Ahoj, vyhrála jsem u Eurolines 2x zpáteční jízdenku do Mnichova, ale tak nějak nevím, co tam. ). No prostě spíš jsem myslela, že bych si prošla Mnichov a večer přejela jinam - je mi poměrně jedno, jestli někam kus S-bahnem, nebo někam dál autobusem nebo letadlem do jiné země, jen aby ten cíl byl zajímavý. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli nemáte nějaký typ. Nebráním se ani nějak složité cestě, klidně toho uvidím více. Hrabu se v tom už několikátý den a nenašla jsem nic zajímavého - za tu cestu bych ráda dala tak do 2000/zpátečku (v případě něčeho fakt zajímavého, tak klidně i víc). Tak pokud by někdo měl nějaký nápad, ráda uvítám. =) .

Mnichov - co tam?

Založila ve fóru Co vidět a navštívit

11 reakcí

Ahoj,

vyhrála jsem u Eurolines 2x zpáteční jízdenku do Mnichova, ale tak nějak nevím, co tam. smiley Upřímně mě od delšího pobytu v Mnichově odrazuje i cena ubytování - 1200 za noc pro dva mi přijde poměrně dost (když nezohledňuji září, kde je to 3800 za noc... smiley ). No prostě spíš jsem myslela, že bych si prošla Mnichov a večer přejela jinam - je mi poměrně jedno, jestli někam kus S-bahnem, nebo někam dál autobusem nebo letadlem do jiné země, jen aby ten cíl byl zajímavý. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli nemáte nějaký typ. Nebráním se ani nějak složité cestě, klidně toho uvidím více. Hrabu se v tom už několikátý den a nenašla jsem nic zajímavého - za tu cestu bych ráda dala tak do 2000/zpátečku (v případě něčeho fakt zajímavého, tak klidně i víc). Tak pokud by někdo měl nějaký nápad, ráda uvítám. =)

0

Já jsem se chtěl zrovna do Mnichova podívat, tak pokud by to šlo, třeba bych je odkoupil, když by byly za dobrou cenu a ty bys mohla jet třeba někam jinam, pokud tě lákají víc jiné místa smiley

0 Citovat

To zas ne, já se tam ráda podívám, nikdy jsem tam nebyla (a tak nějak mam nutkání vidět všechno smiley ), tak to se nezlob. smiley Jen mám chuť podniknout nějaký větší výlet, tak jsem to myslela spíš takhle.

0 Citovat

Co takhle výlet na pohádkový zámek Neuschwanstein (http://cs.wikipedia.org/wiki/Neuschwanstein)? smiley Vlakem do Füssenu je to podle Google Maps něco přes 2 hoďky a odtamtud už je to jen 5,7 km. Viz https://goo.gl/maps/qpoju

0 Citovat

Vida, to vypadá vážně moc hezky. Díky za tip. smiley

Edit: Prohlédla jsem to víc a teda, to je absolutně skvělý tip na výlet pro mě, určitě tam vyrazím, ještě jednou díky! smiley

0 Citovat

Urcite doporucuji navstivit koncentracni tabor v Dachau, neni to sice tak drasticky jako napriklad Osvetim, ale Dachau byl prvni tabor. Pote projit centrum, zvonkohra na starodavne radnici na Marienplatz, Odeonsplatz s rezidenci a bilym kostelem, Olympijsky park je moc peknej, serfuje se tam na rece Isar, technicky muzeum, pro pivare je tam velkej pocet lokalnich pivovaru a bavorskej weissbier by mel ochutnat kazdej smiley Je tam toho pomerne dost. Neuschwanstein je taky dobrej vylet, je to tam krasny, ale doporucuji vyjet, co nejdriv. V pozdejsich hodinach uz tam jsou brutalni fronty.

0 Citovat

Paráda, moc díky. smiley Určitě si projdu ty věci v Mnichově a pak vyrazím na zámek, ten vypadá vážně nádherně, i to okolí. =)

0 Citovat

Já se musím přiznat, že sám jsem na tom zámku nikdy nebyl. Určitě se tam jednou chci podívat, ale zatím ho mám jen na seznamu. smiley Každopádně se mi zalíbil už od doby, kdy jsem jeho obrázek kdysi dávno skládal jako puzzle. smiley Nicméně, vzhledem k tomu, jak je to hodně navštěvovaná atrakce, tak se zkus podívat na web zámku nebo třeba na recenze na TripAdvisoru, jestli třeba nemají možnost koupit lístky online nebo nějaké "skip the line" varianty, protože bys tím mohla ušetřit dost času a vyhnout se těm frontám, jak píše "ondrab".

0 Citovat

Dopredu vas chci upozornit na jednu nemilou vec. Nejhezci je tam asi to okoli, priroda a pohled na zamek z mostu. Samotna prohlidka je desnej fofr asi na 30 minut, clovek vevnitr poradne ani nic neuvidi. Je tam vedle jeste mensi zamecek, tam uz je ta prohlidka aspon na skoro hodinku.

0 Citovat

Pokud jste milovníkem piva, tak určitě povinnost navštívit Hofbräuhaus. Obří pivnice s tradičními tupláky, i když je tam kolikrát složité najít volné místo. Jinak když už jsme v tom Mnichově a bude možnost, tak stojí za to zajít si na fotbal, tam je to opravdu skvělý zážitek. Jinak za návštěvu stojí historické centrum nebo i muzeum BMW smiley

0 Citovat

Díky všem za tipy, nakonec projdu Mnichov (Hofbräuhaus určitě navštívím!=D) a pak se vydám na Neuschwanstein a i Hohenschwangau, který tam je kousek. Lístky jsem našla, že se dají koupit online http://www.hohenschwangau.de/, podle doporučení je to rozhodně lepší, pokud tam neplánuje člověk přiject vyloženě kolem 8 ráno. =D Tak ještě jednou děkuju. =)

0 Citovat

Ahoj, ten zamek Neuschwanstein je fakt krasnej, pry je podle neho Disney logo (neoverena informace od Cinanu). Byla jsem tam minulej rok v rijnu a prohlidka trvala necelou hodinku. Myslim, ze akorat smiley Jinak v Mnichove rozhodne stoji za to videt BMW Welt - pokud se ti aspon trochu libi auta smiley Je tam jeste treba i velkej park (Englischer Garten), kde surfujou na rece - je to uzasny, da se to pozorovat hodne dlouho! Zkus si vygooglit river surfing, na Youtube jsou paradni videa.
A samozrejme Mnichovskej oldtown taky stoji za rec smiley

0
11 reakcí