Byl jste nekdo v Laoskem narodnim muzeu ve Vientaine? Stoji za to ho videt? .

Laos

Založila ve fóru Co vidět a navštívit

7 reakcí

Byl jste nekdo v Laoskem narodnim muzeu ve Vientaine? Stoji za to ho videt?

0

A jeste dotaz, kolik casu na projiti pamatek hlavniho mesta?

0 Citovat

Nebyl. Wikitravel píše (možná už to není aktuální): Lao National Museum Update as of May 2019: the old national museum on Thanon Samsenthai is closed now. There is a new national museum a few km away but it isn't opened yet. This means as of now you can't visit any national museum. https://wikitravel.org/en/Vientiane

Byl jsem jen v Pha That Luang a okolních chrámech, což je se dá projít celé za půl hodiny, ale já tam strávil pár hodin. K tomu cesta, která může být v dopravní zácpě i delší. A pak ještě poblíž Vientiane v Buddha Parku, což je časově podobné jako Pha That Luang.

Ještě k tomu autu. Nevím, jaké oblasti Laosu chcete navštívit, ale hlavní místa severu a jihu zároveň za 2 týdny asi nestihnete ani autem ani bez auta. Bez auta to má výhodu, že delší přejezd z Vientiane na jih můžete jet busem v noci nebo přeletět letadlem, což ani není moc drahé (záleží s jakou společností).

0 Citovat

Jeste bych mela dotaz na tip, ci neminout, mame 2 dny na cestu z Luang Prabang do Vientaine a Vang Vieng mame v planu uz po ceste tam. Muzete mi nekdo neco doporucit? Budeme mit auto, takze doprava neni az takovy problem

0 Citovat

Za dva dny to asi jen pojedete. Kousek před Vang Vieng začínají hory a pokračuje to až do Luang Prabang. Jeli jsme to na motorkách a jsou tam krásný výhledy. Cca celej den jízdy se zastavkama to muže zabrat z Luangu až do hlavního města. Zustante jeden vecer a noc ve Vientiane a projděte si místní večerní trhy v parku. :-) Tipy na místa, koukni na videjko: 

Celý video:
http://www.bushmanfilm.com/laos-...tru/    

Krátký video:
https://www.youtube.com/watch?v=yiij6jTZg_4

TOP:
https://www.youtube.com/watch?v=E8qOxRLqbUY

0 Citovat

Je kdyz jste to jeli na moto, jak je to v Laosu s benzinkama? Jsou tam nejake useky kde je problem? A kdyz uz narazite na benzinku ma vzdy palivo? 

0 Citovat

Benzinky v pohodě, vždycky jsme natankovali plnou. Benzínek je dost a všude benzin vždy byl. V nejhorším se dá sehnat na vesnicích od místních prodejců ve flaškách.

0 Citovat

Mezi Luang Prabang a Vang Vieng je to asi 180 km a i když bude spotřeba v horách trochu vyšší, nádrž auta jistě stačí. Místní jezdí na motorkách po okolí bydliště a benzín je asi dostupný i ve vesnicích bez benzínky třeba z plastové láhve (nafta asi ale není tak častá). Nevím, jestli je vůbec nějaké vhodné ubytování mezi těmito městy, ale když uvidite cestou do Luang Prabang něco zajímavého (třeba v nejvyšším sedle, kde se dá, myslím, sehnat něco k jídlu, ale ubytování si nevybavuju), můžete si to zarezervovat na cestu zpět.

0
7 reakcí