Ahoj, máme naplánováno Thajsko (poprvé) na 16 dní v listopadu (8. - 24.11.). Nějak se mi v hlavě rozležel itinerář a nevím jestli těch přesunů není zbytečně moc, jestli něco nemám vypustit a někde spíš nějaké dny přidat. Plán jsem měl následující:3 noci v Bangkoku na prozkoumání města a okolí 9. - 12.přesun na Phuket letecky4 noci na Phuketu k prozkoumání phuketu 12. - 16.přesun na Phi Phi2 noci na Phi Phi 16. - 18.přesun na Ko Lanta2 noci na Ko Lanta 18. - 20.přesun na Krabi2 noci na Krabi 20. - 22přesun do Bangkoku letecky2 noci v Bangkoku 22. - 24. a domůCo myslíte?  .

Thajsko - pomoc s itinerarem

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

Libor_S napsal(a):

Kam nejezdí vlaky? Do Kanchanaburi i Ayutthayi jezdí. Nebo minivany a busy:


Myslel jsem tím, kdybys chtěl jet vlakem okruh z BKK přes Ayutthayu do Kanchanaburi, tak to vlakem nejde, vždy musíš jet přes BKK. Za ty busy díky!

0 Citovat

Asi je možné jet přímým minivanem mezi těmito městy a určitě minivanem do Suphanburi a pak busem do Kanchanaburi, aby ses vyhnul Bangkoku:

https://www.tripadvisor.co.nz/Sh...vince.html

0 Citovat

Zdravím, mám taky otázečku. V listopadu budeme 3 týdny na JZ pobřeží Thajska, mám naplánováno strávit týden na Phuketu, týden na Ao Nang, ale nevím, co s třetím týdnem. Měl by někdo tip, kde se tam ještě ubytovat/podívat na týden? Odlet máme následně z Krabi, tak nejlépe někde v této oblasti. Pravděpodobně to bude Lanta, ale kdyby se našlo něco jiného, neotřelého, tak by to bylo fajn...  Na pevnině  asi ne, že? Nebo bylo by tam něco zajímavého?

0 Citovat

Už máte pevně dané první týden Phuket a druhý Ao Nang? Já bych v rámci minimalizace přesunů dal Ao Nang až třetí týden a mezitím se přesunul podél zálivu pevninou nebo vodou a přímo se nabízí Phang Nga Bay (pevnina) nebo ostrůvky, ať už provařené Phi Phi (právě na půli cesty) nebo nějaké menší muslimské ostrůvky okolo. Prý jsou hezké. 

0 Citovat

První týden Phuket (protože přílet), ale Ao Nang by klidně šel přesunout na třetí... taky by to bylo blízko do Krabi, že. Phi Phi jsme už zažili, podruhé netřeba. Phang Nga Bay vypadá suprově, to mi úplně uniklo, akorát dá se tam někde ubytovat na týden? To spíš vypadá, že je lepší to realizovat formou výletů právě z Ao Nang.

0 Citovat

Tak zalezi co hledas mirjure. Kazdopadne tvůj vyber je z meho pohledu vražedny. Týden Phuket, týden Ao Nang a ještě další týden u další vody. Těžko radit když člověk neví co chces :-). Zřejmě letis s rodinou, ale ani tak bych to ja nedal :-) . Z Lanty muzes dělat výlety na ty okolni ostrovy a zároveň muzes mít  nějaký program i tam. Docela to dává smysl. Nebo za ten týden zkusit par ostrovů ještě víc na jih, nebo treba nějakou tu netradiční pevninu jak tady pořad radim jako je Trang, okolí a k tomu nějaký ostrov okolo pro poznání trosku autentictejsiho Thajska . Ale těžko radit, když jsi nenapsal, co hledas.  Nevim co bych ja dělal týden na Phi Phi. Vlastne ani par dni. Ale tobe se tam treba bude líbit. Těžko odhadovat. I Mikirovi se tam líbilo :-)

0 Citovat

@niemandos: Říkám, že Phi Phi už ne. No, Jde mi o to, že tam budu normálně 8 hodin denně pracovat a žena se bude válet na pláži. Vzhledem k časovému posunu budu mít volná dopoledne a víkendy. No a výběr je poplatný tomu, že potřebuji trochu civilizovanější pracovní zázemí než pokoj bez wi-fi a pracovního stolu, byť u krásné, romantické pláže... :-) To zas někdy jindy.

0 Citovat

mirjur napsal(a):

První týden Phuket (protože přílet), ale Ao Nang by klidně šel přesunout na třetí... taky by to bylo blízko do Krabi, že. Phi Phi jsme už zažili, podruhé netřeba. Phang Nga Bay vypadá suprově, to mi úplně uniklo, akorát dá se tam někde ubytovat na týden? To spíš vypadá, že je lepší to realizovat formou výletů právě z Ao Nang.

Když tak spíš z Phuketu, ale záleží na tom, kde na Phuketu budeš zůstávat. Kde se tam ubytovat nevím, většinou se tam dělávají spíš jednodenní výlety, ale záliv je obrovský  dva dny se tam strávit dají určitě taky.

Podle toho, jak se budeš dostávat z Phuketu na Krabi, tak buď pojedeš silnicí podél Phang Nga nebo vodou a snad všechny lodě to berou přes Phi Phi.

Ještě bych mrknul na Ko Yao, to jsou myslím ty dva vychvalované muslimské ostrůvky. Už je to ale pár let, co mi to někdo doporučoval, tak mě ber s rezervou ;)

0 Citovat

mirjur napsal(a):

@niemandos: No a výběr je poplatný tomu, že potřebuji trochu civilizovanější pracovní zázemí než pokoj bez wi-fi a pracovního stolu, byť u krásné, romantické pláže... :-) To zas někdy jindy.

No vidíš to. Bez těchto informaci se rádi těžko :-)

0 Citovat

@Michal: jj, Ko Yao Yai a Noi, 2 relativně velké ostrovy... prověřím to, dík za tip.

0 Citovat

Ano na Phi Phi se nam hodne libilo  ,ovsem vybral jsem opacnou stranu ostrova mimo davy  Relax bech resort , recenze strasily , ze to bude bez elektriny bez wifi   atd ,,nic s toho nebyla pravda  i tepla voda tekla ..  a stul byl v bungalovu dost velky ,na terase bungalovu by se pri te praci dalo i lezet -) 

Na plazi par lidi i kdyz byl vrchol sezony ,jen jsem cekal  vic od te dzungle a  ze tam bude vic opic ,0vsem vyhlidka po  asi  pul hodine vyslapu do prudkeho kopce impozantni ., pracovat by se dalo i u baru  nebo u stolu  v otevrene restauraci , v mori  velke mnozstvi vsech moznych druhu rybek 

0 Citovat

@Michal: Tak jsem to upravil dle tvé rady - z Phuketu na Ko Yao Yai, to je ale dražší destinace, takže jen rychlá poznávačka na 2 noci, odsud na Lantu a na závěr Ao Nang. Myslím, že to bude fajn. Během pobytu na Phuketu se dá půjčit auto a zajet do Phang Na po pevnině.

@mikir: Souhlas, Phi Phi je moc pěkné, i bez Maya Bay, ale vracet se tam mi přijde zbytečné. Možná jen jako zastávka cestou na Lantu. Co to bylo za výlet z Lanty, jak jste byli u Emerald Cave?

0 Citovat

Na Krabi doporučuji Tiger Cave Temple. Je to cca 800 schodů na vrchol skály džunglí. Nejlíp během rána. Pak je tam vedro k padnutí. 

Plus na lodích mezi ostrovy není myslím dobrý signál - tj. není vhodné na remote working. 

0 Citovat

@taclik: Koh Rok vidím, ale Koh Ma? To myslíš tu skálu kilometr východně od Ko Ngai nebo je to překlep? Ale z Lanty bych to stejně viděl spíš na klasiku Ko Mook/Kradan.

0 Citovat

Volil bych Lantu, podle mě ideální volba pokud potřebuješ i pracovat. Měl by tam být i nějaký co-working tuším. Navíc výletů z Lanty se dá absolvovat spoustu a i na Lantě je co vidět. 


Pokud byste chtěli na týden něco jiného než moře, co takhle Chiang Mai? Byli jste už nebo ne? Co-workingů a super kaváren odkud se dá pracovat je tam spoustu. Město má relativně kompaktní old-town se spoustu pěkných chrámů, i nějaký ten park, dá se tam v pohodě pohybovat pěšky. V okolí je míst na výletování taky spousta a za týden podle mě nelze vše absolvovat. A je to zase trošku jiné Thajsko než pláže. Je tam taky spousta super restaurací a ceny jsou nižší než na ostrovech. K tomu opravdu výborný night markety. Jo, líbilo se nám tam :-) Žena se tam může místo u moře válet u bázenu :-D 

0 Citovat

@toncek: ano, v Chiang Mai jsme byli vloni 3 týdny, fakt dobrý. Dokonce i žena tam byla spokojená, i když tam nebylo moře, ani bazén nepotřebovala, courala po městě... :-) Tak letos pro změnu zase to moře. Vím, že jsou na Lantě co-workingy, ale to mě moc nebere, mám radši klid na práci. :-) Stačí mi spolehlivý internet.

0 Citovat

Máme na začátku listopadu s kamarády taky cestu do Thajska, ale jen na pár dní a potřeboval bych menší radu, tak zneužiju tenhle topic. 😁Prošel jsem si thread a internet a zatím jsem to na nanečisto vymyslel takto:

  • 2 noci Bangkok, přelet do Phuketu,
  • 3 noci Phuket, ferry do Ao Nang,
  • 4 noci Ao Nang, přelet do Bangkoku,
  • 1 noc Bangkok.

Potřeboval bych poradit s těmi 4 noci v Ao Nangu. Trochu jsem přemýšlel se na Ao Nang vykašlat a dát si třeba 3 noci na Phi Phi a 1 noc Krabi (možná Ao Nang) před přeletem zpět do Bangkoku. Naše preference jsou hlavně koupání/výlety (bez nějakého velkého chození)/potápění. Proto jsem nejdřív zvolil Ao Nang, teď ale koukám, že i na Phi Phi jsou cestovní kanceláře nabízející různé aktivity. A právě co se týče těhle aktivit, máte někdo zkušenosti i s Phi Phi, jestli stojí za to, případně to bude dost podobný? Budget omezený nemáme, spíš se mi nechce přijet po výletu zpět do Ao Nang a odpoledne/večer relaxovat na nic moc pláži, nebo "díře", jak se tu někdo o Ao Nang zmiňoval. 

V Thajsku budu poprve, proto nechci ukrajovat noc z Bangkoku a zároveň sever (a všeobecně vnitrozemí) si nechám na jindy. Tohle bude spíš takovej plážovej a relaxační trip. 

0 Citovat

Jestli na ostrovech chcete hlavně výletovat, tak bych řekl, že je skoro jedno, kde zvolíte základnu, ty výlety jsou všude stejné nebo velmi podobné. Možná bych si dopředu vybral, které chci absolvovat, a pak bych se rozhodoval, kde se ubytovat, aby to nebylo zbytečně daleko. A ještě bych porovnal ceny, všiml jsem si, že z Phuketu jsou stejné výlety výrazně dražší než z Ao Nang, jak je to na Phi Phi nevím. Ale jestli je budete kupovat až na místě dle okamžité situace, tak to zase může být jinak... Taková rada-nerada, že... :-)

0 Citovat

Několik dobrých poznámek - lodě nejezdí v noci*, v den odletu bych měl hotel raději na pevnině (Railey  Bay škrtáme, k silnici se musí po vodě). Plus Krabi Town je neskutečná díra a už po půl dni v ní není co dělat. Phuket Town je na tom o trošičku lépe, ale ne o moc.

0 Citovat

Když nechceš spát v Ao Nang, proč teda nespat na Railay? Budeš tam aspoň v době, kdy je na plážích míň lidí včetně západu slunce nemluvě o brzkém ránu, pokud si přivstaneš. Pokud není odlet brzo ráno, nevidím problém se spaním tam i před odletem. Kdyby hlásili na ten den špatné počasí, můžete se operativně přesunout do Krabi, ale jinak mi to přijde nepohodlné se kvůli jistotě ubytovávat na 1 noc v Krabi, i když by to bylo asi levnější a třeba by vás tam něco zaujalo. Výlety z Railay jsou stejné jako z Ao Nang (nejspíš i cenově). Pokud byste spali na Phi Phi a chtěli mít z něj výlety, zjistěte si, jestli vás naberou v resortu, pokud bude na druhé straně. Být u hlavního přístavu na Phi Phi by nebyla zrovna výhra.

0 Citovat

Dá se dostat z Railay na PhiPhi? Nebo se musí z Ao Nang? Kolik hodin trvá cesta na PhiPhi? Díky  

0 Citovat

@mirjur

vylet z Lanty  byla ta klasika,  Ko Mook a  Ko Kradan   na  prospektu  ( bohuzel ,zustal v Praze ,ted zase pisu  z Irska  ) byly 4 mista , u Emerald nam zasavili , rozdali vesty, veci nam zaballi do voduvzdornych  vaku vcetne mobilu, fotaku, dokladu atd  a proplavali jsme jeskyni , chvili se zdrzeli  v tom krateru  a plavali  zpet , pak s nami jeli na Ko Kradan na  piknik  na plazi ,  byly  taky  2 koupani z lode, jedno u Ko Kradan,  druhe na odlehlem miste u vysokych skalisek ,obe mista  hezke snorchlovani

Vyhodou bylo ze  clun odjizdel  ze spodniho  pristavu na Lante  a ne  z hlavniho , mozna ze by se ti na tu praci ta Hana Lanta  Resort  libila ,,to misto samo o sobe spatne neni  ( asi v polovine ostrova,)  kolem  hospudky  i na plazi ,  vybaveni bungalovu moderni nove ,velka lednicka . klimatizace , sprcha  ,ten stul tam je taky,,trezor, wifi rychle .venkovni posezeni  , bazen v arealu ,  nam osobne vadilo to ,ze pri odliviu  proste zmizelo more  a byli jsme zhyckani krasnym koupanim  na  Phi Phi a pak i  po vyletu  ,takze jsme zvazovali  posledni den co podniknout ,proto jsem psal ze by stacily   3 dny   Ubytovani bylo se snidani  a v recepci ochoota  a  plno nabidek vyletu ,  jeste jsme ale meli pred sebou Ko Mook a  Bangkok, tak jsme  uz nechteli davat penize  za dalsi vylety  ( na Ko Mokku jsme si sjednali soukromou lod na cely den na Ko Kradan )

@ejkie 

Uz jsem to tu psal ,v Ao Nang  muzu dporucit ubytovani  v Amorn Mansion  (booking.com )., levne ubytovani,jednoduche ,  ale dobry pomer cena /vykon   ,vcetne snidani , tak 3-4 minuty pesky od  mista kde jezdi  lode na Railay  i jinde , taky jsme zvazovali ,jestli nebydlet na Railay , ale nakonec  nas prave nutnost prejezdu lodi odradil Jeste k tomu Ao Nang ,ano to koupani tam odpoledne  neni dobre ,ale treba z Railay se  muzes vratit  klidne i v 18,  ,dokonce je  i vecerni plavba  ( alepon v unoru byla )  jen je od tech 19.oo za dvojnasobnou cenu te denni ceny .uz ted nevim kdy byl posledni plavba  zpett z Railay , denni tarif je do 18.00  ale v listopadu to treba muze byt jinak

@x46x

Ano ,ale lod vyplouva  z Ao Nang , zastavi v mori u  Railay a  ty male cluny privezou lidi k lodi a s kuframa  balancujes  a prestupujes  a pokud si vyberes  tou opacnou stranu Phi Phi  ten resort  Relax  .tak musis  jet rano  z A0 Nang  ( tusim ,  ze to bylo v 8 rano z toho ubytovani  )  , aby ti  to navazovalo na lod ktera odjizdi z Phi Phi z mola  ( maji seznam ) a zaveze  te na Relax  ,jinak tedy ano muzes nastoupit  na Railay , ale tak jak jsem popsal  ,mozna pluje  z Railay East  lod , ale to nevim ,protoze tam je bahno  a jdes  po molu  daleko


0 Citovat

@mikir: dík za info. Z Lanty jsem zatím našel jen 4 Islands tour, která zahrnuje ty 2 ostrovy. Uvidím na místě, co se bude nabízet. Koukal jsem na tu Hana Lantu, našel tam i Tvé hodnocení :-), jo, nevypadá to zle, ale už mám zarezervováno Cat Bungalows, je to asi 300 m dál, za poloviční cenu a kupodivu s lepším hodnocením, i se snídaní... Tak se nechám překvapit.

0 Citovat

@mikir: Díky, ještě mi řekni, říkal jsi že jste to měli jako tour de beach. Kde byla nejhezčí pláž/pláže? 

0 Citovat

@mirjur

Nechces snad mirjure tou větou naznačit, ze  lze srovnávat dvě ubytka, které  jsou tak výrazně odlišná cenou, podle nějakého hodnocení na bookingu nebo kde? Ja jen ze to slovo “kupodivu” mě trklo do oči. Jinak samozrejme nemám nic proti tvému výběru. Myslim, ze Mikir to maličko přeplacel, ale když manželka chce, tak se nedá nic dělat :-)

0