Zakládám nové vlákno pro pivní turisty, notorické pivaře i příležitostné alkoholiky. Osobně na každé cestě procházím pivovary či většinu podniků s rukodělným ( craft ) pivem.Pokud budu vědět rád poradím jestli bude mít někdo zájem ;)https://drive.google.com/open?id...sp=sharing .

Cestuj pivně

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

Dobré vědět... Já zatím, co jsem měl z mělnických vín měl, nestálo za nic. I když lepší než karlštejnská:-)


0 Citovat

Je jich tam víc, včetně dvou Lobkowiczkych relativně velkých výrobců. Od těch jsem vzal vzorky na ochutnání taky, ale moc od toho nečekám. Toho Krause mi právě doporucovalo víc lidí. 

0 Citovat

matej15 napsal(a):

Tak si odpovím sám, v pátek u Krause zakoupen celý karton různých vín a tedy z těch, co jsem zatím ochutnal jsem nadšený. Minimálně stejně dobrá jako ta, co jsem měl z Vinařství pod Radobylem. Kdo to tedy nemá do Mělníka daleko a chtěl by podpořit lokálního malého vinaře, tak určitě doporučuji. Ceny krásné od 95 do 180 Kč za většinu sortimentu v lahvích. Stáčené víno za 65 Kč litr. Oficiální otviračka je sice jen ve všední dny do 17:00, ale jelikož tam majitelé přímo žijí, tak není problém koupit ani o víkendu nebo večer, případně se stačí domluvit po telefonu. Jsou rádi za každou prodanou láhev, když teď nemají odbyt do restaurací. 

Celkem jsem teď propadl vínům z Čech, které jsem objevil jen díky karanténě a výletům po okolí. Chutnají jinak než ty moravský, navíc je mohu zakoupit přímo u zdroje. V ČR se jen 4% vín vyrobí v Čechách a zbylých 96% na Moravě. 

Díky za tip, do Mělníka to mám, co by kamenem dohodil :)

0 Citovat

Mimochodom existuje i vínová verze zachranpivo.cz:

https://www.tosivypijeme.cz/

0 Citovat

Když už se tady nedá inspirovat ohledně letenek (teď), tak alespoň ohledně piv. 

Při cestě po D5 jsem odbočil v Rudné a nakoupil degustační vzorky v Parovaru. "Obsluha" ochotná a přátelská, chuť všech piv lehce nadprůměrná, za tu odbočku to rozhodně stálo. Děkuji místním znalcům za tip.

0 Citovat

No za mne teda parovar hodne klesl. Vari ted furt jen z tech chmelu z zateckeho experimentalniho institutu a vysledek stoji za prd. Jejich ikony jako Jokr, Belma nebo Hastrman uz tam nekoupis. Zachranuje to Shakal, ale pro jeden druh piva se mi tam uz nechce jezdit. Ani Stanek v Trebonicich ted nema zadnou hitovku. Cekam, az mu dozraje dalsi varka

0 Citovat

tak ja vcera nakupoval u nas v Topolskem pivovaru. Venceslav IPL a jeste jakesi polotmave. Chutove mne to nesedlo vubec, cenove skoro 2kila za plastovou  dvoulitrovku je trosku ulet. Nedoporucuji.

0 Citovat

Daniel napsal(a):

tak ja vcera nakupoval u nas v Topolskem pivovaru. Venceslav IPL a jeste jakesi polotmave. Chutove mne to nesedlo vubec, cenove skoro 2kila za plastovou  dvoulitrovku je trosku ulet. Nedoporucuji.

Pravda pravda. Chut nic moc a cena úlet. To Jarosov je za půlku a chuťove lepší :-)

0 Citovat

Pivovar Matuška slaví 11 let U dvou kohoutů 20. - 21.6.2020.

15 piv od Matušky na čepu, jako host Pivovar Zichovec.


Ještě k tomu Parovaru: jako nejzajímavější mi přišlo právě to pivo z experimentálního chmele, ale jako celek (ochutnány 4 druhy) to bylo jenom mírně nadprůměrné, tj. zajížďku tam nejspíš znovu neudělám.

0 Citovat

Liptovar na brehu Liptovskej Mary


img-20200624-184754.jpg
img-20200624-182257.jpg
img-20200624-181903.jpg

0 Citovat

To je nějaká nová pobočka? Byl jsem v tom v centru Mikuláše a pivo teda nic moc za ty prachy. Ale už je to dávno, tak se možná zlepšili. :-D

0 Citovat

Za mna naj na SVK lokálny pivovar ERB v Banskej Štiavnici


erb.jpg

0 Citovat

matej15 napsal(a):

To je nějaká nová pobočka? Byl jsem v tom v centru Mikuláše a pivo teda nic moc za ty prachy. Ale už je to dávno, tak se možná zlepšili. :-D


Koliba Greta pri Liptovskej Mare, pekné miesto, 


@Mig21 - ten erb mi príde trochu hype po tých rokoch, ale podnik dobrý



0 Citovat

Trosku nepodareny experiment pre mna.

Chutovo hruza ale pozitivum, ze po nom jedlo chuti o level lepsie :)


img-20200805-181647.jpg

0 Citovat

Tak je to pšenice, to by neměl být až zas taký experiment.

Mohla být kyselá, to by bylo špatně, jinak bych čekal hladkou chuť spíš do sladka.

Nicméně flám je nový a ještě jsem od nich nic neměl, ani nečetl moc feedback, samotného mě to zajímá a rád bych na to zašel, kde si to zkusil?

0 Citovat

Tak ona to je nakuřovaná pšenice, což je tedy dost specifický styl a ne každému to chutná. V Česku to prakticky nikdo neděla. 

0 Citovat

Normalna psenica je ok, len toto bolo udene.

Chut naozaj ako udeny syr. 

Pivko bude dnes pouzite ako podlievka pod rebra :)

Bola to moja chyba, bo som si vypytal len dvanastku a nezistoval zlozenie.

Pil som to v martine, maju aj par capovanych druhov, potom flaskove sklo a flaskovy plast.

Tato moja 1.5l udeneho stala 5.5€

Česká hospoda & Flámmovňa

Česká hospoda & Flámmovňa Ul. 29. ahttps://maps.app.goo.gl/wDdKhUYFb7MrjAAQ8


0 Citovat

Dalsie pivko co som skusal na mini tour de slovakia bolo z pivovaru ursus v ruzomberku.

Dvanastka chutila ale 2.9€ bolo dost za pollitrak

Koliba Richtárka

Čremošná 8684, 034 06 Ružomberok

https://maps.app.goo.gl/BRDVM6At6oPCYKwW8

0 Citovat

Že byla nakurovana jsem si nevšiml, pak chápu že to nemuselo sednout. 😉

0 Citovat

V tom Flamme v Rajeckych Tepliciach som sa par krat stavil a nakupil pivka co mali vtedy navarene (celkom aj experimentuju asi, vid to udene psenicne alebo na vianoce mali nejake tmave so skoricou a klincekmi=chutilo ako pernik :)) a  povedal by som ze pre mna tak pol na pol to vyslo co sa tyka pomeru dobrych kuskov a priemernych/divnych. Ale zase teraz naposledy som tam bral nejaky summer ale, 1,5l za 5,39e myslim, co je dost pohode cena

Co sa tu este davnejsie spominal Liptovar, tak teraz som videl ze v sieti potravin Malina ich zacali predavat, nejakych 5-6 druhov mavaju a tiez celkom pohode niektore (Beer Force One alebo Sea Beer mi vyslovene chutili) za cenu okolo 4,30e za liter myslim

0 Citovat

cez vikend som sa dozvedel ze Kout skoncil .. velka skoda

0 Citovat

Tak asi opět provětráme ta vlákna z první Covidové vlny...

Dávám tip na skvělá piva, podle mě (a LukasAK) svrchňáky s nejlepším poměrem chuť/cena, co jsem u nás momentálně pil. Pivovar Malý Janek v Jincích. Dělají i každý týden rozvoz na Dobříšsko, Příbramsko a Berounsko. Nejblíže k Praze do Loděnic. Jinak skvělý tip na výlet, dá se do vojenského prostoru Brdy, třeba na Valdek, nebo na druhou stranu na Plešivec, Záskalskou, do do noční můry mého dětství Mrtníku:-) A kdo se nebojí, u Janka funguje pořád restaurace, kde výtečně vaří. Nikoho nenabádám, vstup na vlastní nebezpečí;-)


1611427908154.jpg
img-20210114-wa0020.jpg
1611427955598.jpg

0 Citovat

příspěvek roku 2021, díky za něj!

0 Citovat

Potvrzuji Caliho slova. Za cenu Plzne z marketu tam maji fakt super pivka. Jen s cenou Evita IPA prestrelili (210,-/1,5l), bohuzel i za tu cenu to pivo stoji, fakt bozi IPA. Ale kdo mi v Parovaru vykoupi Milk Shake NEIPA, toho exemplarne potrestam!!!😉

0 Citovat

Na piva z Malého Janka jezdím už déle než rok na Chodov Praha 11, kde mají Pivnici U bazénu, toho času v rekonstrukci, s nabídkou nejméně 10 piv na čepu, např. Cvikov, Přeštice, apod. Nejvíc mi chutná jejich 13´ Shy, servírka jí říká Stydlivka, nebo polotmavá 13´ Amberlinn je výborná. Desítka je tak nějak normální, neurazí, nenadchne, prostě dobré pivo. 

0