Ahoj,v červenci máme cca 3 dny v Bergenu a ladím program. Chtěl jsem poprosit o nějaké tipy o výlety případně túry, které lze stihnout během jednoho dnes s odjezdem a návratem do Bergenu.Zatím to mám zhruba takto. 1. denPřílet v 9. ráno prohlídka starého města a výšlap na Floyen, případně procházka dál k chatě Brushytten a zpět.2. denTúra z Ulriken na Floyen, případně opačně. Buď včetně výstupu nebo se svezeme zubačkou/lanovkou nahoru. Ještě nevím ani jakým směrem jít. Na třetí den hledám nějaký celodenní výlet v okolí. Nevím jestli podniknout ještě nějaký výšlap přímo z Bergenu, určitě se něco najde. Nebo si někde popojet vlakem/autobusem a pak udělat nějaký výšlap. Lákalo by mě zase něco s pěknými výhledy, třeba k nějakém fjordu. Máte nějaký tip? Vzhledem k tomu, že musíme ráno vyrazit z Bergenu a večer se tam vrátit, tak ideální by bylo něco co je dostupné hodinu až dvě vlakem z Bergenu, túra cca na 5 hodin a zase cesta zpět. Čím blíž, tím líp kvůli ceně vlaku :-) Při nejhorším se dá vyrazit na nějaký další ze 7 vrcholů dostupných přímo z Bergenu (Lyderhorn, Rundemanen)4. den potom máme přesun do Osla vlakem/busem/trajekt na trase Bergen-Voss-Gudwangen-Flam-Myrdal-Oslo, takže tady si snad z vlaku nějakých výhledů užijeme :-)  .

Bergen - tipy na výlety/túry v okolí

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

3 reakce

Ahoj,


v červenci máme cca 3 dny v Bergenu a ladím program. Chtěl jsem poprosit o nějaké tipy o výlety případně túry, které lze stihnout během jednoho dnes s odjezdem a návratem do Bergenu.


Zatím to mám zhruba takto. 

1. den

  • Přílet v 9. ráno prohlídka starého města a výšlap na Floyen, případně procházka dál k chatě Brushytten a zpět.

2. den

  • Túra z Ulriken na Floyen, případně opačně. Buď včetně výstupu nebo se svezeme zubačkou/lanovkou nahoru. Ještě nevím ani jakým směrem jít. 
Na třetí den hledám nějaký celodenní výlet v okolí. Nevím jestli podniknout ještě nějaký výšlap přímo z Bergenu, určitě se něco najde. Nebo si někde popojet vlakem/autobusem a pak udělat nějaký výšlap. Lákalo by mě zase něco s pěknými výhledy, třeba k nějakém fjordu. Máte nějaký tip? 

Vzhledem k tomu, že musíme ráno vyrazit z Bergenu a večer se tam vrátit, tak ideální by bylo něco co je dostupné hodinu až dvě vlakem z Bergenu, túra cca na 5 hodin a zase cesta zpět. Čím blíž, tím líp kvůli ceně vlaku :-) Při nejhorším se dá vyrazit na nějaký další ze 7 vrcholů dostupných přímo z Bergenu (Lyderhorn, Rundemanen)


4. den potom máme přesun do Osla vlakem/busem/trajekt na trase Bergen-Voss-Gudwangen-Flam-Myrdal-Oslo, takže tady si snad z vlaku nějakých výhledů užijeme :-) 

0

Ahoj, 2x na Floyen, není to zbytečné? Doporučuji směr Ulriken-Floyen, Ulriken je strmější, tedy vyjet lanovkou, z Floyenu se pak dá jít dolů úplně v pohodě přímo do centra. Čtvrtý den bych pak spíš rozdělil do 2 - třetí den přesun do Gudvangenu, přenocovat v kempu pod vodopády, ráno trajekt do Flamu, pěšky do Myrdalu... tak nějak to už asi máte naplánováno...

0 Citovat

Také doporučuji trasu Ulriken - Fløyen, na Ulriken možnost vyjet lanovkou nebo si to vyšlápnout. Dále je pěkný výlet IKEA busem (je zdarma) do Åsane a výšlap na horu Veten.

0 Citovat

Díky za tipy. Čtvrtý den rozdělit už nemůžu. Už mám nakoupeny všechny lístky na vlak a trajekt, takže přesun musíme dát v jeden den.


2x na Floyen je možná zbytečný, ale přišlo mi to dostupný a míst k vidění mi přijde, že tam je dost.  Našel jsem spoustu tipů na jednodenní výlety z Bergenu, ale spousta z nich vyžaduje dojet někam autem. Případně jsou to organizované výlety s agenturou, čemu se chci vyhnout.


Na ten výšlap na Veten se mrknu! 
0
3 reakce