Já vim, stupidní otázka. Ale ve skutečnosti má svoje opodstatnění. Baví mě zelená barva. A až se za pár let opět otevřou hranice, ve kterém měsíci byste mi doporučili Švýcarsko navštívit ? Údolí typu Interlaken, Lauterbrunnen či Zermatt. Rád si nechám poradit a pokud jste ve Švýcarsku nebyli / nežili, v Alpách v Rakousku nebo Itálii to bude zřejmě podobné. V květnu hádám ve vyšších polohách ještě roztává sníh a slunce nestačilo prohřát zem. Červen už zní lépe, ale za měsíc všechno nevykvete a nezezelená. Mým favoritem je první polovina července , to tipuju na nejlepší odstín zelené, kterou ještě nestačilo slunce spálit. K tomu ranní mlhy. A taky možnost bouřek a dramatických mraků, které taky vyhledávám. Září by bylo moc oranžové a asi moc jasné. Potenciálně dobrý může být i přelom července a srpna ? Díky všem za pomoc!  .

V jakém měsíci je alpská krajina nejzelenější?

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

2 reakce

Já vim, stupidní otázka. Ale ve skutečnosti má svoje opodstatnění. Baví mě zelená barva. A až se za pár let opět otevřou hranice, ve kterém měsíci byste mi doporučili Švýcarsko navštívit ? Údolí typu Interlaken, Lauterbrunnen či Zermatt. Rád si nechám poradit a pokud jste ve Švýcarsku nebyli / nežili, v Alpách v Rakousku nebo Itálii to bude zřejmě podobné.

V květnu hádám ve vyšších polohách ještě roztává sníh a slunce nestačilo prohřát zem. Červen už zní lépe, ale za měsíc všechno nevykvete a nezezelená.

Mým favoritem je první polovina července , to tipuju na nejlepší odstín zelené, kterou ještě nestačilo slunce spálit. K tomu ranní mlhy. A taky možnost bouřek a dramatických mraků, které taky vyhledávám. Září by bylo moc oranžové a asi moc jasné. Potenciálně dobrý může být i přelom července a srpna ?

Díky všem za pomoc!

0

Tam je krásně pořád,ale ve druhé polovině června už to tam kvete docela dost.A taky je tam v té době spousta vody - potůčků a vodopádů z tajícího sněhu, které později zmizí. Taky záleží, kam přesně se vydáš, že... 

0 Citovat

Já jezdím většinou do italských, francouzských a švýcarských Alp začátkem července a to je optimální termín na zeleň a rozkvetlé kytky v nejvyšších polohách, kde ještě rostou (na loukách v údolích kvetou dřív). Sněhová pole ve vyšších polohách jsou, ale ne na loukách a většinou nebrání chůzi po značených cestách.

Ve Švýcarsku jsem byl i začátkem září v roce 2014 s deštivějším létem a bylo to tam pěkně zelené stále s nějakými květy viz fotky. Jednu z nejkrásnějších stezek Švýcarska Ottafe - Zermatt jsem si prošel i začátkem července 2015, kdy byla zelenější než v září (jak jsem si teď porovnal fotky, ale šlo spíš o vykvetlou trávu než uschlou).

cimg7634a.jpg
cimg7699a.jpg

0
2 reakce