Ahoj,přemýšlím o jarním prodlouženém víkendu v Algarve. Zatím jen tak sonduju co by stálo za to vidět a co je reálné stihnout za 4 dny. Uvítám proto tipy na místa, případně itineráře jaké jste absolvovali. Plán z naší strany je kombinace měst, pobřeží (skalní útvary, výhledy ), případně nějaký kopec v Monchique.Co jsem si zatím poznačil, že stojí o tom minimálně uvažovat je Cabo de Sao Vicente, Ponta de Piedade, Praia da Marinha, Nossa Senhora da Rocha, Monchique, Lagos, Tavira, Albuferia..Samozřejmě počítám s autem na celé 4 dny. Nevím zda by ideální bylo ubytovat se na různých místech nějak po cestě nebo zůstat na jednom místě a každý den vyrážet do jiného směru. Přeci jenom celé to pobřeží má cca 200 km a třeba Faro vypadá, že leží tak nějak uprostřed :-)  .

Algarve za 4 dny - tipy na itinerář

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

9 reakcí

Ahoj,


přemýšlím o jarním prodlouženém víkendu v Algarve. Zatím jen tak sonduju co by stálo za to vidět a co je reálné stihnout za 4 dny. Uvítám proto tipy na místa, případně itineráře jaké jste absolvovali. Plán z naší strany je kombinace měst, pobřeží (skalní útvary, výhledy ), případně nějaký kopec v Monchique.


Co jsem si zatím poznačil, že stojí o tom minimálně uvažovat je Cabo de Sao Vicente, Ponta de Piedade, Praia da Marinha, Nossa Senhora da Rocha, Monchique, Lagos, Tavira, Albuferia..


Samozřejmě počítám s autem na celé 4 dny. Nevím zda by ideální bylo ubytovat se na různých místech nějak po cestě nebo zůstat na jednom místě a každý den vyrážet do jiného směru. Přeci jenom celé to pobřeží má cca 200 km a třeba Faro vypadá, že leží tak nějak uprostřed :-) 

0

Ah0j , myslim , ze nema smysl se stehovat . bydleli jsme trikrat v Albuferii , poprve jen  tam a pak  Lisabon a Porto  , dvakrat pak cele to pobrezi  az po majak  i na druhou stranu , bylo to v lete , takze  vcetne koupani  a zvladli jsme to casove  v pohode ,prilet byl vzdycky do Fara ,poprve jsme pak odletali s Porta 

Stehovanim nic moc neziskas , ty vzdalenosti nejsou zas az tak velke , to Faro skutecne jen tak vypada ze je upostred ,navic v Albuferii  je vecer zivo  i kdyz nevim , jake to tam je na jare, rekl bych,  ze taky nebudes mit  takovy trafikjam  v Portimao  a v Lagosu  ,cimz usetris cas 

Je pravda ze jsme na to meli tyden ,takze za 4 dny to budes muset  trosku zhustit  , zalezi i jak planujes let .pokud treba z Berlina nebo  Vidne  ,tak muzes byt uz ve Faru rano  a  na letisti pujcis  auto  a zvladnete Faro i Taviru vcetne  Ilha de Tavira  ferry a na vecer se pojedete ubytovat do Albuferie  ,dalsi den pak vyrazit rano  na Cabo de  Sao Vincente a pak se vracet se zastavkou v Lagosu  . Ponta de Piedade , Praia da Marinha , dalsi den pak ty hory, tam jsme ale nebyli , tak nevim  a odpoledne se pak stavit  v Portimao a Praia de Rocha ,no a ctvrty den zase podle toho odletu , nejsem si jisty jestli se to da tak poskladat, aby byl prilet  rano a navrat vecer  a aby to byl prodlouzeny vikend

Koukam ,ze jde z  Berlina  rano v  6 v patek a zpet v pondeli v 17 , takze v pohode jeste obhlidnout okoli Abuferie  a presun do Fara

0 Citovat

Tak jsem to zatím vymyslel takto:


1. den (přílet kolem 13 hod. )

  • půjčení auta, prohlídka Starého města ve Faru + pokud stíháme tak prohlídka Taviry
  • večer přesun do Albuferie kde máme základnu

2. den 

  • Cabo de Sao Vicente
  • Sagres
  • Lagos a pláže v okolí (Ponta de Piedade, Dona Ana, Camilo aj.)

3. den

  • trek po pobřeží od Praia de Carvoeiro až po Praia da Marinha. Mělo by to celkově být cca 12 km, značená stezka. Jde se kolem Benagil Cave
  • Portimao + Praia da Rocha

4. den

  • Silves
  • Monchique
  • výšlap/procházka na Mount Foia

5. den

  • Alvor a procházka po Ria de Alvor Nature Reserve. Mělo by tam být několik km, dřevěných chodníků přes duny a laguny
  • Dál co jsme nestihli v předešlých dnech, případně už jen relax někde v okolí na pláži
  • na večer přesun do Fara a vrácení auta, nocleh a brzo ráno odlet

Zatím si nejsem jistý tím druhým dnem, přijde mi tam toho na jeden den hodně, takže pokud bychom nestíhali, tak to rozdělím. Něco se přesune/vynechá.

0 Citovat

První nebo poslední den doporučuju i pláž u letiště a projít se po ní kus dál na západ (já šel 10 km až do Quarteiry). Raději ale při odlivu. Druhý den je v pohodě.

Třetí den je začátek stezky u Praia de Vale Centianes a z ní to je těch 6 km 1 směr na Praia da Marinha. Z Praia do Carvoeiro by to bylo o 2 km za 1 směr delší (tento úsek jsem nešel). Východně od Praia da Marinha a taky západně od Albufeiry jsou podobně krásné útesy, ale na rozdíl od té populární stezky minimum lidí.
0 Citovat

Díky Libore. Pláž za letištěm je v plánu hned první den po příletu :-)


Ad třetí den a začátek stezky - díky za postřeh. Možná začneme až od majáku Alfanzina. Podle mapy to vypadá, že by tam mělo být kde nechat auto.

0 Citovat

Byl jsem v lednu v Portimao 4 dny, projezdili jsme to tam až na západ a za mě naprostá nádhera. A teď řeším, že bych se tam vydal znovu a z Aara to prošel pěšky až na západ k tomu majáku jak lidi večer pozorují západ slunce.

Až do Portimao už to mám naplánovaný podél vody ale pak je průšvih. U Alvoru to obrovské ústí řeky Alvor. Nebyl jste tam někdo? Chtěl bych to zkusit projít přes most a zkrátit si to tím, že bych řeku přecházel po kolejích. Ale netuším jestli to tam není nějak zavřený a zakázaný. Takhle nějak jsem si to naklikal.

https://en.mapy.cz/s/kesapomaho

0 Citovat

Z Aara mělo být z Fara? Já šel jen 3 dny úsek Faro (letiště) - Carvoeiro (z toho Quarteira - Albufeira pro nedostatek času busem) a západně od Portimaa už jen autem a vlakem. Napadá mě, že by se to dalo vyřešit přeplaváním s využitím vodotěsného vaku.

0 Citovat

Pokud to dobre chapu, tak zamyslis pesi trasu z mesta Faro k majakum do Sagres nebo Sao Vicente. Google maps to ukazuje jako az 115 km a chuze bez prestavky 24 hodin, jiz bys jiste rozlozil do vice dnu (optimalne na tyden se zkoumanim okoli, mozna i s koupanim, atd.).

S prechodem toho zeleznicniho mostu zkusenost nemam, ale obchazeni toho usti reky mozna nijak zvlastni krajinou s par salinami bych si asi nechal ujit. Spise mezi mesty Portimao a Alvor bych s oblibou prochazel typickymi skalnatymi utesy mezi plazemi Vao a Tres Irmaos, coz mas ale taky jiste v planu. Bom caminho!

0 Citovat

S rychlostí chůze 4,8 km za hodinu podle google maps bych nepočítal. V tamním hlubším písku se jde pomaleji (trochu lepší je to po mokrém písku při odlivu, ale ne o moc) a pak tam jsou na stezkách a poblíž nich často krásné vyhlídky a ty stezky jsou klikaté a občas z kopce a do kopce. Rozložení na dny je třeba přizpůsobit i možnostem ubytování, pokud člověk nechce spát na pláži.

0 Citovat

Jasně, Faro, ani jedno slovo neumím napsat pořádně. 

Já v podstatě řeším jen jak překonat tu řeku, myslel jsem jet vlakem ale za od Portimaa k tý deltě řeky jsem ještě nebyl a vypadá to tam hodně zajímavě. 

Ale to obcházení je asi fakt na prd, 25km krajinou kde nic není za to nestojí.

Každopádně jsem si to přeplánoval, přiletím do Fara, pak vlakem na konečnou do Lagos a do Sagres busem. Tam bych zašel na ten západní cíp, návrat do Sagres a ráno vyrazit směr Faro. Ty 4 dny jsou asi moc optimistické, dal bych si na to 5 dnů a pokud nebudu stíhat tak závěr dorazím busem/vlakem. jezdím tam toho docela dost.

Je jasný, že potom pobřeží člověk nedosáhne závratnou rychlost, všude mraky zajímavých míst, sebíhání k moři, lezení na skály, znám to. Proto bych dal ten směr od konce s tím, že to prostě na konci můžu zrychlit nějakou veřejnou dopravou.

2
9 reakcí