Zdravím,V únoru odlétáme na Srí Lanku. Bohužel jen na 8 dní (čistých). Mám v plánu udělat trip přes střed země, na jih a podél pobřeží. 1. Kandy + okolí2. Ella + okolí3. NP Udawalawa, Bundala a Kalametiya bird sanctuary4. MirissaZajímalo by mě, jaký dopravní prostředek ideálně zvolit? Kolik zhruba času potřebuji na shlédnutí největších trháků těchto míst?Má zde někdo zkušenost s ubytováním blízko NP Udawalawa a je v pořádku si myslet, že odtamtud dojedu i na další 2 zmíněné NP? Má cenu navštívit město Galle, když budu v Mirisse? Jde o to, že nechci zbytečně trávit čas na cestách. Ale zároveň chci vidět co možná nejvíce v omezeném čase. Budu rád za každý tip. Obzvlášť pak za doporučení jak zmáknout dopravu a jaké ideální ubytování zvolit pro návštěvu těchto třech národních parků. A pokud by se někomu jo chtělo, tak potěší návrh jak si cestu časově rozložit. Přistáváme 22.2. v 6:00 a odlétáme 2.3. v 7:00.Děkuji, Míra .

Srí Lanka - národní parky

Založil ve fóru Tipy na ubytování

2 reakce

Zdravím,

V únoru odlétáme na Srí Lanku. Bohužel jen na 8 dní (čistých). Mám v plánu udělat trip přes střed země, na jih a podél pobřeží. 

1. Kandy + okolí

2. Ella + okolí

3. NP Udawalawa, Bundala a Kalametiya bird sanctuary

4. Mirissa

Zajímalo by mě, jaký dopravní prostředek ideálně zvolit? 

Kolik zhruba času potřebuji na shlédnutí největších trháků těchto míst?

Má zde někdo zkušenost s ubytováním blízko NP Udawalawa a je v pořádku si myslet, že odtamtud dojedu i na další 2 zmíněné NP? 

Má cenu navštívit město Galle, když budu v Mirisse? 

Jde o to, že nechci zbytečně trávit čas na cestách. Ale zároveň chci vidět co možná nejvíce v omezeném čase. Budu rád za každý tip. Obzvlášť pak za doporučení jak zmáknout dopravu a jaké ideální ubytování zvolit pro návštěvu těchto třech národních parků. 

A pokud by se někomu jo chtělo, tak potěší návrh jak si cestu časově rozložit. Přistáváme 22.2. v 6:00 a odlétáme 2.3. v 7:00.

Děkuji, Míra

0

Doporučuju přečíst cestopis SRÍ LANKA "za Kačku", který je o podobném stylu cestování a odpoví na mnohé otázky. Ptát se, kolik času je třeba v jednotlivých místech, nemá smysl, protože času nazbyt stejně není a využije se ten, který bude. Galle určitě ano, stojí za párhodinovou procházku i při rychlém itineráři a je to jediné město, které stojí na SL za návštěvu samo o sobě. Stavte se tam ale až poslední den cestou na ubytování u letiště.

Já bych sice většině lidí doporučil místní dopravu, ale v tomto případě bude lepší najmout si auto s řidičem. Není to tak drahé a na SL to běžně dělají i méně bohatí turisti, zvlášť u kratších cest. I na cestě s řidičem se vyplatí (a běžně dělá) jet kus cesty vlakem třeba úsek Haputale - Ella. Když budete v Haputale, doporučuju i zajet k Lipton's Seat a projít se po cestě přes čajové plantáže až na vyhlídku (raději dopoledne).

0 Citovat

Vlak odporúčam z Ella ďalej aspoň do Badully, alebo aspoň Demodara. Dôvod je jednoduchý - z Haputale do Ella tak plánuje každý, takže vlaky preplnené. Z Elly to už ide poloprázdne a scenérie sú super (či už priamo nine arch bridge, alebo slučka-tunel v Demodara) naspäť do Elly ľahko busom. 

0
2 reakce