Přátelé, obracím se na vás s prosbou o radu, jak nejlépe a nejúčinněji postupovat v situaci, do které jsem se dostal. Plánoval jsem dovolenou s dětmi na jihu Francie v Nice. Vzhledem k tomu, že nejsem Rotchild, snažil jsem se vymyslet, jak to pořídit co možná nejlevněji. Ve středu v noci se na mě usmálo štěstí. Na Bookingu jsem objevil časově omezenou cenu na perfektní hotel za bezkonkurenční cenu. Hned jsem to rezervoval s tím, že ručím kartou, platba proběhne až při ubytování samotném. Ke všemu ten den přišel Wizzair se svoji bombou lístků za 10 euro. Koupil jsem i letenky a mnul si ruce. V pátek odpoledne jsem dostal od Bookingu zprávu, abych autorizoval údaje platební karty, že je neplatná. Bylo mi to divný, tak jsem pro jistotu zašel k bankomatu vybrat si peníze, jestli prostě není problém s kartou. Nebyl, peníze jsem si vybral. Do systému jsem proto zadal opět údaje z karty. Do minuty mi přišla zpráva, že rezervace hotelu je zrušená z důvodu neplatnosti karty. Podotýkám, že karta je platná do 05/21, na účtu je peněz dost, blokování mezinárodních plateb není (jinak bych asi těžkou koupil ty letenky, že). Jak mám teď nejlépe postupovat? Obrátit se přímo na hotel? Nebo na zákaznické centrum Bookingu? Zaslat jim kopie dokladů, že karta je platná? Obnoví mi potom rezervaci? Předem díky za rady.  .

Zrušení rezervace hotelu bookingem

Založil(a) ve fóru Vyhledávače hotelů

Jinak teď na to koukám a ty jsi se asi s tou cenou překouknul. Cena 237,- EUR je totiž za noc, ne za celý pobyl. 

0 Citovat

Tak hlavně bych dotyčnému doporučil najít co nejdříve co nejvýhodnější ubytování, tohle je prostě v (_|_) a neudělá s tím vůbec nic. Také mám za sebou...

0 Citovat

tak ono to bylo asi trochu jinak....


https://www.urlaubspiraten.de/re...euro_51041

0 Citovat

Schnell sein und euer Glück versuchen ist unsere Devise, aber auch nicht traurig sein, wenn dieser Preis am Ende storniert werden sollte . Zjevně označeno a určitě nejen na tomto webu jako error fare. To je bez šance, to by neprošlo ani u Šabatové nebo mázlého Elischera:-)

0 Citovat

Ani zaplacení rezervace dopředu nezaručuje, že vám to hotel nezruší, viz. moje zkušenosti, rezervace zrušená a peníze zpátky asi do 3dnů na kartě..

0 Citovat

Tak čekat, že ubytovatel dodrží nezaplacený, ale pouze "rezervovaný" error byla opravdu velká naivita. A ještě k tomu hned kupovat letenky.....

0 Citovat

Pravda, to mně vůbec nedošlo, že to chtěl platit až na místě. Sorry jako, ale to je rovnou na přesun vlákna do cestujdementne.cz

0 Citovat

Samozřejmě tady v tomhle případě taháme za kratší konec, ale dost podobnej případ se mi stal s elektronikou cca 1-2 roky zpátky. Na eshopu jsem rezervoval produkt+dárek A za akční cenu. Došla automaticky vygenerovaná odpověď, že objednávka byla úspěšně zařazena. Druhej den mi sdělili, že toto zboží už nemají a nebudou mít a nabídli mi totožnej produkt+dárek B za o dost větší peníze. Řekl jsem jim, že objednávku jsem zadal a je potvrzená, že na ni trvám. Pro jistotu jsem pak volal ještě na Dtest a ti mi dali za pravdu. Prodejce měl povinnost mi ten druhej produkt prodat za původní cenu. Mě se ale nechtělo dohadovat, takže jsem to vzal z jinýho eshopu, kde ta akce byla o pár dní později. Tzn nemá absolutně vliv, jestli to už bylo zaplacený nebo ne. Předpokládám, že i když srovnávám elektroniku vs ubytování a ČR vs jinou zem, tak princip je stejnej i tam. Akorát je to pravděpodobně nemožný vyhrát v čase před odletem :D 

0 Citovat

Jenže tady se bavíme o chybové ceně a ne o ceně v Akci. A v případě chybové ceny je zákon (a dle mého naprosto v pořádku) na straně prodávajícího. Tedy může za tu cenu prodat, ale také nemusí. Vymahatelné to není, pokud se jasně prokáže omyl.

0 Citovat

Jdu jim napsat další mail. Tvrdší. O celém průběhu mám důkazy. V nejhorším nevyhraju.

0 Citovat

Bojuj chlape ✌️

0 Citovat

Neúměrné zkrácení (laesio enormis) je právní institut, který v případě, že dojde ke značnému nepoměru mezi vzájemnými plněními dvou stran určité dohody, např. jestliže je prodána věc za neúměrně nízkou cenu, umožňuje zrušení smlouvy a navrácení do původního stavu (restitutio in integrum), nebo vyrovnání tohoto rozdílu. 

V českém právu je upraven v § 1793 a následujících. Právo neúměrného zkrácení se vztahuje jen na případy, kdy druhá strana dohody o nepoměru plnění věděla, a nevzniká, jestliže je tento nepoměr dán zvláštním vztahem mezi oběma stranami nebo pokud zkrácená strana s nepoměrem předem výslovně souhlasila (např. zaplatila mimořádnou cenu z důvodu zvláštní obliby). Dále neplatí např. pro podnikatele , burzovní obchody nebo dražby, a je třeba ho vždy uplatnit do jednoho roku od uzavření smlouvy. Ve Francii se tento institut týká jen převodů nemovitostí s tím, že se požaduje zkrácení vyšší než sedm dvanáctin obvyklé ceny (čl. 1674 Code civil).

0 Citovat

@floodland to byla hlavně reakce na to s tou platbou. Ta podle mě nehraje roli. Na chybnou cenu jsem reagoval výše.


Nedaří se mi dogooglit, jak dopadlo tohle: https://www.idnes.cz/mobil/tech-...b_tech_LHR


0 Citovat

@OP...nevím, o co se stále snažíte. Muselo Vám být jasné, že jde o chybovou cenu, takže Vaše šance se něčeho domoci se limitně blíží nule. Prostě někdy to vyjde, někdy ne. Je třeba také umět uznat porážku. 

0 Citovat

Hotel kvůli chybné ceně právo na storno měl, ale dělat to skrze údajnou neplatnost krlarty je dost faux pas. 

0 Citovat

že to někoho baví....


https://www.tripadvisor.com/Show...ravel.html

0 Citovat

Já Pavlovi fandím. Jednou jsem se tak nasral na PČR, že jsem se odvolával od Městskýho úřadu, přes Kraj, Ministerstvo dopravy až k soudu, kterej jsem vyhrál. Čas, kterej jsem tomu věnoval, mi dal spoustu zkušenosti.

0 Citovat

Jenže tohle je jenom ztráta času. Za svoji blbost platí každý sám (tím nemyslím koupi error ubytování, ale koupi letenek ten samý den). 

0 Citovat

S přihlédnutím  k ceně té letenky je to o to úsměvnější. Ale každý utrácí svůj čas za to, co považuje za důležité. Tak to je správné, tak to má byt.

0 Citovat

Pokud jde o error fare, tak většinou má smysl jedině zkusit něco uhrát bez velkých nákladů. Napsat pár mailů, zkusit se domluvit, pohrozit. Při velkém štěstí ti to dají, při menším dostaneš třeba něco jiného - míle, slevu, bonus. Když neuspěješ, tak nemá cenu dál ztrácet čas. Můžeš se soudit, ale utratíš spoustu času a peněz s hodně nejistým výsledkem. 

0 Citovat

@T Error fare to nebylo. Letenky jsem kupoval v den, kdy Wizzair dal 200.000 letenek za10 eur

https://www.cestujlevne.com/akcn...in-i-vanoc

0 Citovat

Bavíme se o levném hotelu přes Booking, ne?  Error free jsem myslel jako chybnou cenu u čehokoliv. 

0