Ahoj,v létě letím do Kyjeva s tím, že zpět do ČR se vracím busem ze Lvova. Na celou dovolenou mám 16 dní, což znamená 14 dní čistého času na Ukrajině. Rozhoduji se mezi dvěma variantami cest. První variantou je projet pouze západní Ukrajinu od Kyjeva po Lvov bez nějakých větších zajížděk a druhou variantou je navštívit i Odessu za cenu dvou dlouhých přejezdů. Poradil by někdo, zda je v tomto případě Odessa "must see", nebo se mám raději soustředit pouze na západ Ukrajiny?Díky všem cestovatelům za rady.Honza .

Ukrajina - 14 dní od Kyjeva po Lvov

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

8 reakcí

Ahoj,

v létě letím do Kyjeva s tím, že zpět do ČR se vracím busem ze Lvova. Na celou dovolenou mám 16 dní, což znamená 14 dní čistého času na Ukrajině. Rozhoduji se mezi dvěma variantami cest. První variantou je projet pouze západní Ukrajinu od Kyjeva po Lvov bez nějakých větších zajížděk a druhou variantou je navštívit i Odessu za cenu dvou dlouhých přejezdů. Poradil by někdo, zda je v tomto případě Odessa "must see", nebo se mám raději soustředit pouze na západ Ukrajiny?

Díky všem cestovatelům za rady.

Honza

0

Ahoj, v Odesse jsem nebyl a tak nedokážu zodpovědět tu hlavní otázku, nicméně za sebe mohu říct, že v Kyjevě a Lvově bych osobně dokázal strávit i víc času, než 14 dní. Zvlášť pokud máš v plánu celodenní výlety jako třeba Černobyl, to taky sebere nějaký čas. Osobně bych si do Odessy zajel jindy.

0 Citovat

tak od kyjeva po lvov tam toho extra mimo mieste nie je. keby som siel prvy krat na ukrajinu a mal dva tyzdne tak letim teda do Kyjeva, tam 2-3 dni, na jeden den tam mozes supnut aj Cernobyl, presun vlakom do Odesy (nocny - takze nic nestratis), tam par dni chill na plazi a potom opat nocny vlak do Lvova, alebo to poriahnut az do Volovca a na par dni si dat karpaty. a potom odtial do Lvova a domov. osobne by mi bolo luto stravit 2 tyzdne v lete len po mestach.

0 Citovat

Oděsa je hodinovej let z Kyjeva, pokud vyloženě nemáš problém s létaním, tak bych určitě Oděsu do programu na 2-3 dny zařadil.

0 Citovat

ja myslim, ze tie nocne vlaky riesia vela problemov:)

0 Citovat

tonic napsal(a):

ja myslim, ze tie nocne vlaky riesia vela problemov:)

To si nemyslím, to vím. :) Dokonce jsou pohodlnější než ty běloruské, což jsem ani nečekal... A taky mají Ukrajinské dráhy překvapivě i mobilní aplikaci.

V Oděse jsou nejdelší katakomby na světě. I ten kousíček, který člověk projde s průvodcem, je dost zajímavý.

Pláže jsou celkem fajn, mají tam i lanovku (která by asi žádnou bezpečnostní euronormu nesplnila 😂)
Tržnice Privoz je docela velká а zajímavá. Muzeum pašeráctví je sice docela malé, ale taky zajímavé.
Na ubytování můžu doporučit Hotel Tsentralny/Tsentralnaya, případně blízko letiště levný hostel Mnogoborets.
Cirkus nebo delfinárium by taky mohly být zajímavé, ale ty jsem nestihl.
Na půl cesty mezi Kyjevem a Oděsou je muzeum-raketová základna.
Z Oděsy to navíc není daleko do Moldávie...

0 Citovat

Mezi Lvovem a Kyjevem  fakt nic není, co by tam lákalo zůstat déle... Jediné co mě tam zaujalo byly craft pivovary v Rivne a Žitomiru a fajn restaurace v pivovarech.

Oděsa, souhlas, tam je co dělat 14 dnů  a pokud by se omrzela, tak zvláště v červenci bych sednul na vlak a jel směrem Zatoka, kde je fajn koupání, dá se zajet na jednodenní výlety do Belgorodu, Šabo atd.

Katakomby v Oděse je nutnost, kdo tam nebyl, nebyl v Oděse. Líbilo se nám Muzeum obránců Oděsy.

Co je můj osobní tip (pro znalce typ) je Mikolajev a hlavně Cherson. Tam se dá dojet z Oděsy maršrutkou a zvláště Cherson je super s řadou turistických zajímavostí v přímém okolí.

0 Citovat

Za Chersonem jsou ta růžová jezera. V Záporoží by zase někoho mohlo zaujmout letecké muzeum.

0 Citovat

Tak za Chersonem je také poušť, step, kaňon. V jedné restauraci jsme potkali lidi z ambasády z Kyjeva a ti byli nadšení, jak na relativně malém prostoru tam je rozmanitá příroda.

0
8 reakcí