Ahoj, chtěli bychom na podzim do Izraele a máme na to 10 dní. Koukal jsem různě na itineráře a cestopisy, ale obecně už mám o Izraeli větši informace a chtěl jsem se jen utvrdit v jedné věci. Myslíte si, že je 10 dní dostatek na to, abychom viděli hlavní věci z Izraele? Můj plán je přiletět do Tel Avivu a procestovat sever, tedy Tel Aviv, Jeruzalém a okolí bez auta. V Jeruzalémě bych chtěl půjčit auto a jet pak směr Betlém, Mrtvé Moře, Negev dessert, Grand Canyon. Pokud by byl čas, rád bych auto v Eilatu vrátil a udělal výlet do Petry a zpět a pak letět, ale nevím, jestli na to bude čas. Spís jsem chtěl jen vědět, jestli si myslíte, že je to dobrý plán přiletět do Tel Avivu a odjet z Eilatu nebo je lepší odlítat ze stejného místa. Ale našli jsme dobré jednosměrné letenky do Tel Avivu a zpět z Eilatu, tak nám to přišlo lepší. Moc díky Ondra  .

Izrael 10 dní - Tel Aviv -> Eilat

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

5 reakcí

Ahoj,

chtěli bychom na podzim do Izraele a máme na to 10 dní. Koukal jsem různě na itineráře a cestopisy, ale obecně už mám o Izraeli větši informace a chtěl jsem se jen utvrdit v jedné věci. Myslíte si, že je 10 dní dostatek na to, abychom viděli hlavní věci z Izraele? Můj plán je přiletět do Tel Avivu a procestovat sever, tedy Tel Aviv, Jeruzalém a okolí bez auta. V Jeruzalémě bych chtěl půjčit auto a jet pak směr Betlém, Mrtvé Moře, Negev dessert, Grand Canyon. Pokud by byl čas, rád bych auto v Eilatu vrátil a udělal výlet do Petry a zpět a pak letět, ale nevím, jestli na to bude čas. Spís jsem chtěl jen vědět, jestli si myslíte, že je to dobrý plán přiletět do Tel Avivu a odjet z Eilatu nebo je lepší odlítat ze stejného místa. Ale našli jsme dobré jednosměrné letenky do Tel Avivu a zpět z Eilatu, tak nám to přišlo lepší.


Moc díky

Ondra

0

Do Betlehema je lepšie ísť bez auta.  Nehľadiac na to,že s požičaným autom by vás asi nepustili. S arabskej bus stanice v Jeruzaleme chodí koždú chvílu bus 21 do Betlehema.


Čo sa týka Petry tak ak tam pôjdete iba na 1 deň tak to brutálne preplatíte. (Víza, jednodňový vstup). Osobne by som odporučil Jordánsku venovať viac dní a precestovať tam toho viac, lebo je to krásna krajina a určite má čo ponúknuť.

0 Citovat

Do Betlahema ta na pozicanom aute pustia, to riesit nebudu. Ist z eilatu do Petry je sice dobry napad, treba ale pamatam, ze viza sa uz na hranici kupit nedaju. Do Jordanska sa oplati ist aspon na tie  3-4 noci, zakupit  Jordanian pass a neplatit viza. 

0 Citovat

Tak ale kludne sa môže stať, že auto potom nájdu v trošku inom stave ako ho zaparkovali. Izraelské značky tam moc v obľube nemajú.


Petra sa dá iba cez agentúru.

0 Citovat

Co tym myslis ze Petra sa da iba cez agenturu? Ved normalne prides do Petry, kupis si listok a ides.

0 Citovat

Ano, ale kedže víza sa na hraniciach kúpiť nedajú tak sa tam človek vie dostať na výlet s Eilatu iba cez Izraelskú agentúru ktorá to vie vybaviť.( ale brutálna cena) 

Alebo potom Jordanpass ale to zase musíš v Jordánsku stráviť aspoň 3 noci. Túto možnosť odporúčam.

0
5 reakcí