Chystáme se na letní dovolenou na 14 dní do Kalábrie. Měl by někdo nějaké tipy co navštívit, kam se určitě ject podívat, případně kdyby měl někdo nějakou radu na hezké město (městečko) pro ubytování - hezké koupání, dobrá vybavenost, dobrá dopravní dostupnost - vlak, dobrá poloha na výlety do okolí. Díky za každou radu!! .

Kalábrie tipy

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

12 reakcí

Chystáme se na letní dovolenou na 14 dní do Kalábrie. Měl by někdo nějaké tipy co navštívit, kam se určitě ject podívat, případně kdyby měl někdo nějakou radu na hezké město (městečko) pro ubytování - hezké koupání, dobrá vybavenost, dobrá dopravní dostupnost - vlak, dobrá poloha na výlety do okolí. Díky za každou radu!!

0

záleží jestli budete autem nebo letadlem .. my jsme byli cca 5 let zpátky autem a ubytování jsme měli přes polycastrum viaggi - sice to nebylo u moře, ale jezdil tam hotelový autobus co chvíli.. cena byla tenkrát parádní a jezdili jsme autem i na blízké, ne moc turistické pidi pláže.. odkaz na ubytování http://www.calabria.cz/index.php...Selected=2

nádherné jsou městečka Tropea a pak jet i na Capo Vaticano... ale asi v srpnu to bude masakr...tak volit jiný měsíc.. ale na tu Trpeu fakt vzpomínám doteď...

0 Citovat

Veľmi pekné mestečko je aj Pizzo, staré mesto, pevnosť... kúsok nad Tropeou, prípadne Zungri s opustenými domami vyhĺbenými v pieskovcových skalách  , ďalej dole mesto Scilla s pevnosťou nad morom (ak pôjdete na západné pobrežie). 

Na východnom pobreží potom Gerace, Stilo s Cattolicou... Vo vnútrozemí Serra San Bruno.

Samozrejme, ako píše Daniel, určite ale nie v auguste/srpnu.

0 Citovat

Vím, že je srpen blbej, protože mají Italové prázdniny, ale jindy nemůžeme, takže to bude už naše pátá dovolená dovolen tam v tenhle termín. Poletíme letadlem do Crotone. Jezdíme s dětma, takže většina výletů je veřejnou dopravou - vlakem nebo autobusem.

0 Citovat

August je blbý hlavne preto, že juh Talianska je preplnený Talianmi (tradícia celozávodných dovoleniek prvé tri týždne v auguste) a zároveň ceny apartmánov stúpajú pomaly na dvojnásobok toho, čo je v júli a potom posledný augustový týždeň.

Škoda, že (ak som dobre pochopil) budete bez požičaného auta, Crotone je cca 150 km od Tropey a od ostatných tipov z tohto vlákna. Auto by vám výrazne na juhu pomohlo, verejná doprava mi príde dosť nespoľahlivá.

0 Citovat

fakt bych teda váhal ten srpen... i to ubytování, co jsem dával tip, tak je snad 2x více než v červenci... a to neberu v úvahu davy lidí.. třeba ta Tropea si snad ani nelehnete na pláži... srpen itálii  prostě nebrat..!!!

0 Citovat

My dřív jezdili v září, což bylo úplně ideální, jenže kvůli tomu, že už starší kluk chodí do školy bohužel jinej termín než srpen nezvládneme...A co se týče auta, hodně řídím v práci, takže jsem rád, že aspoň o dovolený nemusím..Navíc už máme s vlakama a autobusama docela dost zkušeností, tak to s nima zvládáme celkem bez problémů:-)

0 Citovat

Ja nevim, mame letos syna v 1. tride a problem v dovolene mimo prazdniny nevidim. V cervnu letime na Menorcu a ted jsem kupovala na zimu Kanary. 

0 Citovat

Tak než aby zameškal 14 dní, tak radši jedeme v tom srpnu..

0 Citovat

My jsme jezdili vzdycky mimo prazdniny a nic na tom nehodlame menit, duvody jasne: vedro, milion lidi a silene ceny😆. Skola to akceptuje, ucivo doplnime, syn je jednickar, tak jsme se s mamzelem shodli, ze to takto budeme drzet😉.  Jediny destinace, kam o prazdninach mirime, jsou Alpy, Balt atd.

0 Citovat

Kompromis by mohol byť začiatok júla/července. Pre Talianov je to ešte mimosezóna, ceny sú v pohode... a sú to už letné prázdniny.

0 Citovat

Po Evropě jsme vždy odjížděli v červnu po uzavření známek. Plus začátek července. I první týden v září je v pohodě. Některé školy vyžadovaly žádost předem- takže klasika: pobyt u moře ze zdravotních důvodů. Naše děti se ovšem taky dobře učily. Vynechala bych jen začátek září pri nástupu do první třídy, do primy na gymplu atp. 

0 Citovat

Malej je ve škole taky nejlepší, ale prostě v kombinaci i s naší prací je pro nás možnej jen ten srpen..O to ale nejde, spíš mně šlo o to, jestli má někdo nějaký tipy co vidět a kde by bylo fajn se ubytovat :-)

0
12 reakcí