Ahoj všem, chystáme se na Filipíny a přílet do Cebu je plánován na cca půlnoc. Otázka  zní - doporučili byste v tuto hodinu a v tomto městě jet někam do hotelu, nebo je bezpečnější strávit zbytek noci do rána na letišti?Děkuju, Adéla .

Filipíny - Cebu - přílet o půlnoci - hotel nebo noc na letišti?

Založila ve fóru Tipy na ubytování

15 reakcí

Ahoj všem, 


chystáme se na Filipíny a přílet do Cebu je plánován na cca půlnoc. Otázka  zní - doporučili byste v tuto hodinu a v tomto městě jet někam do hotelu, nebo je bezpečnější strávit zbytek noci do rána na letišti?


Děkuju, Adéla

0

aky ma zmysel travit noc na letisku v takej lacnej destinacii? 

0 Citovat

Okolo letiště je 3(_|_) hotelů, kde se už za 500 Kč za pokoj v pohodě vyspíte, osprchujete, najíte atd. + Grab řekněme max. 100 Kč RT. Na druhou stranu nový terminál na Cebu je skvostný a asi by se tam dalo přespat úplně bez problémů, ale zvláště po cestě bych volil jistotu.

0 Citovat

Obáváš se, že jet po půlnoci taxíkem do hotelu je tam nebezpečné, že se takto ptáš?

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

Obáváš se, že jet po půlnoci taxíkem do hotelu je tam nebezpečné, že se takto ptáš?

Ahoj, ano, jde mi právě o bezpečnost - levné hotely v okolí jsem našla, ale po přečtení informací na stránkách MZV právě o okolí Cebu, ještě k tomu v noci....mám obavu no :(

0 Citovat

tonic napsal(a):

aky ma zmysel travit noc na letisku v takej lacnej destinacii? 

Jde mi o bezpečnost, ne o cenu za hotel..

0 Citovat

Ach jo, prostě to musím napsat... Fakt je doba, kdy může cestovat kdekdo. Co jako Cebu? Kde je problém? Asi ne v Cebu City, ale možná na jihu ostrova Cebu, kam doufám nejedete. Když někam jedu, tak si zpravidla něco nastuduji.

edit: Šel jsem 30.12. v noci z divadla Václavákem do Vodičkový na tramvaj a bál jsem se víc než kdekoliv  na Filipínách...

0 Citovat

cali napsal(a):

Ach jo, prostě to musím napsat... Fakt je doba, kdy může cestovat kdekdo. Co jako Cebu? Kde je problém? Asi ne v Cebu City, ale možná na jihu ostrova Cebu, kam doufám nejedete.


Mně to přišlo jako vcelku normální a vzhledem k destinaci legitimní dotaz. Na rozdíl od mnoha jiných... Lepší je snad se zeptat, než cestovat jako Anča a Tonča, ne? 

0 Citovat

Tak pokud se bojí jet  2 km taxíkem z  letiště do nějakého hotelu na Mactanu, tak se jen bojím zeptat, co budou dělat dále... A tedy proč jezdí do z jejich pohledu nebezpečné destinace.  Anča s Tončou byla myslím vyšší liga.

0 Citovat

Okolo polnoci tam prilietajú stovky turistov, takže keby takto každý rozmýšľal, je z toho nocľaháreň:))  tiež sme tak prileteli z Manikúra, zobrali Uber/Grab do blízkeho hotela a ráno pokračovali na Bohol trajektom. 



screenshot-2019-01-07-07-19-03-229-com-flightradar24free.png

0 Citovat

Ahoj všem. Mám podobný problém,. Přiletíme téměř o půlnoci. Rád bych pokračoval rovnou v cestě do konečné destinace: Argao, což je asi 70 km. Je reální chytnout o pulnoci ve městě trojkolku? nebo radši prostě přespat v Cebucity a ráno pokračovat?

0 Citovat

To jako chceš jet tuktukem asi 2,5 hodiny (z letiště je to 80 km)? Jak by ses tam kolem 3 h. v noci ubytovával? Přespi a jeď busem. Co je v Argau zajímavého, že tam tak pospícháš?

0 Citovat

no mame tam ubytování/základnu tak jsem tam chtel byt co nejdřív a vyspat se rovnou tam...  ale třeba na Srilance v 9 večer uz bylo na ulicich mrtvo a tuktuk zadnej (trochu zapadlejsi kout)

0 Citovat

No já jsem teda ostrov Cebu kromě Cebu City neprocestoval (připadá mi jako nejméně zajímavý z míst, kam se běžně jezdí, 6 týdnů jsem raději strávil na 7 jiných ostrovech, když nepočítám krátké výlety), ale podle toho, co jsem si zjišťoval, bych řekl, že jste si vybrali místo, které je jedno z nejvzdálenějších ode všech míst na ostrově, které stojí za návštěvu (kromě 14 km vzdáleného Simala Shrine, kvůli kterému tam asi nejedete, je nejblíž Moalboal 38 km po zatáčkovité vedlejší cestě přes vnitrozemí, která asi není vyasfaltovaná, nebo 50 km po o něco lepší silnici nebo 80 km po hlavní silnici). Argao dokonce nemá ani žádné info na wikitravel.org. Jestli chcete jezdit na 1-denní výlety, tak si dovolenou moc neužijete. I kdyby bylo ubytko zadarmo, nic neušetříte. Pokud jste si toto místo nevybrali proto, abyste nepotkali během dovolené téměř žádné turisty, doporučuju zrušit, i kdyby peníze nevraceli. Já myslel, že tam jedete dobrovolničit.

0 Citovat

to njsi me teda moc nepotesil :-( prave tam budeme asi 54 noci a mame v planu potapeni se zraloky, kam snad dojedeme behem 2 hodin, pak nejaky vodopady, a mezi tim den volna. Pote se presouvame na Bohol...

0 Citovat

To asi mělo být 4 noci a ne 54. Vodopády jsou na druhé straně ostrova. Přečti si recenze těch pár hotelů v Argao. Pokud někdo zmínil pláž, tak že za moc nestojí a brakická voda není vhodná na koupání. Navíc vede těsně okolo snad nejfrekventovanější silnice na Cebu kromě Cebu City. Ohledně žraloků, není to potápění, jen plavání. Doporučuju přečíst třeba toto:

https://www.dontforgettomove.com...ebu-oslob/

0
15 reakcí