Na cestě tam i zpět přestupuju z CDG na Orly a pak naopak. Pokud už započítám cestu mezi letišti a čas k odbavení, zbývá mi případě, že vše půjde podle plánu 3-6 hodin (v jednom případě mám větší mezeru mezi lety). Protože už tak budu cestovat přes Paříž a nechce se mi na letišti trčet zbytečně dlouho,  chci se zeptat, jestli jde něco pěkného z Paříže vidět někde poblíž výstupu z metra na Trase Orly-CDG. Nerad bych pak někde zabloudil v metru a kvůli tomu zmeškal let. Prostě po cestě na nějaké zastávce vystoupit a pak se do stejné vrátit, nebo jít nějakou cestu ve směru trati a nastoupit na jinou a někde se pěkně projít. Nejlíp samozřejmě bez vstupného - ne kvůli ceně vstupného, ale spíš pro ten pocit, že nemusím nikde stát frontu, nejsem nikde zavřený a zbytečně stresovat, kdy prohlídka skonči, abych stihl let.Děkuju. .

Paříž na pár hodin

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

4 reakce

Na cestě tam i zpět přestupuju z CDG na Orly a pak naopak. Pokud už započítám cestu mezi letišti a čas k odbavení, zbývá mi případě, že vše půjde podle plánu 3-6 hodin (v jednom případě mám větší mezeru mezi lety). Protože už tak budu cestovat přes Paříž a nechce se mi na letišti trčet zbytečně dlouho,  chci se zeptat, jestli jde něco pěkného z Paříže vidět někde poblíž výstupu z metra na Trase Orly-CDG. Nerad bych pak někde zabloudil v metru a kvůli tomu zmeškal let. Prostě po cestě na nějaké zastávce vystoupit a pak se do stejné vrátit, nebo jít nějakou cestu ve směru trati a nastoupit na jinou a někde se pěkně projít. Nejlíp samozřejmě bez vstupného - ne kvůli ceně vstupného, ale spíš pro ten pocit, že nemusím nikde stát frontu, nejsem nikde zavřený a zbytečně stresovat, kdy prohlídka skonči, abych stihl let.

Děkuju.

0

nestresovat, rovnou na letiště, tam si zaplatit salonek a zlít se jak slíva, protože ti kokoti francoužští zase něco poserou - ztratí kufr, stávka nebo obr zpoždění. Kompenzace ti zaplatí vstup do salonku a dvě seance u psychoanalytika. Paříž fakt nechceš!

EDIT: v Paříži NIKDY nejde nic podle plánu

EDIT 2: pokut letíš s AF, dej si maximum věcí do příručního a jen zbytné věci do odbaveného. Na Paříž budeš mít víc času a možná i hotel dostaneš.

0 Citovat

Pokud by jsi opravdu chtěl vystoupit při přejezdu a třeba se dobře a levně najíst, tak vystup na Cluny - La Sorbonne a jdi do uličky Rue de la Harpre, kde jsou různé restaurace, ale i francouzské s tří chodovým menu za 10, 15, 20€. Vždy vybíráš každý chod z 3-5 možností a třeba šneci super...

Ale platí, co píše Daniel. Frantici jsou velmi vynalézaví, jak ten přestup natáhnout...

Edit: já tam byl kvůli Notre dame, což splňovalo tvé požadavky, ale teď je vstup pasé...

0 Citovat

Nepotěšili s obsahem odpovědi, ale i tak samozřejmě děkuju za informace. OK, aspoň budu víc v klidu.

0 Citovat

Ahoj, ak nebudes mat ten prestup zrovna v sobotu (ked su aktivni GJ), tak by som v pohode niekde vystupila (podla toho, co ta zaujima, metro ta dovezie takmer vsade). 6 hodin je naozaj dost a ked  uz budes menit letisko, tak vybehnut niekde z metra nezaberie vela casu. Metro je vacsinou bez problemov (na rozdiel od taxikov alebo busov, ktore mozu stat v zapche), jedine, co by sa mohlo stat, ze by z nejakeho vynimocneho dovodu docasne nepremavalo.

0
4 reakce