Zdravím,  už nějakou dobu uvažuji že bych letos na pár dní navštívil Bosnu, konkrétně Sarajevo s tím, že jeden den bych si vyhradil na návštěvu Mostaru. Proto bych se chtěl zeptat, jak je to v Bosně s autobusy, hlavně teda jestli jízdní řády odpovídají skutečnosti, nebo se tam nějaký zpoždění moc neřeší :) Ptám se proto že bych přiletěl do Tuzly a autobusem bych se pak přemístil jak přímo do Sarajeva, tak potom ze Sarajeva do Mostaru a zpět, tak jestli má smysl zabookovat lístky předem, a nebo to radši řešit  až na místě (hlavně teda u toho autobusu z letiště, ať tam pak nevisím půl dne protože budu mít lístek a autobus bude mít třeba 2 hodiny zpoždění).  A dále bych chtěl samozřejmě poprosit o nějaké tipy kam všude se jít podívat a kolik času si zhruba vyhradit,  co ochutnat a tak. Samozřejmě počítám s takovou tou klasikou jako Bašcaršija, Latinský most,  Věčná vatra nebo historické centrum v Mostaru, ale co třeba dál?  Případně taky určitě na co si dát třeba pozor a tak. Díky za odpovědi 🙂  .

Bosna - Sarajevo/Mostar, 4 dny

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

3 reakce

Zdravím,  už nějakou dobu uvažuji že bych letos na pár dní navštívil Bosnu, konkrétně Sarajevo s tím, že jeden den bych si vyhradil na návštěvu Mostaru. Proto bych se chtěl zeptat, jak je to v Bosně s autobusy, hlavně teda jestli jízdní řády odpovídají skutečnosti, nebo se tam nějaký zpoždění moc neřeší :) Ptám se proto že bych přiletěl do Tuzly a autobusem bych se pak přemístil jak přímo do Sarajeva, tak potom ze Sarajeva do Mostaru a zpět, tak jestli má smysl zabookovat lístky předem, a nebo to radši řešit  až na místě (hlavně teda u toho autobusu z letiště, ať tam pak nevisím půl dne protože budu mít lístek a autobus bude mít třeba 2 hodiny zpoždění). 

A dále bych chtěl samozřejmě poprosit o nějaké tipy kam všude se jít podívat a kolik času si zhruba vyhradit,  co ochutnat a tak. Samozřejmě počítám s takovou tou klasikou jako Bašcaršija, Latinský most,  Věčná vatra nebo historické centrum v Mostaru, ale co třeba dál?  Případně taky určitě na co si dát třeba pozor a tak.

Díky za odpovědi 🙂

0

osobne by som sa pozrel na vlak do Mostaru, tam je jedna z najkrajsich trati. aspon jednu cestu. a teda to asi nebude plnka :)

Inak oplati sa ti letiet do Tuzly (predpokladam ze z VIE)? nie je lepsie priamo do Sarajeva, aj ked z Budapesti?

Co sme inak sli busom tak ok, kupene priamo na stanici, myslim ze Doboj Tuzla.

V Sarajeve som bol 2x, Mostar raz

mozno pomoze: https://tonicove.sk/tag/sarajevo


0 Citovat

V Mostaru musíš na večeři sem. https://www.cevabdzinica-tima.com/

Většinou vždy fronta, ale opravdu se vyplatí počkat a užít si jejich jídlo za pár korun. 

Jinak Jablanica, Kravica, Tunel Sarajevo, dějiště OH a noční Mostar je na co mám nejhezčí vzpomínky. U Sarajeva je i vodopád. Vše by mělo být u tonica na webu. Od tama jsem dost kopíroval cestu :)

0 Citovat

Jel jsem busem Sarajevo-Mostar a zpět, jelo to podle jízdního řádu, zpoždění žádné. Chtěl jsem ten vlak na jednu cestu, ale jezdí dost málo, ale pokud to půjde, dal bych ho, je to krásná trať.



https://www.mojecesty.com/clanky...bosne.html

0
3 reakce