Ahoj, v září jedeme na prodloužený víkend (pátek - neděle) do Kaprunu. Máte tipy na nějaké pěkné túry pro pěší v okolí? Nějaká běžná turistika. Hledám něco celodenního (na sobotu) + něco na cca půl dne.Určitě se pojedeme podívat na Zell am See a pak na skok asi i do Hallstattu - je lepší tam je v pátek dopoledne než třeba v neděli? A nebo už je to jedno a davy tam budou vždycky? .

Kaprun a okolí - tipy na výlety, túry

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

5 reakcí

Ahoj, 

v září jedeme na prodloužený víkend (pátek - neděle) do Kaprunu. Máte tipy na nějaké pěkné túry pro pěší v okolí? Nějaká běžná turistika. Hledám něco celodenního (na sobotu) + něco na cca půl dne.


Určitě se pojedeme podívat na Zell am See a pak na skok asi i do Hallstattu - je lepší tam je v pátek dopoledne než třeba v neděli? A nebo už je to jedno a davy tam budou vždycky?

0

Za pěkného počasí doporučuji projet si celou Grossglocknerstrasse. Je to výlet na celý den, u Grossglockneru se pak dá podniknout kratší či delší túra k ledovci, stojí to za to. Jinak pěší túry v okolí Kaprunu...asi žádná sláva, Sigmund-Thun-Klamm je tak na 2 hodiny, možná nad Zell a.S. okolo Schmittenhohe by se dalo toulat. U Hallstattu si termín asi moc nevybereš, tam jsou lidi pořád, doporučil bych spíš nedaleké jezero Gosausee s panoramatem Dachsteinu, které se dá obejít taky asi za 2 hodiny, případně prodloužit procházku k Hinterer Gosausee. Moc pěkné (pokud není málo vody). Přímo nad jezerem je taky hezká, lehká ferrata. U Hallstattu vyjet lanovkou na Krippenstein s vyhlídkou 5 prstů, tam se dá taky příjemně strávit celý den (jeskyně, procházky). Případně procházka proti proudu Waldbachu ke Gletschergarten. Jasně, Hallstatt určitě taky stojí za návštěvu.

0 Citovat

Obávám se, že tam bude přelidněno, zejména v Hallstattu (ale mnoho let jsem tam nebyl). Obecně v Alpách vybírat odlehlá jezera a údolí - čím zastrčenější, tím lépe. Jinak je to docela Mordor....

0 Citovat

já mám nějaké tipy na tuhle oblast sepsané tady, tak třeba ti to pomůže :)

https://www.nebudvorvan.cz/2019/...m-see.html

0 Citovat

Já můžu doporučit vysokohorské přehrady Hochgebirgsstausee, už zmiňovanou Grossglockner Hochalpenstrasse, ledovec Kitzsteinhorn, Schmittenhöhe....

0 Citovat

Díky moc všem za tipy. Určitě z toho něco vyberu :-) 

0
5 reakcí