Kam jeste do konce roku
Protoze jsme nakonec prazdniny a zari prozili v Irsku a v CR tak premyslim, kam jeste do konce roku
Samozrejme Kanary jsou v uvaze ,pripadne by jeste sel stihnout Kypr .,nebo nejaky mensi okruh z mesty
Mel by nekdo nejaky zajimavy napad, financni omezeni do 20 K pro dva za vse ,pokud by se to veslo do 500 -600 euro , tedy 250- 300 euro /os vcetne letenky ,bylo by to lepsi ,spis neco relaxacniho vcetne nejakeho vykoupani se , mesto tak 2-3 dny ,odlet odkudkoliv ,navrat treba jinde s dalsim dosahahem CR a Irska ,nelpim za kazdou cenu na Ryanairu ale Smartwings radeji ne, celkove 6-9 dnu
Flexibilne obdobi rijen a az prosinec ( radeji listopad ), priroda , mene lidi , odlet utery -streda navrat totez
Diky za inspiraci
@ Peter na Kanary se neptam , v podstate resime dve obdobi jedno libovolne do konce roku a druhe Silvestr , jestli zvolime Kanary v tom libovolnem obdobi, nebude pro Silvestr moc inspirace mozna snad Maroko , nebo moknout na Azorech ,z levnych letenek se nabizi Izrael ,ale to asi nebude to prave orechove
Kanárské ostrovy, jsou super, v tuhle dobu ideál. Někde tady na foru je na ně expert, jen už nevím jméno, ten ale vždycky fajn poradí, zná tam každý kámen.
Priznám sa,bola to zlomyselnost z mojej strany. Ja to mám tak že keď sa niečo objaví a zaujme a je čas tak po tom siahnem.Samozrejme vo výbere hrajú najväčšiu rolu vlastné preferencie a "chtíč".Cestovať,poznávať sa dá na vela miestach a to aj opakovane.
Tak ja se taky priznam k trose zlomyslnosti , protoze jsem cekal tuhle odezvu kdyz jsme byli 11x na Kanarech -) ,samozrejme vim o dalsich mistech , ktere jsou vhodne ke koupani v tom obdobi podzimu a zacatku zimy a vlezou se do tech 10 k na osobu vcetne letenky ,ale byl jsem zvedavy ,jestli se nekdo projevi i s necim jinym ,diky lenkaa78 za Jordansko ,ale to je podobna kategorie jako Izrael , mimo Evropu spis planuju az na unor -duben
Je mi jasne , ze na ten list0pad uz z koupacich destinaci blizko zbude jen Porto Santo a Madeira ,prave asi ten Kypr a nic dalsiho me nenapada , mozna Baleary , dalsi blizsi misto bude sever Afriky takze ona ta moje skodolibost vlastne spociva v tom , ze vlastne neni asi nic -), co by splnovalo ty dane pozadavky
A i ty mesta nejsou pro nas neznama mista ,,asi ta Malaga by mohl byt fajn jo a jeste Kapverdy ale tam neni moc low cost nabidka a asi se to nevleze do 10 K na osobuNa Turecko je podle me listopad pozde a Egypt je u me na cerne listine -) proste jsou zeme kam nemusim i kdyz jsme tam nebyl turecka cast Kypru by asi sla ale tam je slozitejsi prelet cim naskace cena a chce to asi auto
Tak v recke casti Kypru jsme byli ,meii auto projeli to cele vsechno , prave tureckou cast neznam ,ale pujcit auto v recke casti a jet do turecke je komplikace , a letet rovnou do turecke je drahe
Byli jsme na Kypru minulej rok v listopadu, ale koupání jen pro otužilý. Já na to doslova neměl koule. Stačilo mi po kotníky.
Jsem teď na Kypru. Poprvé a naposledy. V listopadu si to nedovedu představit, je asi 150 lepších destinací.
@mikir - co třeba Malta? Letenky poměrně levné, příjemný ostrov se zajímavými památkami, služby na úrovni za přijatelné ceny, vykoupat se tam v říjnu ještě dá.
No vida jak se to rozjelo s napady krome Kanaru -) Malta je docela rozumny napad ,ale byli jsme tam tyden i kdyz celkem v blbem destivem pocasi a studenym morem jeden rok o velikonocich ,ale souhlasim ze to by slo , nevim proc Kypr v listopadu ne a proc Cali poprve a naposledy ? byli jsme tam od 24.12 do 1.1. pred par lety a i jsem se vicekrat koupal i kdyz uznam , ze uz to bylo trochu na hrane .ale v kratasech jsem chodil .i na tech horach bylo docela fajn ,nevim proc uz nikdy ? Rusti oligrachove ? nebo nejak cenove spatne ? nebo problemy mezi reky a turky ? Byli jsme tam jeste nez zkachoval skyeurope leteli jsme tenkrat z Vidne ,takze to uz je dost davno a mohlo se ledaco zmenit i v narustu hotelu a stredisek
Kolumbii jsem se radeji chtel vyhnout uz pred 17 lety a tak jak me probrali na letisti v Bogote kam jsem priletel z Equadoru, pred odletem na Miami jsem jeste nikde nezazil rozebrali mi batoh primo pred letadlem na letisni plose na pasovem nasli CR az pod Czchoslovakia a na cvakatku na nehty mi zlomili a zahodili pilnik a teprve jsem mohl pokracovat ,navic na 6-9 dnu to je opravdy jen prevzit zasilku a mizet -)
@Jakub Langer ten Gavdos me tedy zaujal , na Krete jsme byli dvakrat ,tohle misto vubec neznam ani o nem nic nevim ,byl jsi tam ?cali napsal(a):Jsem teď na Kypru. Poprvé a naposledy. V listopadu si to nedovedu představit, je asi 150 lepších destinací.
Copak se ti nezdá Cali. Poděl se o zážitky. Taky jsem už několikrát slyšel, ze to tam nestojí za nic. Předpokládám ale, jsi tam na tu akcicku hotelu v Paphosu, tak to není tak bolestné ;-)
@niemandos - prokouknul jsi mě:-) 138 EUR za týden AI v 4* jsem nemohl nechat ladem. I kdyby škodilo.
Ne, že by byl Kypr špatný, spíš tu není nic z mého pohledu, co by nebylo jinde lepší, bližší, dostupnější, levnější atd. A jezdit do těchto destinací v listopadu, z toho už jsem vyrostl. Zítra chci jet do hor a stavit se cestou v nějakých vinařstvích, tak třeba trochu změním názor.
Jo, kdybych byl anglický důchodce, pak je to tu dokonalé.
Aha ted uz chapu 4 hvezdickovy al inclusive jsem sice uz zazil dokonce i petihvezdickovy a zadarmo na info cestach jeste jako pracujici v cestovnim ruchu ,ale dneska takovy smer rozhodne nevyhledavame i kdyz se sice jeste ne hned ,ale prece jen neodvratne blizi ne anglicky ,ale irsky duchod ,coz bude vypadat zcela jinak ,nez ceska almuzna , me prisla treba plaz Lara bay nebo hory Trodos docela fajn a prave nam tehdy doporucovali, at prijedeme v listopadu , mozna jsme chytli na ty vanoce tenkrat nejaky teply extrem ,ale ani na Trodosu nebylo extra zima a na te Laure se koupat opravdu dalo