Ahoj, měli jsme jet s přítelem na dovolenou do Rumunska na 14 dní - poznávání měst hlavně. Na poslední chvíli nám nepůjčí rodina auto. Hledáme dovolenou se začátkem od 17.8. a koncem maximálně 31.8. a na co nejdelší dobu. Nejraději bychom poznávání, ale nemůžeme jet jen tak s krosnami ani na kolech, protože mám problémy se zády a nezvládly by to. Zároveň jsme studenti a potřebujeme se vejít se vším všudy do maximálně 10 - 12 tisíc. Takhle last minute jsem našla pouze válení se u moře v Chorvatsku nebo Itálii a i tam je cena často problém (6000 plus jídlo, doprava...) a žádné poznávání  .

Last-minute poznávání

Založil(a) ve fóru Zájezdy s CK

2 reakce

Ahoj,
měli jsme jet s přítelem na dovolenou do Rumunska na 14 dní - poznávání měst hlavně. Na poslední chvíli nám nepůjčí rodina auto.
Hledáme dovolenou se začátkem od 17.8. a koncem maximálně 31.8. a na co nejdelší dobu. Nejraději bychom poznávání, ale nemůžeme jet jen tak s krosnami ani na kolech, protože mám problémy se zády a nezvládly by to. Zároveň jsme studenti a potřebujeme se vejít se vším všudy do maximálně 10 - 12 tisíc. Takhle last minute jsem našla pouze válení se u moře v Chorvatsku nebo Itálii a i tam je cena často problém (6000 plus jídlo, doprava...) a žádné poznávání smiley Nejsme žádný ořezávátka a nevadí nám spaní ve stanu ani východní Evropa (ale uznávám, že z Krymu máme respekt).
Budu vám vděčná za všechny rady.
Díky moc,
Diana

0

Levné letenky takhle last minute v sezóně nejsou snadné sehnat, můžete zkusit pohledat chartery: http://airstop.cz/letenky/?from=17.8.2014&to=31.8.2014

Co třeba zkusit Pobaltí? Je tam hezky, levně, doprava přímým busem z Prahy do litevského Vilniusu ve vašich termínech okolo 2000 Kč (škoda že jste zmeškali včera končící akci na 50% slevy). Odtamtud se dá snadno dopravit po Litvě, do lotyšské Rigy nebo estonského Tallinnu.

0 Citovat

Ahoj, doporučil bych Zakarpatí (západní Ukrajina). Odkudkoli z ČR se tam lze dostat za 1000-1500 Kč za zpáteční cestu (vlakem nebo busem do Košic a pak lokálním busem do Užhorodu, spojení jsou na iDosu, i ta část Košice - Užhorod). I přes situaci na východní Ukrajině je tam velmi bezpečno, Užhorod je velmi zajímavé multikulturní město s ukrajinskou, ruskou, slovenskou, maďarskou, arménskou a tureckou populací, z Užhorodu lze dělat jedno nebo vícedenní výlety po Zakarpatí (turistika na poloniny, zajet se vykoupat se do slaných jezer v Solotvyně, Mukačevo, 3-4 hodiny vlakem za pár desetikorun je krásně město Lvov, vynechal bych Koločavu, to je prakticky turistická past).

Pokud byste chtěli k moři, tak z Užhorodu jezdí denně lůžkový vlak do Oděsy za asi 250 Kč v nejnižší třídě (odjezd večer z Užhorodu, příjezd ráno do Oděsy), Oděsa je v tuto chvíli bezpečná, není problém si tam pronajmout pokoj stejným stylem jako to funguje v Chorvatsku. Doporučuju vám využít služeb (ubytování a průvodcování) od českého krajana Petra, který na Zakarpatí 6 let žije, velmi dobře to tam zná a je moc ochotný a pozorný hostitel - http://uzhorod.cz/turistika/

Váš rozpočet na takový výlet je úplně v pohodě.

0
2 reakce