Nadpis je více než jasný, díky za každý tip!  .

Kiev - rady, tipy na 1 den

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

1 reakce

Nadpis je více než jasný, díky za každý tip! smiley

0

Ahoj, byl jsem tam s kamaradkou v dubnu, pri "akci v Hiltonu", no my jsme na kyjev meli dva dny (byli jsme tam po tech nejvetsich masakrech - ale na mestu bys nepoznal ze se tam neco stalo, krome majdanu), presto doporucuji Majdan, metro - to me uplne okouzlilo smiley no a pekna prochazka je u mother motherland (toto jsem nasel uplne nahodou, protoze jsem se nechtel moc pohybovat po meste, kdyby nahodou se zacalo neco dit), je tam i vojenske? muzeum (tam jsme nebyli). No a po centru je nekolik tech jejich zajimavych kostelu.
metro - stoji 2UAH - 4kc, neomezena doba, zetony koupis v kazde stanici, velmi logicky znacene smiley
trolejbusy - s nemi je to trochu horsi, ale porad se to da, v kazdem trolejbusu je "pruvodci?" ktera listky prodava (poprve jsem zadal ridice, ktery nam listek i prodal, ale nejdrive jsme dostali vynadano my a pak i ridic od pruvodci, co si to dovoluje ji brat praci smiley)
lidi - jsou velice pratelsti a pomohou, s nami si dokonce jedna pani zajela nekolik zastavej s trolejbusem cestou z letiste, aby nam presne ukazala kde je stanice metra, ptz v trolejbusu jsme poradne nerozumneli kde jsme.
jazyk - patrim k porevolucnim detem, takze rusky neumim, bohuzel anglicky se poradne nedomluvim, ale ukrajinsko-cesko-rukama-nohama jsme se domluvili smiley
Kdyby si se chtel na neco konkretniho zeptat, tak se ptej, tohle jsem psal narychlo a v polospanku smiley (Indianapolis)

0
1 reakce