Ahoj všem, Jelikož plánuji trasu po východě USA, rád bych načerpal pár tipů, kde nejlevněji a v rámci možnosti nejkomfortněji přespat. Pojedeme ve dvojici s přítelkyní. Máte někdo zaručené tipy na levné ubytování  v NY, Washingtonu, Philadelpií či Bostonu za dobrou cenu? Ať už booking, nebo air bnb. Můj požadavek je mít vlastní 2-lůžkáč, a pokud by šlo i s vlastní koupelnou. Mimo NY budu mít i auto sebou, takže pokud máte tipy na něco levnějšího na okraji města u metra apod, budu rád za tipy. Co se týče ubytování mimo města, při přejezdech, jaké máte zkušenosti s motely? Např síť motel 6? Nerad bych si tam zařídil ubytování a pak měl všude štěnice, apod. Jsou ty motely fakt špinavé a někde včetně štěnicí, jak jsem narazil na nějaké články na internetu, nebo se u těchto tipů motelů bát nemusím? Mám v plánu přespat několikrát mezi městy např. mezi Pittsburgem a Wash. Díky moc za věcné rady a především vhodné tipy. Období, kdy tam pojedu je září/říjen.   .

Ubytování východ USA

Založil ve fóru Tipy na ubytování

10 reakcí

Ahoj všem,

Jelikož plánuji trasu po východě USA, rád bych načerpal pár tipů, kde nejlevněji a v rámci možnosti nejkomfortněji přespat. Pojedeme ve dvojici s přítelkyní. Máte někdo zaručené tipy na levné ubytování  v NY, Washingtonu, Philadelpií či Bostonu za dobrou cenu? Ať už booking, nebo air bnb. Můj požadavek je mít vlastní 2-lůžkáč, a pokud by šlo i s vlastní koupelnou. Mimo NY budu mít i auto sebou, takže pokud máte tipy na něco levnějšího na okraji města u metra apod, budu rád za tipy.

Co se týče ubytování mimo města, při přejezdech, jaké máte zkušenosti s motely? Např síť motel 6? Nerad bych si tam zařídil ubytování a pak měl všude štěnice, apod. Jsou ty motely fakt špinavé a někde včetně štěnicí, jak jsem narazil na nějaké články na internetu, nebo se u těchto tipů motelů bát nemusím? Mám v plánu přespat několikrát mezi městy např. mezi Pittsburgem a Wash.


Díky moc za věcné rady a především vhodné tipy. Období, kdy tam pojedu je září/říjen. 


0

Pokud plánujete navštívit uvedená města, tak tam vám bude auto asi dost na obtíž. Nebo spíš počítejte že poplatky za parkování budou tvořit nezanedbatelnou část rozpočtu. Stejně tak mýto za dálnice, tunely a mosty.

Kromě DC a New Yorku je MHD v amerických městech dost bídná, takže "zaparkovat na okraji a do centra dojet veřejnou dopravou" je v reálu dost obtížně proveditelné, resp. zabere to spoustu času.

Co se ubytování týče, tak všechny řetězce levnějšího ubytování (Motel 6, Travelodge, Super8, Days Inn, Red Roof Inn, Quality Inn, atd. atd. fungují jako franchise, tzn. zobecnění je vždy ošidné. Asi je dobré posuzovat podle konkrétní lokality. Osobně mi přijdou hotely Quality Inn nebo Sleep Inn jako ty, které mají solidní úroveň a dobrý poměr cena/kvalita. Řada z nich má bazén. Mínusem je, že snídaňové místnosti jsou na velikost hotelu obvykle značně poddimenzované, takže během ranní špičky je tam vždy narváno. Stejně tak Best Western nebo Ramada mají obvykle dobrý poměr cena/výkon.

Kromě bookingu se rozhodně vyplatí porovnat i ceny na hotels.com, Hotwire, Travelocity a Orbitzu nebo Expedii.

0 Citovat

Len doplním Petra76, že reťazcové hotely majú zhruba rovnaký štandard, subjektívne sa mi zdalo, že sa oproti minulosti zhoršili v poskytovaní raňajok. Minulé leto všade na raňajky boli len cereálie, sem tam sladké pečivo. Vystriedali sme viacero reťazcov, rozdiel bol väčšinou len v cene. Na ploštice môžete natrafiť všade, je to s nimi ako s komármi, vyskytujú sa nezávisle od hygienických podmienok.

U "nezávislých motelov" sa oplatí pozrieť izbu, a potom sa rozhodnúť.

Okrem vyhľadávačov sa oplatí porovnať ceny aj priamo na stránkach hotelových reťazcov, príp. sa stať členom ich vernostného programu.

Pýtaš sa na motel 6, za seba ich môžem odporučiť, majú vyrovnaný štandard, len oproti minulosti trochu zdražili, takže už často nie sú najlacnejšie ako bývali v minulosti. Tam nás nič neprekvapilo, vždy bolo ubytovanie také, aké sme očakávali.

V niektorých moteloch sme niekedy zažili sklamanie, napr. Days Inn by Wyndham v Albany, ktorý sme si vybrali, lebo podľa popisu mal mať práčovňu, a tú nemal. Econo Lodge Garden City v Savannah bol absolútny "humus", dali nám fajčiarsku izbu namiesto nefajčiarskej, našťastie nám zrušili bezplatne rezerváciu a išli sme na istotu do motela 6.

Väčšinou sú najlacnejšie motely v mestách, kde nie sú turistické zaujímavasti, ale nad ubytovaním by som veľmi nešpekuloval, bral by som čo príde. V menších mestečkách veľký výber aj tak nemáte. Sprcha a WC je na izbe asi vždy, zatiaľ som v USA nespal v moteli, kde by neboli sprcha a WC na izbe. U niektorých, hlavne starších motelov, môže byť miesto sprchového kúta vaňa so sprchou.


0 Citovat

Jak píše Petr 76, zobecnění nefunguje, nikdy dopředu nevíš co tě čeká. Za mě - Motel 6 už zásadně nebereme, za stejnou cenu vždy najdu hotel se snídaní. A doporučuji - recenze nečti.

0 Citovat

O některých věcech je lepší asi příliš nepřemýšlet: 

https://youtu.be/VLm093UXLho

https://youtu.be/HdbRx-Oz9mg

0 Citovat

Ty dve videa mi pripomnely muj Work and Travel v hotelu 😂 tomu se rika optimalizace. Co vypada ciste, nechas a jdes dal. Mas-li na double queen 25 minut, plat $8,50/h v hotelu, kde pokoj stoji mezi $250 a $1000 za noc a tech pokoju rano dostanes 18, tak 1) jsi za kazdou netknutou postel rad, 2) mas v pici. 

0 Citovat

Já ti to shrnu - NY - je tak na 4 dny.

A auto vůbec nepotřebuješ, resp. se značně prodraží. Už jen vjezd na Manhattan stojí asi 15 USD. Parkování je také pouze placené a dost drahé (drtivá většina obyvatel NY auto vůbec nevlastní). A také dálnice v okolí jsou placené.

Washington - ten samý případ, je na 2 dny.

Filadelfie - turisticky naprosto nezajímavé město a v porovnání s předešlými ztráta času.

Boston neznám.

Řešil bych to letenkami do NY a odtud Megabusem (WA a BOS) a zpět (cesta je to nezajímavá, asi 4 hodiny po placené dálnici).

Ubytování v dosahu MHD by neměl být žádný problém.

Co se týká snídaně v motelech - je dost mizerná (kafe a sladká buchta z Wallmartu), je lepší vzít motel bez snídaně (jen kafe) a na snídani si zajít kamkoliv jinam. 


0 Citovat

Díky moc všem za názory,

Ono si myslím, že doma si nachystám seznam cca 3 tipy na ubytování na každou noc a den předem vezmu to co budu mít po ruce a nejblíže, záleží, jak budu rychlý/pomalý na tripu. Ale projdu ty různé ubytování, co jste mi tu sepsali nebo počkám, zda-li ještě někdo doporučí něco jiného, a uvidíme.

Jen já mám  v plánu jet okruh NY - Phila - Wash - Pittsburgh - Ottawa - Toronto - Boston - NY, takže auto budu potřebovat. Kdybych jel jen čistě ty velká města, tak to vezmu MHD. Nebo si myslíte, že je lepší projet NY - Phila - Wash MHD a ve Wash si půjčit auto a vrátit ho na konci tripu v NY? V NY ani nepočítám, že bych auto měl půjčené, ale ty další města mám v plánu vždycky den/dva projít a pokračovat zase o kus dále. A zakončit to částečně v přírodě v Green Mountain national forrest severně od Bostonu.

S těmi poplatky jste mě trošku zarazili, o jaké částce se tak bavíme? :D 

0 Citovat

Martin napsal(a):

Díky moc všem za názory,

Jen já mám  v plánu jet okruh NY - Phila - Wash - Pittsburgh - Ottawa - Toronto - Boston - NY, takže auto budu potřebovat. Kdybych jel jen čistě ty velká města, tak to vezmu MHD. Nebo si myslíte, že je lepší projet NY - Phila - Wash MHD a ve Wash si půjčit auto a vrátit ho na konci tripu v NY?  


V roce 2013 jsem jel něco podobného NY - Phi - Wsh - Buffalo - Boston - NY, až na let Buffalo - Boston jsem všechno řešil Mega busem. Noční přejezd do Buffala kvůli Niagárám byl dlouhej, ale přežil jsem to. Ve 2 lidech bych to asi řešil podobně, pokud opravdu člověk jede jen po městech. I kdybys měl třeba letět o jeden nebo 2 lety víc, myslím že to pořád vyjde levněji než auto. Plus neunavíš se na cestě a právě ty delší přejezdy třeba řešit nočním busem.

0 Citovat

No jakože cílem jsou ty velká města, ale když bude cestou cosik zajímavého, především v \kanadě a mezi Torontem a Bostonem, tak chci mít tu volnost, že si zajedu, kam budu chtít (tzn. auto).


Maximálně by se dalo to rozdělit a NY, Phila a Wash projet MHD a Megabusem a pak půjčit auto a projet zbytek autem. Ale nevím, kolik by mi to ušetřilo, to bych musel spočítat, ale je pravda, že to určitě bude levvnější a mezi těmito městy asi ani není kam zajíždět....takže tam dám asi na Vaši radu. Ale nevím, o kolik je drahší, že si půjčím auto v jiném městě než ho vrátím, ale to snad nebude velký poplatek

0 Citovat

Ono je složité cokoli doporučovat, pokud nevíme co tě zajímá a co naopak ne. 

Je ale dobré mít také na paměti, že americká města jsou jinak strukturovaná než evropská, a v důsledku suburbanizace je  v řadě případů centrum jen kancelářské nebo černošské ghetto. Pokud je výchozím bodem New York City, který má své osobité kouzlo, charakter a genia loci, tak vše ostatní už bude jen slabý odvar s rizikem zklamání. Není to jako v Evropě, že Siena je úplně jiná než Salzburg a ten je zase zcela odlišný od Norimberka a ten zase odlišný od Olomouce. Co tě táhne do Pittsburghu, Toronta nebo Philadelphie???

Pokud bys byl ochoten opustit myšlenku okruhu, tak se dá různě kombinovat a improvizovat. Od boku, bez hlubší přípravy: New York City - Washington autobusem , pokud nakoupíte včas - například při nákupu dva měsíce předem, na 14.4., nabízí megabus 12 přímých spojů NYC-DC kde jsou k mání jízdenky a 1 dolar, vyjdou nesrovnatelně levněji než jen samotné mýto na uvedené trase, které činí 15-44 USD, podle toho jestli jedete po NJ Turnpike nebo ne. 

Po prohlídce Washingtonu, který je spolu s NYC druhým a posledním městem vašeho seznamu, které opravdu stojí za to navštívit, bych si na pár dní pujčil auto a vyrazil do Appalačských hor nebo do Severní Karoliny. Po návratu do Washingtonu bych zaměnil bych letěl do Toronta (cca. 130 USD) a navštívil Niagarské vodopády opět autobusem. Na kanadské straně vodopádů je obvykle velmi levné ubytování, takže oproti Torontu výrazně ušetříte. Ottavu bych vyměnil za Montreál, kam lze dojet v pohodě autobusem (10 CAD). 

Po prohlídce Montreálu bych si opět půjčil na pár dní auto a projel Vermont https://fineartamerica.com/featu...ey-jr.html ... https://cz.depositphotos.com/129...rmont.html nebo Maine:  https://partofme.aminus3.com/ima...11-06.html. Začátek podzimu je ideální období. Skutečná Amerika... ta hezčí, vlídnější a nesrovnatelně zajímavější je k nalezení na venkově, ne ve městech.

Z Montreálu bych se vrátil do NYC vlakem, protože na podzim, kdy se barví listí, je to jedna z nejkrásnějších cest vlakem po Severní Americe: https://www.countryliving.com/li...rain-trip/.

New York - Boston se dá opět komfortně a levně zvládnout busem. Auto na den, dva na výlet na Cape Cod.

Poplatky za mýto jsou poměrně vysoké, například při cestě z NYC k Niagarským vodopádům platíte jak mourovatí a 20 dolarů je fuč ještě než vyjedete ze širší aglomerace NYC. Buffalo - Pittsburgh-DC je opět asi 15-18 dolarů a cesta je v úseku Buffalo - Pittsburgh zcela nudná a fádní. Co se poplatků za parkování týče, počítal bych minimálně s 20 USD za den. Poplatky za jednosměrný pronájem se obvykle počítají podle silniční vzdálenosti mezi místem vyzvednutí a vrácení. Příklad Alamo: 

0-200 miles: $99

201-500 miles: $150 

501-1000 miles: $300 

1001+ miles: $500

0
10 reakcí