Zakládám nové vlákno pro pivní turisty, notorické pivaře i příležitostné alkoholiky. Osobně na každé cestě procházím pivovary či většinu podniků s rukodělným ( craft ) pivem.Pokud budu vědět rád poradím jestli bude mít někdo zájem ;)https://drive.google.com/open?id...sp=sharing .

Cestuj pivně

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

AD ty Budějce.

Loni jsme objevil Žíznivou gumovku a když jsem v ČB tak už jinam nepůjdu. Navíc je v centru.

Krajinská je fajn na jídlo a jeden kousek k tomu ale pivo je tam nuda.

0 Citovat

Vypadá to gut. V září vyzkouším. Něco pivního v Palermu, Catanii nebo okolo nemáš?

edit: To byla reakce na to Trapani, já ten poslední post neviděl:-) Abych zase nedostal důtku, že do postu o Budějkách tahám Catanii.

0 Citovat

Ještě k tomu Trapani. Fajn se sedělo v I Due Mori na Corsu V. Emanuele. Sice spíš takové bistro a malým výčepem ale když máš rád pivo a Arancini tak víc nepotřebuješ.

Palermo nic moc. Pamatuju si akorát Luppolo l'Ottavo Nano ale ta nabídka byla tehdy slabší.

V Catanii určitě doporučuju navštívit Mosaik . Vede to tam Fabio s Dorotkou a kromě super výběru piv je tam i příjemná atmosféra. Oba tomu rozumí a mají i docela nacestováno. Naposledy mě ta hospoda málem rozvedla :)

Čemu se naopak vyhnout je Sikaru Beerstro v Syrakuzách. Tam byly piva vyloženě špatně ošetřené a obsluha to měla úplně na háku. No a než lemtat zkyslé vodu z hadru za 8€ to radši messinu a Arancino :)

Užij si Sicílii. To je úplná srdcovka.

0 Citovat

Kerkyra -> Iznogood bar

0 Citovat

Uvitam tip kde zmocit pivny jazycek v kaunase a villniuse :)

Vdaka

0 Citovat

Rumunské Jasy doporučuji Beraria Veche (Starý Pivovar):

https://www.jidlonacestach.cz/re...eche-jasy/

Ochutnali jsme tam točený Bucur, tripple Sapte Coline. Několikrát jsme se vrátili, skvěle tam vaří. Jinde pak točenou Capra Noastra (řemeslné pivo přímo z Jasy). Rumuni jsou v konzumaci piva 4. v Evropě :-D

0 Citovat

V bulharské Varně doporučuji pivní bar Key:
https://www.jidlonacestach.cz/pi...key-varna/
Široká nabídka nejen místních piv, ale i zahraničních (Guinness) a dokonce i českých (v době mojí návštěvy Starobrno). Na čepu až 26 druhů.
Hlavně ale nabízí degustační sadu, kdy je možné ochutnat víc piv v menším objemu, ta vyjde na cca 260 Kč.

0 Citovat

K degustační sadě v předchozím příspěvku: doporučuji zkusit degustační pivní prkénko v minipivovaru U Černého medvěda v Jablonném n. Orlicí. Vyzkoušeno loni, ale předpokládám že nabízejí stále.

0 Citovat

Twe, ve Varně pít Starobrno... Marně přemýšlím o situaci, která by pivaře k tomu vedla😀

4 Citovat

Jj 😀

0 Citovat

Po nekonečné sérii nealko piv v Íránu bych si dal i Jihlavského Ježka i za kilo :-)

0 Citovat

Opět oživím toto skomírající vlákno. Kišiněv je ideální pařící destinace, kde kromě místního skvělého vína a divinu(místního koňaku)  je i spousta výborného piva.  Nemyslím místní Chisinau nebo Kozla, vyráběného v Rumunsku atd., ale toho z místních řemeslných pivovarů. Ideálních míst na ochutnání je více, já doporučuji jednoznačně Craft Baza, resp. jejich provozovnu v centru. Tady je vše v harmonii, skvělá piva, obsluha i jídlo, navíc je to dost velká, vždy bude místo. 

Špatný není (a cizinci bývá preferovaný)  Taproom 27, který má pěkný interier. Řada piv stejných jako Craft Baza, ale bylo hůře ošetřované i výběr jídla menší, kuchyně to v 10 zapíchne. Oproti tomu v Craft Baza jsme onehdá s Niemandosem jedli snad v 1h v noci po návratu z Oděsy. A třeba minulý týden žebra byla absolutně luxusní.

Zejména mladými je hodně doporučovaný i navštěvovaný Vdrovapub, ale je dost malý, není to vyloženě na pivo, které tam nebylo ani nic moc. Ale podnik fajn.

 


img-20230210-193134.jpg
img-20230210-193832.jpg
img-20230209-210132.jpg
img-20230211-200334.jpg

2 Citovat

Radost zavzpomínat. Snad si to Cali už  příští rok zase zopáknem. Už kvůli tomu salonku na letišti, na který jsme posledně měli trestuhodně málo času 😀.Jen ten most v Zatoce  pořád ostřelují, tak budeme muset plavat, nebo dát zavděk jen té dobrotě v Oděse. Jak se to pivko jmenovalo si už nevzpomínám, ale pořád ho cítím na jazyku. Ale ty jistě ano 😉

0 Citovat

Milky IPA od First Dnipro Brewery v Trubadur. Úplně mně zvlhly oči;-)


milky1.jpg

0 Citovat

😀

0 Citovat

Protože tu toto moje oblíbené vlákno skomírá a některým i leží v žaludku, rozhodl jsem se s laskavým svolením autora vlákna jej pod stejným názvem rozvinout do budoucna na osobním blogu https://www.cestujpivne.cz/

Tedy žádná konkurence CL, ale prostě blog o cestování a pivu na cestách:-) Třeba někoho zaujme a přispěje svými podněty a tipy. Tak až se k tomu dokopu. Dej Bůh štěstí!

 

 

 

2 Citovat

za mě je cestuj pivně blbost když u nás máme naprosto nejlepší pivo. Já jsem teda ortodoxní Prazdroj a nepodlehl jsem módě malých pivovarů :)

V Evropě mi přijde,, z toho co jsem navštívil, že pivo umí jen Portugalci. Sagres nebo Super Bock se pít dají. A i ho mají za dobrou cenu, minimálně v Lisabonu a v Algarve.

Je pravda, že pitelný mi přišel i Oboloň na Ukrajině ale když ono tam nic jinýho nebylo :)

1 Citovat

Vidíš, a mně třeba klasická Plzeň moc nechutná.  Anebo jsem měl vždycky smůlu na blbou hospodu. Musím to někdy zkusit přímo u zdroje.

0 Citovat

@bugr - pro tebe ten blog asi moc nebude, no;-)

0 Citovat

otázka jestli to pro mě není, na pivo chodím všude v cizině. jen to prostě není  na co jsem zvyklý. Naštěstí moje oblíbené Španělsko, Portugalsko jsou země, kde ta pivní kultura docela funguje. Škoda, že už na Madeiře není Coral beer.. To samé Filipíny, San Miguel se dá. Akorát tam narazit na točený je obrovský problém, mám pocit, že jsem ho tam zažil jen jednou v nějakém turistickém rezortu.
Pro domácí je pivo moc drahý.

Jinak pro ty kdo nebyli v Bibione, je tam v centru hospoda kde mají točený Prazdroj ale ta holka za pípou to totálně rozbila, ona se snažila zničit tomu pivu říz. Prostě z toho vyháněla bublinky až jsme jí museli seřvat :))

0 Citovat

No vidíš, toto je nálevna v Cebu s točeným San Miguel, samozřejmě moje foto... A od toho ten blog právě je;-)

 


beer-cebu.jpg

0 Citovat

Jasně, CEBU to je moderní město :) Já se pohyboval pokaždý většinou po venkově, v Cebu jsem bohužel jen přespal. Moje žena je z hrozný prdele a tam jsem rád za plechovku ve stánku a led.

0 Citovat

Konecne volaco zaujimave. Hned si to davam do oblubenych poloziek

0 Citovat

Včera jsem cestoval do Kunovic, abych s Bičem božím otestoval produkty nového sládka v pivovaru Rotor. Přistoupili jsme k tomu zodpovědně a během čtyřhodinové degustace jsme došli k závěru, že svrchňáky se výrazně zhoršily a obzvláště naše preferovaná Neipa. Jinak pozdravuju Padrina do Indonésie a posilám vzkaz: “Padrino, vyhni se varanům a sopkám, jinak bude tvůj seznam zranění na této tvé cestě již kompletní”. 

0 Citovat

Tak jsem zkusil místní pivo v Gruzii🙂 Jinak překvapilo mě, že zde asi frčí více na Staropramenu 😁 Ten snad mají všude vystavený 


df95d1b4-b9af-4d99-9d75-2aadd01a9ffb.jpeg

0