Nechal jsem se zlákat akcí na letenky z Orly a koupil letenky na Martinik. Bude to rodinná dovolená i se seniorem, takže počítám s půjčením auta a  ubytováním přes Booking. Délka 13 dní.Přemýšlím ale, jestli se vzhledem k rozloze ostrova má smysl měnit pro procestování víc ubytování a nebo radši vybrat jedno-dvě a z tama vyrážet. Vzhledem k rozpočtu se většinou stejně nedostanu blízko k moři a ležení pořád na jedné pláži taky není pro nás, takže stejně se přejíždění nevyhneme.Co jsem pročetl cestopisy, tak z toho moc moudrý nejsem, doporučené pláže jsou od sebe a prakticky od letiště do 30km a na výstup sopky je to z letiště taky 50km. Cesty popisují jako dobré.Můžete prosím doporučit nějaké pěkné přírodní oblasti, jak moře,  šnorchlování, tak džungly. Vzhledem k nulové znalosti francoužštiny bohužel nějaké exkurze nehrozí.Děkuji .

Martinik - ubytování, kde?

Založil(a) ve fóru Tipy na ubytování

20 reakcí

Nechal jsem se zlákat akcí na letenky z Orly a koupil letenky na Martinik. Bude to rodinná dovolená i se seniorem, takže počítám s půjčením auta a  ubytováním přes Booking. Délka 13 dní.

Přemýšlím ale, jestli se vzhledem k rozloze ostrova má smysl měnit pro procestování víc ubytování a nebo radši vybrat jedno-dvě a z tama vyrážet. Vzhledem k rozpočtu se většinou stejně nedostanu blízko k moři a ležení pořád na jedné pláži taky není pro nás, takže stejně se přejíždění nevyhneme.

Co jsem pročetl cestopisy, tak z toho moc moudrý nejsem, doporučené pláže jsou od sebe a prakticky od letiště do 30km a na výstup sopky je to z letiště taky 50km. Cesty popisují jako dobré.

Můžete prosím doporučit nějaké pěkné přírodní oblasti, jak moře,  šnorchlování, tak džungly. Vzhledem k nulové znalosti francoužštiny bohužel nějaké exkurze nehrozí.

Děkuji

0


Loni v září jsem v podobné akci absolvoval Guadeloupe, letos na podzim je objednaný Martinik. Myslím, že je zcela postačující si zvolit 2 ubytování (při 13 dnech max. 3) a z těch ostrov postupně objet. Pokud si to šikovně rozdělíte (sever/jih), tak se všude dostanete do nějakých max. 45 minut ...  A po loňské zkušenosti mohu jen doporučit - cestopisy berte jen jako obecné vodítko. Pokud budete mít auto, tak sami objevíte dostatek nádherných a i zde předpokládám často poloprázdných míst. Stejně jako spoustu nádherných pláží, které v cestopisech nenajdete, prostě stačí u značky Plage odbočit z hlavní a uvidíte. Cesty jsou skutečně pěkné, infrastruktura a služby fungují velmi dobře (samozřejmě s ohledem na francouzský standard a tropické podnebí) ...   Loni jsme od této dovolené vůbec nic extra nečekali a koupili letenky jen ze zvědavosti díky suprovým cenám od Levelu. A vrátili jsme se zcela nadšení a odpočatí, mít nejednou jen pro sebe stovky metrů nebo i kilometry písečné pláže, to se jen tak nezažije.




0 Citovat

Děkuji za rychlou odpověď. Ano, přes Level jsme koupili taky letenky, teď jen sehnat nějaké výhodné na Paříš/Orly, ale to by snad už neměl být takový problém, respektive i běžná cena se dá vydržet.

Včera jsem jen v rychlosti zamluvil přes Booking  ubytování poblíž  Pointe Du Bount, protože je to blízko letiště a je to doporučená desinace, nicméně se mě zdá (jen podle mapy) že je tam dost "přelidněno". Naštěstí zdarma zrušení až do data příjezdu, takže můžu měnit (zajímavost, co jsem nevěděl - když jsem dal pro výběr do Bookingu celých 13 dní, tak tento apartmán se reservoval pouze s částečným vrácením peněz, na 4 noci, už bylo možnost reservaci zrušit až skoro do příjezdu). 

Zkusím teda najít 2 apartmány jih/sever a rozdělit tak pobyt.
0 Citovat

Nic jineho jak se z PRG / VIE dostat na ORY nez letet rano v 7h z PRG na CDG, vzit shuttle bus na ORY jsem neprisel. Zpatky uz je to uplne v pohode - prilet na ORY z FDF je v 13h a v 18h leti Transavia do PRG.

0 Citovat

Děkuji, popravdě jsem tak moc nezkoumal, ale i s touto variantou (autobusem mezi letišti) jsem počítal. Proto jsem i čas strávený tam stahoval na míň než 14 dní, abych měl časovou reservu pro přesun-

0 Citovat

Tak ORY je v tomto případě dopravně trošku oříšek. Rozumné přímé spojení je tam s ohledem na odlety do Karibiku bohužel pouze 1x týdně Transavií (ranní let z Prahy), a to v pátek. Ale ten den zrovna v zimním letovém řádu nenavazuje Level s letem na Martinik. Takže pak jedině zmíněná varianta přes CDG s ČSA a pak busem na ORY (jedna cesta tuším okolo 20 EUR/os.). Nebo ve dny mimo pátek použít Transavii a jejich večerní let den předem a přespat u letiště. Zpět je to jednodušší, přílety jsou na podzim/v zimě dopoledne (z FDF v 9:10), večer je přímý let Transavií do Prahy, takže se připravte na delší čekání. S ohledem na úsporu pár hodin asi nemá smysl přejíždět busem na CDG, odkud se dá odletět i dříve. My budeme na Martiniku 10 dní, takže jsem pobyt rozdělil napůl – stejně jako Vy jih z La Pointe du Bout, sever ze Sainte-Marie.

0 Citovat

Super, děkuji za cenné info. Ještě k tomu cestování mezi letišti. Co jsem zjistil, že mezi letišti vede přímá trasa 3.  Trochu mě mate, že je značené jen jako Orly - CDG a ne opačně, ale myslím, že by to asi mělo být jedno. Cena za 4 lidi vychází na 64Euro. Nevyplatí se už vzít raději taxík?  Co jsem četl, tak do centra by měla být cena okolo 50Euro (vím, že Orly je dál)

0 Citovat

Pokud máte dost času mezi příletem na CDG a odletem z Orly a chcete ušetřit peníze tak to vemte normálně klasickým MHD přes město. Z CDG busem 350 na  Gare de l'Est (3x t+ ticket, 60-80 minut), pak metrem 7 až na konečnou Villejuif – Louis Aragon (35 minut, 1x t+ ticket) a pak tramvají až na Orly (20 minut, 1x t+ ticket). Celkem je potřeba na každou osobu 5 jízdenek, ve 4 lidech tak můžete koupit 2x  Carnet de 10, což je balík 10 lístků za 14,90 eur. Celkem by to tedy bylo pro 4 za 29,80 eur. Pokud by to někdo jel jenom ve 2 lidech tak pak je úspora ještě větší, jelikož přímej bus CDG-Orly stojí 22 eur na osobu (pokud je 3 a více osob, tak jen 16 eur).

0 Citovat

Super vyčerpávající info od všech. Děkuji.

- na cestu je poměrně dost času, přílet jak z Vídně tak Prahy v 09:00, odlet v 13:30, takže na cestu přes Paříž relativně dost času.

- ubytování v Paříži nemá asi moc smysl, vychází tak na na 3-4t za noc pro 4 a to je na přespání hodně

- z počátku jsme koketovali i z myšlenkou, strávit třeba 2 dny v Paříži, ale bylo by komplikované balit věci mezi tropy a listopadová Evropa

- co jsem našel v rychlosti jen stránku s možností objednat taxi, tak cena vychází kolem 60Euro, takže levnější než přímý bus pro 4 osoby (otázka, jaká by byla cena bez tak dlouhé reservace, ta by podle výpočtů a nástupních sazeb vycházela spíš už kolem 70E).

0 Citovat

není Paříš jako Paříž :)

0 Citovat

Udělal jsem Martinik s Level/Transavia - PRG / ORY / PRG - duben.

Odlet z Prahy Transavii v sobotu, zpět v neděli opět Transavia do Prahy - pozor je tam časový posun na přílet.

Z Martiniku odlet v sobotu večer a přílet na ORY v neděli ráno.


0 Citovat

Pavel napsal(a):

není Paříš jako Paříž :)

chybička, opraveno.

0 Citovat

Díky tomu, že jste mě nahlodali, že je v podstatě jen jeden (dva) lety jsem si chtěl zadat hlídání ceny a našel jsem opět od Levelu akci, odlet z Vídeň-Paříž  CDG 06:50-09:00 za 28 Euro.
Zpáteční let, je bohužel hodně pozdě, takže zpátky hledat jinde.
Omlouvám se za další pro někoho určitě stupidní dotaz, pokud je přestup v rámci jedné letecké společnosti, není ta doprava mezi letišti zdarma? Někde jsem něco podobného četl a nevím, jestli to byla stejná situace.

0 Citovat

mmksvestky napsal(a):

Díky tomu, že jste mě nahlodali, že je v podstatě jen jeden (dva) lety jsem si chtěl zadat hlídání ceny a našel jsem opět od Levelu akci, odlet z Vídeň-Paříž  CDG 06:50-09:00 za 28 Euro.
Zpáteční let, je bohužel hodně pozdě, takže zpátky hledat jinde.
Omlouvám se za další pro někoho určitě stupidní dotaz, pokud je přestup v rámci jedné letecké společnosti, není ta doprava mezi letišti zdarma? Někde jsem něco podobného četl a nevím, jestli to byla stejná situace.

To nabizi Air France, pokud mas lety na jedne letence. Takze pro tebe pasé.

0 Citovat

Děkuji.

0 Citovat

Ahoj, jestli tě ještě zajímají nějaké tipy.. byli jsme na Martiniku loni. Ubytování jsme měli jen jedno (přes airbnb), u městečka Le Robert (cca uprostřed) a bylo to v pohodě. Ostrov je malý, i když cestičky někdy zdlouhavé, ale více ubytování není třeba. Nej pláže Diamant na jihu, dále Anse d'Arlet, top pláž Les Salines nás až tolik z důvodu přelidněnosti nezaujala a pak ty dvě černé na severu, ty jsou super (l'Anse Céron a l'Anse Couleuvre), ještě moc pěkná La Brêche na poloostrově Caravelle. Určitě stojí za návštěvu rumotéky (už jen kvůli suvenýrům), my byli Depaz (prohlídka areálu zdarma) a Clement, oboje moc pěkné. Města žádná nic moc. Pěkné jsou na ostrově vodopády, např. dobře dostupný Cascade de Saut Gendarme, taky je zážitek procházka v deštném pralese Trace des Jésuites. A pokud fyzička dovolí, tak výšlap na Mt Pelee - čím dříve, tím lepší výhledy. Pěkná také botanická zahrada Jardin de Balata. Jinak s angličtinou jsme se v obchodech domluvili. Naše video: https://www.youtube.com/watch?v=YDmtbSwi9os

0 Citovat

Děkuju moc, určitě se budu snažit z toho vycházet.

0 Citovat

SPANÍ V HAMACE - komáři?

Ahoj, my máme koupený letenky na druhou půlku ledna, ještě jsme pořádně neřešili nic jinýho než to "že tam doletíme a odletíme a asi si půjčíme auto". Nicméně občas brouzdám a  hledám vhodný ubytování s tím, že by mě lákalo tam párkrát přespat v hamace. ALE, kamarádi, co na Martiniku byli teď  v červnu, vyprávěli, že tam bylo hrozně moc komárů a kamarád, co v hamace spal, byl poštípanej i když měl moskytiéru... Tak mě zajímá víc zkušeností - jestli jsou komáři úporný celej rok a jak moc a tak, případně jestli tam jde spát ve stanu (kempy?) nebo jestli je lepší si zaplatit postel...

BTW, zásuvky tam jsou francouzský (=takže stejný jako naše) že jo?

0 Citovat

Lidka R napsal(a):

SPANÍ V HAMACE - komáři?

Ahoj, my máme koupený letenky na druhou půlku ledna, ještě jsme pořádně neřešili nic jinýho než to "že tam doletíme a odletíme a asi si půjčíme auto". Nicméně občas brouzdám a  hledám vhodný ubytování s tím, že by mě lákalo tam párkrát přespat v hamace. ALE, kamarádi, co na Martiniku byli teď  v červnu, vyprávěli, že tam bylo hrozně moc komárů a kamarád, co v hamace spal, byl poštípanej i když měl moskytiéru... Tak mě zajímá víc zkušeností - jestli jsou komáři úporný celej rok a jak moc a tak, případně jestli tam jde spát ve stanu (kempy?) nebo jestli je lepší si zaplatit postel...

BTW, zásuvky tam jsou francouzský (=takže stejný jako naše) že jo?

K tomu kde - Martinik má karibské pobřeží, kde je moře prohřátější a klidnější, a atlantické, které je chladnější a vlnovatější. Já preferuju ubytko někde na jihu kolem Sainte Luce a Sainte Anne. 

0 Citovat

Jenom malé upozornění - T-mobile  nemá možnost datového připojení.

Tedy nepřipojíte se nikde kromě wi-fi.

Na svém webu uváději, že ano, dokonce mi to potvrdili i na zákaznické lince.

Po příletu velký problém - nemají smlouvu s žádným operátorem na data.


0 Citovat

Náhodou jsem objevil, že kdysi založené a stále žije. Děkuji za informaci s T-mobilem, dost podstatná záležitost.

Jinak my nakonec ubytování zvolili nejdřív na Aases de Arlet a v druhé půli poblíž Arrondissement La Trinité, takže na opačné straně, aby jsem pokud možno poznali co nejvíc. Díky "velikosti" ostrova snad nebude problém si zajet okoupat třeba zpět na J, JZ, kdyby se nám to na SV nelíbilo.

0
20 reakcí