliška  

0

Ahoj, Osaka je super destinace... Záleží co, jak přestup pojmeš.

Buďto si zajeď k hradu a pak do Dotonbori, kde najdeš ulici plnou japonských specialit. Je to vlastně top místo pro jídlo v celém Japonsku. No a nebo to celé obrať v takový relax a jdi na celý den do Spa Worldu, kde se také najíš :) Vedle je i Tsutenkatu a park k procházce.

Nevím na jakém letišti budeš přestupovat nebo zda třeba budeš mít transit skrze obě letiště, ale vše k dopravě máme sepsané v průvodcích – rozcestník pro Osaku https://www.cestujlevne.com/letiste/osaka

0 Citovat

Mně se líbil Osacký hrad a za návštěvu stojí i místní Aquarium - maj tam žraloky velrybí a celkově je to pojaté hrozně hezky :)

0 Citovat

na druhlu stranu za me a jednu nejmenovanou vestkyni... Osaka? Velky spatny! Vykasli se na hrad a aquarium a jed na tech nekolik hodin do Kyota... pokud si to muzes financne dovolit

0 Citovat

Vzhledem k času cca 12 hodin, který určitě nezahrnuje čas na přejezd a hodinu a půl před odletem být na letišti, je Kyoto pasé :)

0 Citovat

jen technicka - do Kyota jezdi kazdou pulhodinu Haruka Express, takze by tam mela pres 5 hodin cistyho casu. jinak doporucuji http://www.japan-guide.com

0 Citovat

Kyoto nemá cenu na takhle krátkou dobu, památky jsou rozmístěné na velké ploše a reálně by stihla tak jednu max dvě. Určitě ale jeď z letiště do Osaky, můžeš navštívit Dotonbori, tam dojedeš přímým vlakem z letiště (předpokládám že letíš na Kansai) na nádraží Namba, pak už je to pár metrů. Můžeš se tam projít podél řeky, dát super jídlo a projít zdejší typicky japonsky ujeté obchody (např. legendární Don Quijote s ruským kolem). Pokud ti pak zbude čas, můžeš ještě navštívit hrad, kam se přesuneš metrem. Hotovost určitě budeš potřebovat, Japonsko je stále země, kde většinově vládne hotovost. Byť ve většině obchodů kartou zaplatíš, tak v restauracích to samozřejmost ani zdaleka není a třeba lístky na mhd kartou nezaplatíš vůbec. Peníze můžeš vybrat z bankomatů v 7-11, případně i z jejich samostatně stojících bankomatů označených jako 7-bank, ty najdeš i na letišti. Ostatní bankomaty (ještě s výjimkou pošty) většinou zahraniční karty neberou.

Předpokládám, že Japonsko není tvoje cílová země a pak pokračuješ někam jinam. Byla by škoda zůstávat na letišti a nepodívat se do Japonska, obzvlášť pokud jsi tam nikdy nebyla. Za mě je to nejlepší země v celý Asii a i po dvou návštěvách se tam kdykoliv rád vrátím znova, na rozdíl od mnoha ostatních asijských zemí, kde mi jedna návštěva stačila minimálně na několik let dopředu.

0 Citovat

Ósacký hrad vypadá hezky, ale je z betonu. Doporučuji již zmiňované  akvárium Kaiyukan, do kterého mimochodem existuje kombo vstupenka i s hromadnou dopravou na jeden den (https://www.kaiyukan.com/languag...kaiyu.html), hned vedle je ruské kolo Tempozan a pod ním spousta restaurací. Taky chrám Tennoji je taky celkem zajímavý, Tennoji ZOO docela ujde, dobrý výhled je z Tsutenkaku Tower a ještě lepší z nejvyššího japonského mrakodrapu Abeno Harukas a když už je člověk tam, tak proč se nezajít podívat do čtvrti červených luceren Tobita Shinchi. :-) Blízký Spa World je taky fajn (jeden měsíc mají do Evropské zóny přístup ženy a do Asijské zóny muži, další měsíc naopak). Vedle Spa Worldu je proslulý obchoďák Don Quijote. Kolem věže Tsutenkaku se rozprostírá zábavní čtvrť Shinsekai, ve které mě osobně moc nenadchly restaurace. Doporučuji nechodit tam, kde je málo lidí.
Umeda Sky Building je docela zajímavý barák. :)

Na jídlo je asi nejlepší zavítat do Dotonbori. Na nákupy zase není špatné navštívit shopping arcade Doguyasuji.


Do Kjóta bych na takovou chvíli fakt nejezdil, památky nejsou blízko u sebe.

0 Citovat

Moc všem děkuju! :) Hned se cítím líp, že vím co a jak. Vidím to na to akvárium, asi.. to by mohl být fajn relax mezi lety a Dotonbori na jídlo. To se snad neztratím, :) :) JInak se ještě zeptám, jak je to tam s cenou jídla? Budu tam opravdu jen ten jeden den a pak letím směr Zéland, takže bych nerada měla moc, anebo tam pak slintala a hledala bankomaty. 

0 Citovat

Všude před restauracemi visí velké plakáty s obrázky a cenami jídel, nebo mají venku ve vitríně plastové modely jidel.

https://thumbs.dreamstime.com/z/...054945.jpg

Pokud netrváte na Kobe steaku, tak není problém se v jednom z mnoha japonskych minirestaurantů (gril, u něj 10 stoliček a vedle několik dalších stolečků) dobře najíst za 100-150 Kč.

¥¥¥ seženete i ve směnárnách v Praze. https://www.exchange.cz na bankomaty bych nespoléhal. Všechny automaty na veřejnou dopravu nabízejí combo lístek, který zahrnuje vstup do akvária, které je opravdu skvělé. 

Kjoto a Japonsko vůbec si nechte na jindy. Pro mne je to velmi fascinující země, kam se rád podívám kdykoli znovu.
0 Citovat

V jídelnách a bistrech není problém koupit dobré jídlo do 500 JPY, klasické restaurace už jsou dražší a záleží taky na tom jak moc luxusní si vybereš. V zásadě se ale v normálních restauracích vejdeš do 1000 JPY. Pokud půjdeš na sushi, tak running bistra mají cenu obvykle 120-150 JPY za talířek, což jsou většinou 2 kusy Nigiri nebo 4-6 kusů Maki. Nemusíš se bát toho, že by ti nějaké jeny zůstaly. Za přebytek peněz můžeš koupit pytel Kit Kat v milionech různých příchutí, které si můžeš vzít sebou na Zéland. Většinu příchutí nikde jinde než v Japonsku neseženeš a bývá to i velmi vděčný dárek pro rodinu a kamarády. Jinak samozřejmě JPY je jedna ze hlavních světových měn, takže je bez problému směnitelná kdekoliv na světě. Bankomaty jsou ve velkých městech na každém rohu, respektive v prodejnách 7-11, které jsou na každém rohu, takže problém nějaký případně najít také mít nebudeš.

Ještě doplním, že v Japonsku se ceny uvádějí prvně bez DPH a cena s DPH je pak uvedená pod hlavní cenou menším písmem v závorce. Skoro všechny obchody jsou také Tax Free, kde jako cizinec můžeš nakoupit bez DPH, pokud nakoupíš nad 5000 JPY a ukážeš pas. V některých obchodech musíš kvůlit tomu na zvláštní pokladnu, ale bývá to dobře označené, každý to využívá.
0 Citovat

matej15 napsal(a):

Peníze můžeš vybrat z bankomatů v 7-11, případně i z jejich samostatně stojících bankomatů označených jako 7-bank, ty najdeš i na letišti. Ostatní bankomaty (ještě s výjimkou pošty) většinou zahraniční karty neberou.

Za mě je to nejlepší země v celý Asii a i po dvou návštěvách se tam kdykoliv rád vrátím znova, na rozdíl od mnoha ostatních asijských zemí, kde mi jedna návštěva stačila minimálně na několik let dopředu.

Ja jsem loni v Japonsku pouzival bankomaty beznych bank, bud bez poplatku nebo za 216 jenu. Na vypisu mam bud Enet, coz by mela byt HDFC bank, nebo vetsinou JCB, coz je Japan Credit Bureau, ktere asi pracuje pro dalsi banky. Na kartu bych se zatim v Japonsku nespolehal, ale uz se to zlepsuje.

Sorry za OT otazku, ale ktere zeme v Asii, Mateji, myslis? Ja bych toto nerekl o zadne, i kdyz na Filipinach me par veci lehce nastvalo a asi se tam hned nepohrnu (spis ale proto, ze jsem tam za 2 lonske navstevy to hlavni videl a ze jsou dobre hlavne na plaze, coz neni ma priorita).
0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Všechny automaty na veřejnou dopravu nabízejí combo lístek, který zahrnuje vstup do akvária, které je opravdu skvělé.


Na stanicích Nankai včetně té na letišti se dá koupit combo lístek "Nankai Plan", který zahrnuje kromě dopravy po městě i dopravu mezi městem a letištěm. Krom toho jejich vlaky stojí za to aspoň vidět. :)

0 Citovat

@Libor_S

Myslím třeba Taiwan, kde jsem rok žil a myslím, že už jsem zemi turisticky vyčerpal. Celkově jsem strávil v jihovýchodní a východní Asii víc než rok a půl a člověk se toho prostě nabaží a pak už je spíš rád, když může jet do úplně jiné části světa. Ony jsou si ty země celkově dost podobné, s výjímkou právě toho Japonska, které je tak unikátní a jaksi "svoje", že tam si myslím, že se neokouká ani po mnoha návštěvách. Já se teď chci soustředit více na Evropu a hlavně na Ameriku ať už severní kam poprvé letím v květnu nebo Argentinu a Chile, které mám v dlouhodobém plánu do budoucna.
0 Citovat

Tak to už zní úplně jinak než těch "mnoho ostatních asijských zemí". 1 rok na malý Tchaj-wan by mi taky přišlo moc, i když pracovně bych to tak neřešil, jako to neřeším v ČR. Já jsem se dříve JV a východní Asii vyhýbal, protože na treky po krásné přírodě (má priorita) je mnoho jiných oblastí lepších (kromě Japonska, hlavně Hokkaida). Jet také jinam po delší návštěvě JV Asie (ale i jiných oblastí a kontinentů) samozřejmě doporučuju, ale furt nechápu to předchozí odsuzování. V posledních 2 letech jsem strávil víc než 10 měsíců v této oblasti (a 3 měsíce v Jižní Asii) a řekl bych, že právě Tchaj-wan se dost odlišuje, Čína s velmi různorodou přírodou určitě a i jinak je dost unikátní a Hong Kong také (a Mongolsko teprve, ale tam jsem nebyl). Ostatní země jsou si podobné hlavně tropickým klimatem, milými lidmi, vysokou bezpečností a nízkými cenami (v mnoha jiných oblastech světa se toto vše najednou nachází obtížně, i když chladnější klima pro mě není problém), ale rozdílů se najde dost třeba v přírodních zajímavostech (např. sopky a šnorchlování v Indonésii, vápencové věže ve Vietnamu a Laosu a tam i Mekong, v Malajsii pláže na ostrůvkách a NP na Borneu).

0
14 reakcí