Ahoj všem,v únoru letíme ve dvou do Ho Chi Minh city.Rád bych od cestovatelů, kteří tam byli na cca stejně dlouhou dobu získal tipy, co nevynechat a co navštívit.Moc dní to není, ale budu rád za každé tipy.8.2. máme přílet brzy ráno (6h) a odlet 22.2 v 8:00-Hrubý plán je po příletu letět do Hanoje, tam přespat a vydat se do Ha Giang (2-4 dny). Do 18.2 máme tedy prostor pro to objevovat a tady bych byl rád za tipy.Od 18.2 si chceme dát oraz na Phu Quoc a poslední 2 dny v HCM s tunely v Cu Chi.Klidně uvítám tipy na cestovky, které organizují výlety do džunglí nebo národních parků. S přelety Saigon/Hue/Hanoj se počítá.Díky moc! .

Itinerář | Vietnam 7-22.2.2019

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

14 reakcí

Ahoj všem,

v únoru letíme ve dvou do Ho Chi Minh city.


Rád bych od cestovatelů, kteří tam byli na cca stejně dlouhou dobu získal tipy, co nevynechat a co navštívit.


Moc dní to není, ale budu rád za každé tipy.


8.2. máme přílet brzy ráno (6h) a odlet 22.2 v 8:00


-Hrubý plán je po příletu letět do Hanoje, tam přespat a vydat se do Ha Giang (2-4 dny). 


Do 18.2 máme tedy prostor pro to objevovat a tady bych byl rád za tipy.


Od 18.2 si chceme dát oraz na Phu Quoc a poslední 2 dny v HCM s tunely v Cu Chi.


Klidně uvítám tipy na cestovky, které organizují výlety do džunglí nebo národních parků. S přelety Saigon/Hue/Hanoj se počítá.


Díky moc!




0

Zkušení s Vietnamem nedoporučují jet sever a jih zároveň, ani když je na to celý měsíc. Ty dáš nejsevernější a nejjižnější místo do 2 týdnů a ještě chceš vidět i střed. Zřejmě máš raději létání než poznávání a taky sklony k masochismu. Hlavně si takto nenaplánuj i Nový Zéland nebo Japonsko, kam se podle mapy chystáš.

Na Ha Giang pojedete necelý 1 den busem do města Ha Giang (tam nic zajímavého není a ten den nic jiného nestihnete, leda ráno Hanoj) a pak potřebujete 2 celé dny na motorce na Ha Giang Loop, abyste viděli to, proč tam jedete. Rozumnější je jet 3 dny, aby byl čas na zastávky, odpočinek a případně odbočku na nejsevernější místo. Cesta je úzká, strmá a klikatá ve strmých srázech, místy dost špatná, teda ne pro začátečníky, zvlášť když to jedou dva s batohem. Vemte si teplé oblečení a rukavice vhodné na řízení. Loni tam byla zima někdy už začátkem října, cca 15°C, je to až 1500 m n.m.  Nebo jsou i jiné možnosti, jak to projet. Pak můžete přejet nočním busem do Hanoje, ale budete tam někdy kolem 3 h. ráno. Budete mít už jen necelých 6 dní do přeletu na jih.

Mohli byste jet z Ha Giang rovnou do města Hai Phong, kde budete kolem 4 až 5 h. (v lůžkovém busu tady můžete trochu dospat) a pak na ostrov Cat Ba, kde si 1. den zajedete na skútru do národního parku a 2. den projedete na lodi Ha Long Bay včetně mořského kajaku (nabízí každý hotel). V únoru to ale na severu na koupání moc není s teplotou vody a denními maximy kolem 19°C. Je to jedno z nejkrásnějších míst Vietnamu. Podobné vápencové věže, ne v moři, ale obklopené klikatou řekou s průjezdy ponornými řekami na malé loďce jsou v Ninh Binh - Trang An (dá se dojet z Cat Ba busem přímo včetně krátkého trajektu na 1 lístek), ale na to byste měli čas jedině, pokud byste letěli pak rovnou z Hanoje na jih.

Podle mě Hue, Hoi An a Danang nestojí za vmáčknutí pár dnů do 2 týdnů na celý Vietnam. Kdybyste tam přesto chtěli, tak nejvíc mě zaujal celodenní výlet s místní CK (nabízí každý hotel) do NP Bach Ma (na motorce se tam jet nemůže) a výlet na motorce přes Hai Van Pass (já jel z Danangu a zpět, ale běžně se jezdí na motorce 1-směrně Hue - Da Nang - Hoi An).

0 Citovat

Ahoj Libore,

díky za objemný příspěvek.


Ta data jsou jen orientační, samozřejmě je s nimi možno pohnout,  ještě nemáme koupený vnitrostátní letenky. 

Podle toho co píšeš, je ideální tedy rozdělit 1 týden sever, 2 týden střed + návrat do HCM (z Hue)?

Ten výlet Hue - Da Nang - Hoi An vypadá fajn, jen co dělat konkrétně v Hoi An? + zájezd do Bach Ma určitě dáme, to vypadá krásně.


Tohle by se klidně mohlo vejít do 2-3 dnů. 


Co např. neprošvihnout na jihu? Má tam tedy cenu vůbec letět a nechat si jen ten týden na severu a zbytek strávit ve středu Vietnamu? Případně  vynechat střed a jet na týden poznávat jih?


Děkuju.


0 Citovat

Tomáš napsal(a):

Co např. neprošvihnout na jihu? Má tam tedy cenu vůbec letět a nechat si jen ten týden na severu a zbytek strávit ve středu Vietnamu? Případně  vynechat střed a jet na týden poznávat jih?


Děkuju.


Tak Libor ti píše, že dát sever a jih zároven je blbost a ty se zase ptáš co na jihu. Jih stojí za starou belu. Zůstan na severu a odskoč si do toho středu, jak ti radí.  Pokud se teda neobejdeš bez fotečky z tunelů a komerčního výletu po Mekongu :))
0 Citovat

Ahoj, Hoi An je tak na podvečerní a večerní procházku ve starém městě, které je pěkně nasvícené lampióny. Kdybyste chtěli na šnorchlování, je tam možnost výletu na Cham Islands s CK nebo individuálně (já nebyl, teplota vody v únoru ale asi jen kolem 24°C). Hoi An je na mě dost turistický a jel jsem tam jen na skútru z Danangu, kde jsem měl po pár dnech v Hue základnu, na odpolední a večerní výlet se zastávkou v Marble Mountains (jeskyně trochu jako chrám, kde se dá vystoupit po strmém schodišti dírou ve stropě na vyhlídku, stojí určitě za to).

Kdybyste měli v Danangu více času, tak kromě hezké pláže, kde jste ubytovaní v moderním městě kousek od ní, je pěkný výlet na skútru na polostrov Son Tra, kde můžete vidět vzácné langury duk (jedny z nejkrásnějších opic) buď na krátkém treku údolím v rezervaci bez průvodce (je třeba mít štěstí) nebo přímo z úzké silnice ke starému fíkovníku v nejvýchodnější části poloostrova, kde by pozdě odpoledne mohli být vidět snadněji. Je tam cestou i krásná vysoká socha Bódhisattvy.

Já jsem na jihu nebyl a ani mě moc neláká (snad kromě Phu Quoc, i když k tomu jsou i někdy výhrady), ale jestli chceš vidět tunely a když tam stejně přiletíte, tak tam klidně jdi. Phu Quoc na necelé 2 dny by mě osobně za ty lety nestál, ale chápu, že to pro někoho smysl má, když není čas (a v únoru tam bude aspoň teplo, i když Danang může mít teploty kolem 30). Doporučuju buď ten týden na Ha Giang a Cat Ba a pak týden na střed nebo si sever prodloužit o Ninh Binh (min. 2 dny včetně cesty z Cat Ba, což by bylo celkem min. 8 dní na sever) a pak jet z Ninh Binh nočním vlakem do Hue (je třeba rezervace), čímž se vyhnete příšerné dopravě v Hanoji (cestou do Ha Giang to stačí). Do HCM se můžete vrátit z Danangu (lze i vlakem či lůžkovým busem).

0 Citovat

Počítej, že jen do Ha Giang z Hanoje pojedeš autobusem minimálně 8 hodin. Cesta je opravdu pomalá, neustále se někde zastavuje. Na prozkoumání Ha Giang doporučuji alespoň 3 dny a více.  Je to nádherná oblast, ještě taková  nezkažená. Určitě by bylo škoda, tuhle oblast neprozkoumat pořádně. Doporučuji půjčit motorku v Ha Giang motorbike Rental(naproti autobusovému nádraží). Má to velice ochotný kluk s dobrou angličtinou. Dal mi mapu s cestou a spoustu tipů kam se podívat. Osobně bych ti doporučil přejet nejdříve do Ninh binh a poté až na ostrov Cat ba. Co dělat v Ninh Binh najdeš v každém průvodci, ale já bych ti doporučil Bai Dinh Pagodu. Na ostrově Cat ba je nejlepší výlet lodí. Stal mě asi 12 dolarů a v ceně bylo jídlo a půjčení kajaku a výlet se dá koupit opravdu na každém rohu. 

Jinak Vietnam je opravdu nádherná země a nejlépe ji poznáš na motorce a stačí vyjet skoro kamkoliv. Upřímně pro mě bylo lepší si sednou někde na kopci a čumět do dálky než jít na nějakou vyhlášenou památku. Kde to je stejně většinou jen jeden velký scam. 


A jinak musím uznat, že přiletět do HCM potom jet na nejsevernější místo Vietnamu a z něho se zase snažit dostat na ostrov Phu Quoc je teda fakt kravina :-) ale zase toho uvidíš hodně, že jo? nebo ne? :-)


0 Citovat

Letím s 16letou dcerou v dubnu. Část tripu mám naplánován takto  12.4. ráno z Hanoie do  Ha Longu = tam být  2dny a 13.4. večer z Hai Phongu nočním busem do Ha Giang (tam si asi půjčit auto s řidičem = ani já ani dcera nemáme řidičák na motorku) a 3 až 3,5 dne jezdit Ha Giang Loop s příjezdem do Ha Giang 16.4. večer anebo 17.4. dopoledne a pak busem do Hanoie.  Můžete mi poradit jak nejlépe odladit ty 2dny v Ha Long? Jak si rozdělit Ha Giang Loop na 3dny = kde přenocovat? (Yen Minh + Meo Vac?). A ještě dotaz na stopover v Pekingu, kde máme cca 20h a zajištěn transit hotel = transitní vízum. Chci dceři ukázat The Great Wall.  Prý jsou 2 místa, které se dají stihnout (ale vždy pouze jen jedno). Máte nějaké doporučení na zajištění tohoto tripu??? Na jednom místě jsem již byl během OH v Pekingu, ale nevím, které to bylo.

0 Citovat

za 20 hodin to kludne stihnete aj lowcostovo vlakom, len pozor od konca roku vlaky nepremavaju z Beijing North ale z novej Beijing Huangtudian station

Tu je navod  ako ist na mur do Badalingu:)

https://www.tour-beijing.com/blo...l-by-train

tu je navod ako najst tu stanicu :D

http://en.trackingchina.com/2016...1101-2219/

0 Citovat

Badaling se dá i autobusem, pokud se nemýlím, tak někdy v poledne už jsme byli zpět v Pekingu. No asi si to raději vykopíruji ze svého blogu, už je to pár let, takže: "Odjížděli jsme z autobusového nádraží poblíž Deshengmen brzy ráno a cesta do Badalingu, tedy nejznámějšímu úseku zdi, trvala asi hodinu a stála 4,8 yuanu, bez karty na MHD pak 12 yuanů (a to je ten důvod, proč kartu pořizovat). Dá se jet i na jiný úsek, například Mutianyu, který je údajně hezčí a není tam tolik turistů. Na zdi jsme strávili asi tři hodiny" + "Téměř po celém Pekingu nám všichni nabízeli různé zájezdy k této nejznámější čínské památce s cenou okolo 300 yuanů"

0 Citovat

Jardaxxx napsal(a):

Letím s 16letou dcerou v dubnu. Část tripu mám naplánován takto  12.4. ráno z Hanoie do  Ha Longu = tam být  2dny a 13.4. večer z Hai Phongu nočním busem do Ha Giang (tam si asi půjčit auto s řidičem = ani já ani dcera nemáme řidičák na motorku) a 3 až 3,5 dne jezdit Ha Giang Loop s příjezdem do Ha Giang 16.4. večer anebo 17.4. dopoledne a pak busem do Hanoie.  Můžete mi poradit jak nejlépe odladit ty 2dny v Ha Long? Jak si rozdělit Ha Giang Loop na 3dny = kde přenocovat? (Yen Minh + Meo Vac?).

Jako do Ha Long City? To určitě ne viz https://www.tripadvisor.com/Show...vince.html

Buď si udělejte snadný 2-denní výlet s CK z Hanoje jako většina turistů nebo sami o něco složitější, ale mnohem lepší a levnější s přespáním na ostrově Cat Ba a lodním 1-denním výletem 2. den (nevím, kdy odjíždí večer bus do Ha GIang, ale asi to stíháte). Po ubytování můžete buď jít pěšky kratší okruh na východ na pláže a podél skalnatého pobřeží a pak na vyhlídku nad městem na západ slunce nebo si zaplaťte taxi do NP a jděte odpoledne na párhodinový trek na vyhlídku na skále přes prales se snadnou cestou kromě strmějšího závěru (taxi počká, šlo by i busem, ale moc často nejezdí, tak nevím, jak s pozdějším návratem). Myslím, že budete rádi, když se rozhodnete na Cat Ba pro 3 dny.

Když nechcete na Ha Giang Loop na motorce (běžnější je i na motorce s řidičem tj. 2 motorky pro vás než auto s řidičem, ale asi to je možné, i když spíš bych se zeptal na turistický minivan), zvažte jet busem do Dong Van. Tam přespíte 2 noci, seženete si řidiče taxi nebo 2 na motorce, kteří s vámi projedou nejhezčí úsek do Meo Vac a případně i na nejsevernější místo. Oboje tam i zpět je celkem 100 km. Jinak nechte místa, kde spát, na doporučení řidiče. Myslím, že Yen Minh je moc brzo. Spíše asi Dong Van, což je největší centrum, pak odbočka na sever a zpět a Meo Vac.

0 Citovat

Chlapi,dík za Peking.

Libore, asi chci zvolit Ha Long ne s cestovkou. Našel jsem tuším vlak a anebo bus do Hai Phong.  Do Cat Ba se dostanu jen lodí anebo jaký je nejlepší způsob dopravy? V Cat Ba bych chtěl udělat 1denní výlet do Bai Tu Long Bay a pak zpět do Hai Phong. Bus odjíždí v 18h. Stíhám to? Dá se výlet lodí koupit až v Cat Ba den předem?.

A co se týče auta s řidičem na na Ha Giang Loop, tak to vychází levněji, než 2x motorka s řidičem. Samozřejmě, kdyby nás bylo více (7seats car), tak je to ještě cenově úplně jinak.

0 Citovat

Já jsem tam nejel z Hanoje, ale určitě bude přímý bus z Hanoje s krátkým trajektem, za kterým se přestoupí na jiný bus přes ostrov do města Cat Ba, jako jsem to měl ve směru na Ninh Binh. To budou nabízet asi všude na jedné jízdence. Je možné je do Hai Phong, pak taxíkem nebo MHD busem k trajektu a drahou rychlou lodí až do města Cat Ba (tak jsem jel cestou z Ha Giang).

Autobus do Ha Giang se dá koupit na jednom lístku z Cat Ba a pokud by odjížděl v 18 h. či později, stihnete to a bude to lepší. Odjíždět v 18 h. z Hai Phong by nebylo příjemné, protože pak budete kolem 2 nebo 3 h. v Ha Giang a pokud vás nenechají dospat v busu, budete nevyspalí. Někdy se i lidi ubytují a dospí v hotelu, jsou tam na to zvyklí. Výlet lodí končí kolem 17 h., i když pokud je to v Ha Long Bay, dá se zajistit i zkrácený výlet. Bai Tu Long Bay je dál a 1-denní výlety tam nejsou tak běžné jako do Ha Long, tak nevím jistě, jak se dá sehnat, i když ve Vietnamu je většinou kapacit dost. Do Ha Long Bay ale když tak určitě seženete 1 den předem a scenérie je identická. Lodí tam loni v říjnu zas tak moc nebylo, na pláži jsem byl při jedné zastávce i sám, když jsem plaval o 100 metrů dál než ostatní. Rozdíly viz tady:

http://www.vietnamista.cz/produc...i-tu-long/

0 Citovat

Ahoj,


posílám update k proběhlému tripu :)


Nakonec to dopadlo takto:


8.2: Arrival to Sai Gon > Hanoi by plane > Accomodation > Sightseeing

9.2: Hanoi sightseeing

10.2: Hanoi > Yên bái > Nghia Lo (morning train)

11.2: Nghia Lo > Mu Cang Chai > Nghia Lo (motorbike)

12.2: Nghia Lo > Hanoi (night rain)

13.2: Hanoi > Nihn Bihn > Hanoi (morning train)

14.2: Hanoi > Halong bay > Hanoi

15.2: Hanoi free day

16.2: Hanoi > DaNang (morning by plane) > Thọ Quang island

17.2: Danang > My Son > Hoi An

18.2: Danang > Hoi An > Danang beach

19.2: Danang > Sai Gon (by plane)

20.2: Sai Gon sightseeing

21.2: Sai Gon > Mekong > Saigon

22.2: Sai Gon departure


Kompletní itinerář (+-) s cenami a konkrétními místy co jsme navštívili najdete zde:

https://docs.google.com/spreadsh...sp=sharing

Finální cena nezahrnuje jídlo ani nákupy. Cena je za 1 osobu. Takže brát v potaz. Pár fotek v příloze.


Snad to někomu pomůže.


dsc02037.jpg
dsc02221.jpg
dsc02275.jpg
dsc02352.jpg
dsc02368.jpg
dsc02384.jpg
dsc02607.jpg
dsc02628.jpg
dsc02702.jpg
dsc02743.jpg
dsc02795.jpg
dsc02821.jpg
dsc02871.jpg
dsc02909.jpg
dsc02952.jpg
dsc03002.jpg
dsc03089.jpg

0 Citovat

byl ten jednodenní výlet k Mekongu dostačující? Nestrávili jste na cestě pomalu víc času než na místě?

0 Citovat

osobně bych jel na mekong 2 dny 1 noc na plovoucí markety.  Tohle bylo dostačující, ale příště bych vzal ten s přenocováním. Výlet chtěla přítelkyně, mě se to moc nelíbilo :)

0
14 reakcí