Protoze  jsme nakonec prazdniny a zari prozili v Irsku a v CR   tak premyslim, kam jeste  do konce  roku Samozrejme Kanary jsou  v uvaze  ,pripadne  by jeste sel stihnout Kypr .,nebo nejaky mensi okruh z mesty  Mel by nekdo nejaky zajimavy napad,  financni omezeni  do 20 K  pro dva za vse  ,pokud by se to veslo do 500 -600 euro , tedy 250-  300 euro /os vcetne letenky ,bylo by to lepsi  ,spis neco relaxacniho  vcetne nejakeho vykoupani se , mesto tak  2-3 dny ,odlet odkudkoliv  ,navrat treba jinde  s dalsim dosahahem CR a  Irska  ,nelpim za kazdou cenu na Ryanairu ale Smartwings radeji ne, celkove 6-9 dnu  Flexibilne  obdobi  rijen a az prosinec ( radeji listopad ), priroda , mene lidi , odlet utery -streda  navrat  totez Diky za  inspiraci .

Kam jeste do konce roku

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

Pokud nechceš Kanáry a má to být na pár dnů, tak podle mě  jsou varianty:


Izrael jih (říjen, listopad, začátek prosince)- na prodloužený víkend se vejdeš do rozpočtu, letenky z ČR  kolem tisícovky, my se plahočili ještě z Bratislavy.

https://www.mojecesty.com/clanky...okoli.html


Izrael a přejezd do Jordánska,  nebo Taby  (říjen, listopad, začátek prosince) , v případě Taby  by to byl jen relax umoře)


Jordánsko (říjen, listopad, začátek prosince)- počasí už bude od konce listopadu na severu studenější, ale na výlety super a jih a Mrtvé moře se v pohodě koupat dá

https://www.mojecesty.com/clanky...druhe.html


Kypr  (říjen, listopad)  byl jsem jen dvakrát v létě, bylo to fajn, ale nemám zkušenost mimo sezónu.


Z Kypru by se to dalo protáhnout do Bejrútu,  (říjen, listopad, začátek prosince) V Libanonu  je  u moře teplo i  v zimě , v horách samozřejmě ne, ty přelety z Kypru s FR stojí zatím nula nic ..

naše zimní  zkušenost :   https://www.mojecesty.com/clanky...anonu.html


Madeira v listopadu je taky parádní,  dá se samozřejmě i v prosinci , koupat se dá a výlety skvělé 

naše listopadová zkušenost : https://www.mojecesty.com/clanky...deire.html


Samozřejmě Maroko, my byli třeba jednou  na prodloužený víkend v únoru v Agadiru a bylo to super


pokud bys stihl konec října, dá se i letět do Malagy a udělat si výlet po Costa del Sol a nakombinovat to s vnitrozemím, na konci října nám počasí ještě vycházelo:

https://www.mojecesty.com/clanky...html  já teď mám Malagu v listopadu, za ty peníze se to nedalo nekoupit


Malta se mi líbila hodně, byli jsme v půlce  října, ale měli jsme překvapivě špatné počasí.


Na konci října jsme byli i na Ischii, koupat se dalo, a to nejen v termálních pramenech  a taky Sardinie na konci října byla ok....


A pro pobavení  jedna starší zkušenost,  poslední říjnový víkend v Dubrovníku a koupat se dalo :-))  https://www.mojecesty.com/clanky....2011.html


0 Citovat

Tonda2  @  diky za obsahle info , ktere se muze hodit i  jinym ,protoze  posledni ctvreti roku  je  velmi priznive na ceny letenek ( samozrejme mimo vanoce )

Osobne  nemam  moc chuti na ten Izrael, nebo Jordansko ,nebo dokonce Bejrut  ,tyhle oblasti me neprijdou uplne bezpecne a nejak nevim ,zda by to zrovna splnovalo nase  priority ,navic jsou to mista ,ktere se moc do pasu nehodi  i kdyz  mam pasy dva,ale treba se  mylim

Maroko , Madeiru i Maltu zname   i kdyz by se tam samozrejme dalo jet znovu   , v Agadiru  jsem byl davno  ,ale v ramci  3 tydnu po Maroku ,na Malte jsme meli taky spatne pocasi   a na Madeire jsme byli  2x vcetne Porto Santo ale na jare  .Kanary jsou samozrejme jistota  ,ale ono to laka i  jinam


0 Citovat

Vlastimil B. napsal(a):

@mikir - co třeba Malta? Letenky poměrně levné, příjemný ostrov se zajímavými památkami, služby na úrovni za přijatelné ceny, vykoupat se tam v říjnu ještě dá.

Minulý rok se dalo koupat i na Mikuláše :-). Voda byla jak v létě v Omiši...jen člověk musel vystihnout bezvětří. Malta je ale fajn.

0 Citovat

Severní (turecký) Kypr - zítra tam letím. Podle mě super destinace na říjen, málo lidí, služby ještě fungují. Ceny mírné, počasí super.

Izrael, taky paráda - moře jako kafe, ceny sice vyšší, ale v Tel Avivu se člověk nenudí ani večer a v noci. 

0 Citovat

tka neviem ci koniec roku je mysleny 10. mesiac...

0 Citovat

Nikam, maximálně vlakem na klimatický summit.

0 Citovat

Říjen-Pisa, Listopad-Lisabon, Prosinec-Nikam

0 Citovat

Jakob, proc prosinec nikam ? prave treba  vyhnuti se predvanocnimu silenstvi je super ,umim si predstavit i  24,,25,26   i jinak nez  tradicni pojeti  ,ale uznavam ,ze to proste nekdy nejde ,tak doufam ,ze alspon  Silvestr uz bude jiny ,rijen zustane v duchu toho zari, ale listopad  by mohl byt zajimavy , uz jsem se tu branil tomu Izraeli  a  Jordansku ,ale zacinam trosku posilhavat po te Aqabe

0 Citovat

@mikir - jakob asi tym myslel svoj plan

ja mam tiez podobny

oktober - londyn na otocku

november - cernivci, balti, kisinev

december - nic :D

0 Citovat

mikir napsal(a):

Jakob, proc prosinec nikam ? prave treba  vyhnuti se predvanocnimu silenstvi je super ,umim si predstavit i  24,,25,26   i jinak nez  tradicni pojeti  ,ale uznavam ,ze to proste nekdy nejde ,tak doufam ,ze alspon  Silvestr uz bude jiny ,rijen zustane v duchu toho zari, ale listopad  by mohl byt zajimavy , uz jsem se tu branil tomu Izraeli  a  Jordansku ,ale zacinam trosku posilhavat po te Aqabe

Loni jsme byli 23-26.12. v Izraeli a pak do Silvestra v Katowicích. Vánočnímu shonu jsme sice utekli ale po příjezdu jsme s chutí udělali trochu salátu a s menší chutí obešli rodinu :)

Letos jsem chtěl právě to Jordánsko ale žena mě infomovala že chci na svátky být doma :) Ještě jsem to neuzavřel ale zatím to v plánu není.

0 Citovat

Na konci Října na Mallorku :D ( spíš doufám, že poletí 757 ještě, která je plánovaná, hlavní důvod - a ne nestydím se.. ) A jsem zvědavý, jaké bude moře. 

A v Prosinci do Londýna zase. 

0 Citovat

Jak to tady čtu, asi mě to taky nakonec zlomí, abych někam vypadnul.
Ani nepotřebujeme moře, stačí někam na mikinu, lehčí bundu, at se ale dá třeba na oběd někde venku sednout. 
Napadá mě spíš otázka, jestli máte nějaké místo, kam si rádi zajedete právě třeba na podzim, v zimě, kde se vám líbí i díky tomu, že je tam nasněženo, nebo prostě je tam hezký podzim. Klidně i pokud jezdíte na adventní trhy, tak kam? Žena by ráda právě někam na trhy vyrazila, mně to ovšem spíš přijde jako nic moc k vidění, zpravidla je to všude stejné, napálené ceny, kaštany, svařák...

0 Citovat

Ad podzim - líbilo se mi začátkem října v Portu nebo obecně v Portugalsku. Stále příjemné počasí na tričko, ne až tolik turistů a příjemné portugalské ceny. Letos jsme dali Portugalsko na jaře (květen) a ten podzim mi přišel lepší. 


Ad vánoční trhy - ano je to všude stejné co se týče nabídky stánků, která mě stejně nezajímá. Liší se pouze cena za svařák :-D Nicméně vánočně vyzdobená města se mi líbí taky. Pravidelně jezdíme do Olomouce, protože mají dobrý svařák za české ceny. :-) Ono záleží odkud jsi. Tady ze severu Moravy je to taky kousek do Krakova, na jihu do Vídně. V Čechách zase Drážďany nebo Mnichov, čili dá se zvládnout jako jednodenní výlet z domova.


Líbilo se mi i combo švýraské Basileje a francouzského Colmaru. Obě města krásně vyzdobená, ve Francii celkem rozumné ceny (svařák byl tuším za 2-3€), jen těch lidí bylo o víkendu v Colmaru opravdu spousta. 
0 Citovat

toncek napsal(a):

 Ono záleží odkud jsi. Tady ze severu Moravy je to taky kousek do Krakova, na jihu do Vídně. V Čechách zase Drážďany nebo Mnichov, čili dá se zvládnout jako jednodenní výlet z domova.

 

Východ Moravy, takže Krakov, Vídeň vyjdou nastejno. V Krakově jsme už byli, tu Vídeň zvažujeme. Nebojím se ani Slovenska, jen tam moc nevím, co kde čekat.
0 Citovat

Prý je moc pěkná i Budapešť na Vánoce. A bude i levnější, třeba na víkend.

0 Citovat

Pre mna su zatial najkrajsie vianocne trhy mariazell


No a co cakat na slovensku? Klobasy, cigansku, varene vino, medovinu a tatransky caj :)

0 Citovat

mirjur napsal(a):

Prý je moc pěkná i Budapešť na Vánoce. A bude i levnější, třeba na víkend.

Ano, Budepešť je krásná. Obzvlášť před Vánoci. Jen to s tou lácí trhů bych neviděl tak optimisticky. Byl jsem tam loni a ty ceny v centru u stánků mi přišly nad úrovní Drážďan i Berlína.
0 Citovat

baca12 napsal(a):

No a co cakat na slovensku? Klobasy, cigansku, varene vino, medovinu a tatransky caj :)

Špatně jsem se vyjádřil. Krom Blavy nevím, kam se jet podívat na trhy. Nemám přehled, tak to bylo myšleno ;D
0 Citovat

a tak tie trhy su vsade, ja to moc neuznavam, ale napr. ani u nas v Trnave nie su na zahodenie. 

0 Citovat

tonic napsal(a):

a tak tie trhy su vsade, ja to moc neuznavam 


Já už psal, že toho úplně příznivec nejsem.
Ale když žena nad fotkama vyzdobených adventních náměstí zasněně prohlásí, že by se někam ráda podívala, že jako výlet jen my dva bez dětí, přes noc někde v hotýlku, tak je záhodno vycítit, že by to přidalo do partnerského soužití spoustu plusových bodů.
Které pak můžu využít během roku na nejrůznější nesmysly, které díky nim vyargumentuju mnohem snáze :D


0 Citovat

tonic napsal(a):

@mikir - jakob asi tym myslel svoj plan

ja mam tiez podobny

oktober - londyn na otocku

november - cernivci, balti, kisinev

december - nic :D


S tím Kišiněvěm a Belcy asi nebudete nadšený, zejména, pokud pojedete s manželkou. V listopadu tam bude mizerná zima no a nejsou to zrovna běžné destinace. Pro elektrofily ano - lze se ukájet v české, resp. československé průmyslové produkci VHD, ale i tak krátké dny. 

Osobně jsem zvažoval podobný výlet (směšné ceny letenek), ale nakonec strávím raději týden v GB, kde přece jen funguje řada věcí lépe. 


0 Citovat

Ja teda  nevim ,co mate  s tim podzimnim Londynem nebo vsobecne UK , ja se radeji Londynu  vyhybam, v posledni dobe  jsem mel  jen jednou Londyn  jinak  Mnichov ,Wroclaw , Kodan , Eindhoven , Berlin  ,pokud nebyl primy let  i za cenu toho ze jsem pak musel jet domu z Dublinu

Ale Tatransky caj najde  uplatneni i  v Irsku  -)

0 Citovat

Karel napsal(a):

tu Vídeň zvažujeme

Ve Vídni jsem byl na vánočních trzích naposled v roce 2010 a jo, kolem Rathausu to bylo pěkný. Taky letos zvažuju po delší době. Navíc Vídeň má výhodu, že je relativně dobře a levně dostupná vlakem - odpádá starost s parkováním. 


0 Citovat

Michal napsal(a):

Ano, Budepešť je krásná. Obzvlášť před Vánoci. Jen to s tou lácí trhů bych neviděl tak optimisticky. Byl jsem tam loni a ty ceny v centru u stánků mi přišly nad úrovní Drážďan i Berlína.

Myslel jsem spíš cenu za ubytování. A jde to spojit s návštěvou nějakého termálu, ať už ve vlastním hotelu nebo jinde. K tomu panoramata nad Dunajem... pro zasněnou manželku jak dělané. :-)

0 Citovat

@ahmad - manželka doma bude, toto bude skôr o tom novembrovom počasí a koňaku:))

0