@niemandos se mě v jiném vláknu (https://www.cestujlevne.com/disk...acni-lahev ) ptal na tipy, co navštívit v Nairobi, tak odpovědi píšu tady do nového vlákna, ať případné tipy poslouží i dalším lidem. V Nairobi jsme strávili čtyři dny letos v únoru. Pěkný výhled na Nairobi je z heliportu na střeše budovy KICC Tower (http://kicc.co.ke/about/helipad ). Potkali jsme tam chlapíka, který nám dal 15minutový výklad, během kterého se snad jen jednou nadechl, jinak mlel v kuse. Neuvěřitelné množství informací. :D Za návštěvu stojí třeba Giraffe Centre (https://www.giraffecentre.org/ ), kde můžeš z ruky krmit a pohladit si žirafy. Byl jsem taky v nedalekém sloním sirotčinci (https://www.sheldrickwildlifetru...s#visiting ), který je otevřený vždy jen 1 hodinu denně (od 11 do 12) a můžeš zblízka pozorovat krmení malých zachráněných slůňat včetně zajímavého výkladu. Slůňata se dostávají i k lidem, od kterých je dělí jen provázek, takže se dají i pohladit. Jedno odpoledne jsem strávil ve slumu Kibera – sehnal jsem kontakt na místního mladého fotografa, který tam žije a hrál v českém dokumentu "Kibera: příběh slumu" (https://www.csfd.cz/film/645452-...u/prehled/ ), tak mi tam udělal průvodce. Hodně cenný zážitek (ač se mi to slovo blbě píše vzhledem k tomu, o jaké místo jde). Zatímco já byl v Kibeře, kolegové, pro které by to bylo podle jejich slov příliš silné kafe, se vydali do African Heritage House (https://africanheritagehouse.info/) a moc se jim tam líbilo. Pak přejeli do Karen Blixen Museum (https://www.museums.or.ke/karen-blixen/ nebo https://en.wikipedia.org/wiki/Ka...um_(Kenya) ). To si taky pochvalovali. Než jsem se dostal k té možnosti projít si Kiberu, tak jsme původně uvažovali o procházce městem s kluky, kteří vyrostli na ulici a dnes takhle provádějí po městě a zavedou vás i do částí, kam byste se třeba sami nevypravili. Nebude to tak drsné, jako slum, ale i tak to bude hodně zajímavé. Kolega to absolvoval loni a pochvaloval si to. A na Tripadvisoru mají super recenze. Jmenují se Nai Nami (https://nai-nami.com/ nebo https://www.tripadvisor.cz/Attra...irobi.html ). Jak to tak čtu, asi by to stálo za cestopis, ale k tomuhle já se asi dostanu až někdy v důchodu. :)  .

Nairobi (Keňa)

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

2 reakce

@niemandos se mě v jiném vláknu (https://www.cestujlevne.com/disk...acni-lahev ) ptal na tipy, co navštívit v Nairobi, tak odpovědi píšu tady do nového vlákna, ať případné tipy poslouží i dalším lidem. V Nairobi jsme strávili čtyři dny letos v únoru.

Pěkný výhled na Nairobi je z heliportu na střeše budovy KICC Tower (http://kicc.co.ke/about/helipad ). Potkali jsme tam chlapíka, který nám dal 15minutový výklad, během kterého se snad jen jednou nadechl, jinak mlel v kuse. Neuvěřitelné množství informací. :D

Za návštěvu stojí třeba Giraffe Centre (https://www.giraffecentre.org/ ), kde můžeš z ruky krmit a pohladit si žirafy.

Byl jsem taky v nedalekém sloním sirotčinci (https://www.sheldrickwildlifetru...s#visiting ), který je otevřený vždy jen 1 hodinu denně (od 11 do 12) a můžeš zblízka pozorovat krmení malých zachráněných slůňat včetně zajímavého výkladu. Slůňata se dostávají i k lidem, od kterých je dělí jen provázek, takže se dají i pohladit.

Jedno odpoledne jsem strávil ve slumu Kibera – sehnal jsem kontakt na místního mladého fotografa, který tam žije a hrál v českém dokumentu "Kibera: příběh slumu" (https://www.csfd.cz/film/645452-...u/prehled/ ), tak mi tam udělal průvodce. Hodně cenný zážitek (ač se mi to slovo blbě píše vzhledem k tomu, o jaké místo jde).

Zatímco já byl v Kibeře, kolegové, pro které by to bylo podle jejich slov příliš silné kafe, se vydali do African Heritage House (https://africanheritagehouse.info/) a moc se jim tam líbilo. Pak přejeli do Karen Blixen Museum (https://www.museums.or.ke/karen-blixen/ nebo https://en.wikipedia.org/wiki/Ka...um_(Kenya) ). To si taky pochvalovali.

Než jsem se dostal k té možnosti projít si Kiberu, tak jsme původně uvažovali o procházce městem s kluky, kteří vyrostli na ulici a dnes takhle provádějí po městě a zavedou vás i do částí, kam byste se třeba sami nevypravili. Nebude to tak drsné, jako slum, ale i tak to bude hodně zajímavé. Kolega to absolvoval loni a pochvaloval si to. A na Tripadvisoru mají super recenze. Jmenují se Nai Nami (https://nai-nami.com/ nebo https://www.tripadvisor.cz/Attra...irobi.html ).

Jak to tak čtu, asi by to stálo za cestopis, ale k tomuhle já se asi dostanu až někdy v důchodu. :)

0

Díky Proky. Určitě něco využiju.

0 Citovat

niemandos napsal(a):

Díky Proky. Určitě něco využiju.

Rádo se stalo! ;)

0
2 reakce