Dobrý večer, chystáme se na konci června s přítelem na nějakou levnou týdenní dovolenou. Nemůžeme se moc rozhodnout, kterou máme vybrat destinaci, a tak bych Vás prosila o radu. Líbily by se nám Skandinávské země, Francie, Švýcarsko, Skotsko, ale rádi poletíme třeba i do  Maroka. Vzhledem k tomu, že jsme studenti, tak záleží na tom, co by vyšlo nejlevněji, co se týká ubytování, dopravy atd.. Především bychom chtěli poznávat přírodu a nějaká pěkná místa. Budu ráda za jakékoliv doporučení a rady. Díky.  .

Levná dovolená - doporučení

Založila ve fóru Co vidět a navštívit

13 reakcí

Dobrý večer, 

chystáme se na konci června s přítelem na nějakou levnou týdenní dovolenou. Nemůžeme se moc rozhodnout, kterou máme vybrat destinaci, a tak bych Vás prosila o radu. Líbily by se nám Skandinávské země, Francie, Švýcarsko, Skotsko, ale 

rádi poletíme třeba i do  Maroka. Vzhledem k tomu, že jsme studenti, tak záleží na tom, co by vyšlo nejlevněji, co se týká ubytování, dopravy atd.. Především bychom chtěli poznávat přírodu a nějaká pěkná místa. 

Budu ráda za jakékoliv doporučení a rady. Díky. 


0

Levně "Skandinávské země, Francie, Švýcarsko, Skotsko"? Ty můžete škrtnout rovnou nebo se spokojit se spoustou nutných kompromisů. Ve Skandinávii se obvyklá dá stanovat cca 500 metrů od poslední chajdy, ale ta doprava a jídlo tam levné nebudou nikdy.

Levně se dá Balkán, Maroko, Ukrajina. A to ještě ne všechna místa.

0 Citovat

Asi by se daly Kanary , v  lete je tam vlastne  mimosezona  , jidlo .stejne ceny jak v CR ne li levnejsi , pomerne levna verejna doprava  i kdyz  pouzitelna jen a nekterych ostrovech  , ubytovani hostely ,nebo si pujcit auto a prespat obcas v nem , levna letenka 

0 Citovat

Nejlevneji Ukrajina vlakom cez Slovensko, ktorý máte ako študenti zadarmo. Všetko ostatné už bude drahšie :)

0 Citovat

A musí to být letadlem? Dalo by se třeba jet busem (Regiojet) do Ženevy a odsud popojet vlakem (je to kousek) do oblasti Chamonix-Mont Blanc, vzít si s sebou stan a tam se potulovat, kempovat... příroda je tam luxusní a zas tak drahé by to nebylo. Nebo něco na ten způsob. Předpokládám, že vlastní auto nebo půjčení auta na místě asi ne, že? Taky je varianta vzít si nějakou poznávačku s CK, nevím, jaký máte rozpočet, ale do 10k za osobu/týden by se mělo dát vejít, a máte vše zajištěno.

0 Citovat

Ta vzdalenost ve Skandinavii je 150 metru. Stan je tam pro udrzeni nizkych nakladu nutnost a vetsinou se najit dobre misto na spani zadarmo. Doporucuju zvlast Norsko. Nektere jidlo v supermarketech je levnejsi nez v CR (pokud si nevezmete jidlo z CR, tak krome grahamoveho chleba a tunaka v konzerve hledejte prosle potraviny - jsou zdarma nebo zkuste dumpster diving). Lepsi by tam bylo pujcit si auto, coz bylo pred par lety v Bergenu v cervnu za prijatelne penize. Nejlevnejsi je ted letet asi z Polska do Oslo - Torp, odkud se da dojet levne vlakem pri nakupu necele 3 mesice predem treba do Bergenu nebo do hor. Mistni doprava je dost draha a autostop asi vyzaduje delsi cekani (jsou na to ruzne nazory, ale pokud auto pujcit nechcete, zkusil bych to).

Pokud jste na treky po horach se stanem a vlastnim jidlem, Alpy jsou dobra moznost. Jizdenka na vlak koupena s predstihen treba do jizniho Rakouska je asi stale za 19 eur, jako jsem mel pred par lety.

0 Citovat

Nedává moc smysl radit jim, aby letěli do Osla, když cenový rozdíl letenky do Bergenu nebo Stavangeru je v řádu jednotlivých stokorun. http://azair.me/!3Tdp

0 Citovat

Mi ceny v obchodech v Norsku připadaly příjemné, o něco nižší než u nás... když jsem nepřepočítával kurz ;-)

0 Citovat

tonic napsal(a):

Nejlevneji Ukrajina vlakom cez Slovensko, ktorý máte ako študenti zadarmo. Všetko ostatné už bude drahšie :)

Není potřeba ale mít vyřízenou nějakou průkazku na prokazování? Myslím tím od železnice, nikoliv ISIC?

0 Citovat

ano, ale je to na pockanie

https://www.slovakrail.sk/sk/bez...ti-bp.html

0 Citovat

Jojo, už jsem si to našel.
A jdou s tím vymýšlet zajímavé věci.

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Nedává moc smysl radit jim, aby letěli do Osla, když cenový rozdíl letenky do Bergenu nebo Stavangeru je v řádu jednotlivých stokorun. http://azair.me/!3Tdp

Ceny je treba zjistit aktualni a to jsem ted nedelal. Nicmene kdyz jsem pred par tydny kupoval dopravu do Bergenu na zacatek cervna, vyslo mi nejlevnejsi (a navic nejzajimavejsi z cestovatelskeho pohledu, ale je fakt, ze oni s tim 1 tydnem nemaji cas, coz u studentu nechapu) letet z Katovic do Torpu (350 Kc + zavazadlo) a pak za 249 NOK nocnim vlakem od letiste - pobliz Osla je prestup a v cervnu je dost svetla na vyhledy na hory a fjordy i v noci).

U letu s prestupem, coz jsou z Prahy do Bergenu ci Stavangeru bohuzel uz vsechny, je treba pripocitat 2x poplatek za zavazadlo kvuli stanu, takze se prodrazi vic, nez to vypada na azairu. Mozna jsou z Moravy a cesta z jizniho Polska bude pro ne tim spis lepsi nez z Prahy.

0 Citovat

rsaf napsal(a):

Mi ceny v obchodech v Norsku připadaly příjemné, o něco nižší než u nás... když jsem nepřepočítával kurz ;-)

Grahamovy chleba cca 700 g asi 6,90 NOK a tunak cca 185 g kolem 3 NOK. Brokolice nebo brie v prepoctu jen o malo drazsi nez v CR. Byl jsem tam v poslednich letech 4x.

0 Citovat

V době studií byly mou oblíbenou destinací balkánské státy. Vyražte do hor na túru třeba do Rumunska nebo Bulharska, příp. severního Řecka, i když tam by byl imho týden už málo..

0
13 reakcí