Dobrý den, ahoj, potřebovala bych poradit, která cestovní kancelář pořádá fakultativný výlety v zahraničí - kupříkladu v rámci pobytu u moře apod. Chystám se do Řecka, nejspíše do Argolidy a mojí představou je ubytování u moře a vyjíždění na výlety za památkami - Epidaurus, Mykény, Korint...popř. Atény. Zkrátka památky Peloponézského (polo)ostrova. Nevlastním řidičský průkaz a budu sama. I z tohoto důvodu volím cestu "na vlastní pěst", neb CK buď nenabízejí zájezd pro jednu osobu či cena se zvýší nejméně o 5 tisíc. Takže  výlety bych raději volila s nějakou CK. Místní autobusy jsou prý nejisté - jak jsem se zde dočetla.  .

CK pořádající fakultativní výlety v zahraničí

Založila ve fóru Zájezdy s CK

19 reakcí

Dobrý den, ahoj,

potřebovala bych poradit, která cestovní kancelář pořádá fakultativný výlety v zahraničí - kupříkladu v rámci pobytu u moře apod.

Chystám se do Řecka, nejspíše do Argolidy a mojí představou je ubytování u moře a vyjíždění na výlety za památkami - Epidaurus, Mykény, Korint...popř. Atény. Zkrátka památky Peloponézského (polo)ostrova.

Nevlastním řidičský průkaz a budu sama. I z tohoto důvodu volím cestu "na vlastní pěst", neb CK buď nenabízejí zájezd pro jednu osobu či cena se zvýší nejméně o 5 tisíc.

Takže  výlety bych raději volila s nějakou CK. Místní autobusy jsou prý nejisté - jak jsem se zde dočetla.


0

V Řecku jsem nebyl, ale obecně pokud bych měl zájem někde ve světě o krátký výlet s cestovkou, ptal bych se na místě v místních cestovkách nebo si to hledal na internetu v angličtině (ale i tak bude asi lepší rezervovat až na místě).

0 Citovat

Jak píše Libor. V řeckých letoviscích bývá spousta místních cestovek pořádajících výlety. Nemá smysl to řešit teď. Přímo v Argolidě jsem nebyla, ale v jiných větších letoviscích jsem takových prodejců viděla hafo a na anglických fórech jsem zachytila, že lidé s nimi mají dobré zkušenosti. Takže až půjdeš večer po promenádě, vyber si nějakou, co se ti líbí, a druhý den můžeš vyrazit.

0 Citovat

Děkuji oběma za odpověď - tak jste se shodli. Mám s tím menší problém, ráda plánuji dopředu. Ale budiž - zkusím tu promenádu!

Nebudou ty výlety za koruny levnější nežli za eura?


0 Citovat

Je to Řecko, používají euro.

0 Citovat

Přesně tak. Zdravím.

0 Citovat

Jo ty chceš oslovit nějakou českou cestovku na výlet v Řecku? Tak to prostě projeď ty, které do toho letoviska jezdí a podívej se, jaké výlety nabízejí a napiš jim, jestli by tě nepřibrali, ne?

Nicméně panuje shoda, že ty místní cestovky to mají levnější.

0 Citovat

Ještě nikdy jsem neslyšel o tom, že by česká cestovka nabízela fakultativní výlety levněji než místní cestovky, ale o delegátkách nakrklých, že jim utekla provize, už jsem slyšel.  :)))

0 Citovat

Samozrejme vzdycky radeji  mistni cestovku  , ta promenada  je jistota , dokonce tam treba clovek narazi  na  Cesku nebo  Slovenku ,pokud je to treba v dobe studentskych aktivit ,pripadne tam  nekdo primo pracuje ,ja sam jsem v cestovce v Chile  pred 18 lety pujcoval asi  3 tydny kola  a  nahanel turisty na jednodenni  vylet na hvezdarnu

Pri posledni navsteve  Recka  ( na Lefkade  ) nam Slovenka  doporucila skvely vylet lodi .umela to  perfektne popsat  doporucit  .byl podobny vyber  u jinych  ,ale vzali jsme to od ni  a nelitovali jsme ,pak nam jeste i poradila .kam mame zajet autem ,ktere jsme meli pujcene

Dopredu  kupovat vylety je zbytecne ,to by muselo byt neco,  kde  je  dopredu dost vyprodano na konkretni akci
0 Citovat

Ano v Řecku výlety od místních cestovek na promenádách, ceny jsou určitě lepší než přes český cestovky, větší výběr a když oželíte, že nebudete mít výklad v češtině, tak nebudete litovat :-)  Dokud jsme neměli odvahu půjčovat skůtr, tak jsme to řešili jen tímto způsobem.

Navíc výlety lodí ani jinak nejdou, bus nás vždycky vyvedl v letovisku, odvezl do přístavu a pak zase zpátky.

0 Citovat

Děkuji za užitečné informace - tož jste mne přesvědčili - plánovat budu až na místě.


Ještě zbývá najít to správné letovisko, kam se z letiště dopravím nějakým místním autobusem a kde jsou kolkolem památky, ne příliš vzdálené. Skotačení ve vlnách je fajn, ale nebaví mne opékatise na pláži.


Pokud byste o nějakém takovém letovisku věděli, budu vděčna za podělení se. 
0 Citovat

Zase dalsi padrino?

0 Citovat

Andrea_Pernik napsal(a):

Zase dalsi padrino?

To u něj nikdy nelze vyloučit. Aby za chvíli z cestujlevne.com nebylo trollujzdarma.com. 🤣
0 Citovat

Andrea_Pernik napsal(a):

Zase dalsi padrino?

Stylově to tak vypadá, ale podle prvního příspěvku bych to na padrina neviděl.

0 Citovat

Když to tak čtu, máš vůbec vymyšleno, jak se do toho Řecka dostaneš?

0 Citovat

Letecky. Samozřejmě prozkoumávám mapu, CK letoviska, cestopisy. Zatím to vidím na letovisko Tolo a letiště Kalamata, možná Athény, vypadají blíže. Osobní zkušenost je však vždy lepší, proto se táži i zde.

Zatím je vše ve vývoji vyhledávání a plánování.
0 Citovat

Chceš základnu s památkama v okolí, chceš podnikat výlety, hledat místní cestovku která to organizuje, nezajímá tě válení u moře. Mně z toho vychází jako nejlepší základna Athény, nechápu, proč se zazdít v nějaký díře, kde nebudou ani agentury ani dobrá doprava.

Jinak nevím, kdo tu kde psal o nejistých autobusech, ale já jsem si udělal jednodenní výlet autobusem z Athén do Delf a bylo to bez problémů.

0 Citovat

Možná bych ti doporučila stránky www.recko.name a diskuzi tam.

0 Citovat

ahoj, zkušenost z Řecka mám takovou, že je možnost a i lepší jet s místní  řeckou agenturou, která v létě nabízí výlety  někde i na ulicích, než zkoušet (nejen) české v hotelích. Byla jsem na ostrovech, ne na pevnině, česká CK měla výlet za 48E, řecká ten samý za 12 E. Samozřejmě platba v EU a výklad v AJ, což nebyl problém. Protože umím i velmi dobře rusky jezdím občas na výlety i s ruskými agenturami, která zrovna mají v dané lokalitě místo v buse a jsou ochotni mne po zaplacení vzít na výlet tam, kam se chci podívat.  Zkrátka se zeptám a  neohrnuji nos. Je dobré využít , co se namane. Z Tvého psaní mám ale pocit, že se "lehce neorientuješ".  Zkus nějaký server  o spolucestování, třeba se dozvíš od ostatních lidí víc a najdeš i parťáky na cestu. Jinak Tolo je opravdu krásné a dobrá volba.

0 Citovat

Děkuji za podělení se o zkušenosti.

0
19 reakcí