Jsme 6 dospělých a chceme v 7-8/2019 jet na 14 dní do Japonska. Všude se píše jen o rychlovlacích, ale jelikož chceme vidět i oblasti mimo města a zdá se mi JR pass drahý, tak zvažujeme si půjčit auto. Jak tu se cestuje? .

Japonsko půjčeným autem

Založila ve fóru Co vidět a navštívit

Nějaké tam jsou: https://www.japan-guide.com/e/e2461.html

Třeba jižně od Osaky Shirahama by byla asi nejvíc při ruce. Tam si dokonce doplnili svůj původní erodující bílý písek 745000 m3 dovezenými z Austrálie. Já jsem byl v nedalekém Kii-Tanabe, kde je žlutý písek.

Pokud pojedete na Hokkaido, doporučuju koupit letenky z Tokia tam a cestou zpět na Honšú do Osaky, čímž ušetříte peníze a čas za 1 přejezd (z letiště pak můžete jet rovnou vlakem s přestupem na tu pláž, je to něco přes 100 km). Po prohlídce Kjóta a Nary dojedete rychlovlakem do Tokia. Na poloostrově Kii, kde je ta pláž, jsou ale taky pěkná místa, která by stála za vidění včetně skalního mostu u Shirahamy:

https://japancheapo.com/entertai...peninsula/

0 Citovat

bezva, dík všem za rady, začnu to nějak zpracovávat :-)

0 Citovat

revelka13 napsal(a):

Ahoj, díky moc za odkazy, docela často cestujeme, buď karavanem nebo půjčeným autem jsme projeli západ USA a to bylo bezvadné.  Za 14 dnů dáme i 4000km. Předpokládala jsem, že to provedeme stejně,

Pro začátek by bylo opravdu dobré se oprostit od představy, že když něco ve Státech funguje nějak, tak to tak bude fungovat všude. To je CeDe. Ve Státech je veřejná doprava něco katastrofálního, v Japonsku přesně naopak. A paradoxně ač automobilová supervelmoc, Japonsko naopak moc autům přátelské není a v 80-90% procentech obvyklých itinerářů je vyloženě za trest. Pokud má manžel nějaký nepřekonatelný vnitřní problém s vlaky, zvolil bych asi jinou destinaci (nebo partnera na cesty).

Mimochodem, opravdu musíte jet uprostřed léta? V tu dobu je Japonsko - mimo Hokkaido - docela nepříjemná sauna.


0