Pre rok 2020 plánujeme s manželkou návštevu Polynézie. Máme okolo 60 a tak cestu tam i späť plánujeme rozdeliť zhruba na polovice s prestávkou v USA.  Cestou tam 1 noc niekde pri letisku, späť 3 -4 noci. Južnú Kaliforniu, Nevadu aj Arizonu máme prejdenú,  takže voľba  na prerušenie cesty padla na SF a severnú Kaliforniu.Poraďte, ako najlepšie stráviť čas v SF a okolí, aby to nebol  len jeden veľký presun a milión prejazdených km a aby sme aj čosi zaujímavé videli. .

3-4 dňový stopover v San Francisku

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

2 reakce

Pre rok 2020 plánujeme s manželkou návštevu Polynézie. Máme okolo 60 a tak cestu tam i späť plánujeme rozdeliť zhruba na polovice s prestávkou v USA.  Cestou tam 1 noc niekde pri letisku, späť 3 -4 noci. Južnú Kaliforniu, Nevadu aj Arizonu máme prejdenú,  takže voľba  na prerušenie cesty padla na SF a severnú Kaliforniu.

Poraďte, ako najlepšie stráviť čas v SF a okolí, aby to nebol  len jeden veľký presun a milión prejazdených km a aby sme aj čosi zaujímavé videli.

0

Být 3-4 dny jen v SF by bylo škoda. Na samotné město stačí 1 den. Jestli jste nebyli v Yosemitech, tak jednoznačně doporučuji. Kdyby malý výlet, tak po celém dni v SF se večer za cca 2 hod přesunout do Manteca/Modesto/Stockton. Tam přespat, ráno  jet do Yosemite Valley, vylézt na vodopád Vernal, pak vyjet na Glacier Point. Bud přespat v Oakhurstu, druhý den zpět do Mariposa Grove na sekvoje a zpět do SF. Kdyby větší výlet, tak místo Oakhurst jet do Fresna, tam přespat, další den Fresno - Sequoia NP - Gilroy. Pak jen dojet do SF. Jestli ale počet dní můžete volit dle své úvahy, tak by se dal udělat super okruh SF - Fresno - Sequoia NP - Death Valley - Mono Lake/Mammoth Lakes - Yosemite - SF.  Bylo by to jiné v tom, že je podstatný rozdíl, jestli Yosemite uvidíte jen ze strany od SF, nebo máte možnost je projet celé od východu, přes Tioga Pass.


0 Citovat

JSLIWKA napsal(a):

Být 3-4 dny jen v SF by bylo škoda. Na samotné město stačí 1 den. Jestli jste nebyli v Yosemitech, tak jednoznačně doporučuji. Kdyby malý výlet, tak po celém dni v SF se večer za cca 2 hod přesunout do Manteca/Modesto/Stockton. Tam přespat, ráno  jet do Yosemite Valley, vylézt na vodopád Vernal, pak vyjet na Glacier Point. Bud přespat v Oakhurstu, druhý den zpět do Mariposa Grove na sekvoje a zpět do SF. 


Vďaka, presne takto som si to predstavoval, dlhšia varianta by už pre nás / manželku/ bola trochu únavná

0
2 reakce