Ahoj, chtěl bych se zeptat spíše teoreticky, když jsem ztratil novou kreditku, kterou jsem nestihnul  aktivovat nebo třeba jen prošlou, kdybych ztratil, nemůže to někdo zneužít na např na bookingu, že na mé jméno objedná 100 hotelů s poplatkem za zrušení rezervace atd ? Resp. otázka je také ta, jakým způsobem pak nějaký hotel vymáhá ztráty po někom, za zrušené rezervace atd v případě, že tam člověk zadal prostě kreditu s něčím jménem,zadním pinem, atd..at uz proslou nebo platnou atd ? .

Ztracená kreditka + booking.com

Založil(a) ve fóru Vyhledávače hotelů

5 reakcí

Ahoj, chtěl bych se zeptat spíše teoreticky, když jsem ztratil novou kreditku, kterou jsem nestihnul  aktivovat nebo třeba jen prošlou, kdybych ztratil, nemůže to někdo zneužít na např na bookingu, že na mé jméno objedná 100 hotelů s poplatkem za zrušení rezervace atd ? Resp. otázka je také ta, jakým způsobem pak nějaký hotel vymáhá ztráty po někom, za zrušené rezervace atd v případě, že tam člověk zadal prostě kreditu s něčím jménem,zadním pinem, atd..at uz proslou nebo platnou atd ?

0

Na neaktivovanou kartu by nic rezervovat sice jít nemělo, ale i tak zavolej na banku a oznam ji co nejdříve ztrátu. Pošlou novou. Jakékoliv rezervace po oznámení ztráty jdou pak navrub banky. Většinou si hotely tu kartu ověřují rezervováním nižší částky nebo 0 Kč. Když neprojde, rezervace je zrušena.

0 Citovat

Hanry, zacinas s novym biznisom?:))

0 Citovat

Michal: diky a co treba u tech typu rezervaci, kde hotely obecne z kreditky nic nestahujou/neposilaji/neoveruji a nekdo zkratka na me jmeno muze udelat naky bordel? Uz jsem zadal o novou atd, ale zajima me ten princip, podle ceho to pak muzou vymahat ty ztraty, treba i ty hotely , ktere nechteji ani kreditku jako zaruku atd.


Tonic: jj sem majitel hotelu a potrebuju na cizi kreditky delat a zaroven  rusit  zavazne rezervace, abych si stahl cash od lidi :D



0 Citovat

jasne ze sa da vymahat aj ked je karta zrusena - existuje k nej tzv. kartovy ucet, takze aj ked pouzijes povedzme kartu den pred expiraciou a potom povedzme pozicovna bude chciet nauctovat pokutu, dokazu to strhnut z novej karty. Podobne funguje aj refund.

0 Citovat

Troufam si rict, ze to je trochu jinak. Rozhodujici je datum autorizace, tedy zda v tom okamziku byla karta aktivni a s limitem. A i kdyz karta nebude aktivni (at uz pozbytim platnosti nebo ze ji zablokujes) nebo si upravis limit pro transakce kartou pres internet, bude to k nicemu.

Novy kus plastu s tim nema nic spolecneho.


Pokud byl pokus o strzeni v okamziku, kdy jeste nebo uz nebyla karta aktivni, tak by mel byt klient chranenej..

0
5 reakcí